Přejít na obsah

Diferenciál - převodovka

Lukáš85

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny škodováky , chtěl bych se zeptat , včera jsem měnil přední komplet brzdy , po sundání kola a brz.kotouče jsem jen zkusil pootočit poloosou , šla strašně ztuha , a v pár polohách jako by se zadrhla , nebo přeskočila, je možné že by bylo ložisko v háji ? (v diferáku ?? ) Poté jsem se zaměřil na převodovku ,aniž bych dodělal ty brzdy , v převodovce bylo tak 0,8 -1litr oleje. Olej vypadal jako by měl 200000km místo těch 125000co ukazuje serviska, nešlo z toho poznat jestli v tom bylo moooc kovu , ale nějaký tam byl. tak jsem se lekl jestli nebude převodovka hotová. Pozoroval jsem špatné řazení třetího a pátého rychlostního stupně. Koupil jsem nový olej Syn 75W-90 GL3 , GL4 , GL5 , řazení se zlepšilo ,ale ta poloosa je stále nějaká ne moc pohyblivá, vím že musí být trošku odpor ,ale tady je to až moc velký . Nevim co s tím ,anebo jak to zjistit. :(

Plus k tomu mi něco začalo praskat od předního levého kola. TAk už se za chvíli na to auto budu jen chodit dívat do garáže snad.

Kdybyste měl někdo tip , napište.díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim všechny škodováky , chtěl bych se zeptat , včera jsem měnil přední komplet brzdy , po sundání kola a brz.kotouče jsem jen zkusil pootočit poloosou , šla strašně ztuha , a v pár polohách jako by se zadrhla , nebo přeskočila, je možné že by bylo ložisko v háji ? (v diferáku ?? ) Poté jsem se zaměřil na převodovku ,aniž bych dodělal ty brzdy , v převodovce bylo tak 0,8 -1litr oleje. Olej vypadal jako by měl 200000km místo těch 125000co ukazuje serviska, nešlo z toho poznat jestli v tom bylo moooc kovu , ale nějaký tam byl. tak jsem se lekl jestli nebude převodovka hotová. Pozoroval jsem špatné řazení třetího a pátého rychlostního stupně. Koupil jsem nový olej Syn 75W-90 GL3 , GL4 , GL5 , řazení se zlepšilo ,ale ta poloosa je stále nějaká ne moc pohyblivá, vím že musí být trošku odpor ,ale tady je to až moc velký . Nevim co s tím ,anebo jak to zjistit. :(

Plus k tomu mi něco začalo praskat od předního levého kola. TAk už se za chvíli na to auto budu jen chodit dívat do garáže snad.

Kdybyste měl někdo tip , napište.díky moc

Zajimave, resim neco podobneho....a shodou okolnosti jsem vcera potocil jednim kolem ;-) http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=27642

Treba je to normalni, ale taky mi to jde pomerne ztuha...

Odkaz ke komentáři

Tak to se na to musim mrknout , ale od včera mi zase něco praská vlevo vepředu , to už mě asi trefí. Když zatáčím ,nebo brzdím něco tam praská, netuším co...

V předchozím případě , závada zatim nezjištěna ,ale pracuju na tom... tak kdyby měl ještě někdo nějaký tip , anebo je někdo z liberecka , pujčim na svezení , když by na to přišel .. díky

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...