Přejít na obsah

Číslo motoru

Tomm

Doporučené příspěvky

Bacha na to aby auto nebylo složené z kradených dílů. Občas se to stává. U nových DACII LOGAN číslo nenajdeš. U OCTAVIE r.v. 2001 na stopro ještě jo. Bývá ale blbě vidět. Horší by byla situace, kdyby si měl číslo vybroušené. Pak např. při servisu nebo STK by tě práskly na Policii a měl by si velké problémy. Každopádně vše prověř. V případě, že máš motor s vybroušeným číslem, zkontaktuj toho kdo ti to prodal.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto je dovezeno ze zahraničí a má už čistopis.Vypada to že je tan nový blok motoru ale bez čísla.Ve velkém TP je jenom typ motoru ale na bloku není.Dnes jsem byl na evidenčce a tam to neprošlo protože nic nenašli. Tak jsem z toho docela v pasti.............

Odkaz ke komentáři

Pokud ti ofiko neprochází na STK, můžeš mít problémy jinde. Pokud to jde, vrať to zpátky. Nebo si můžeš nechat ověřit metalografickým zkoumáním zda tam číslo náhodou nebylo. V Pardubicích na STK to uměnějí, určitě to jinde budou umět taky.Chce mýt tohle čistý. To, že číslo do TP nepíše neznamená, že se po něm nebudou shánět. Pokud tam má být, budou ho požadovat. Zjisti si, jestli tam má opravdu být. Pokud ano, je to problém, pokud tam od výrobce opravdu být nemá problém to není. Tohle ti zadarmo řeknou v ofiko servisu.Mají to namakané. A když je ukecáš mohou ti to dát i písemně.

Odkaz ke komentáři

tak pokud to treba nepujde vratit nebo ze to prodejce zaridi,tak to udelat bud ofiko cestou,ale to by se musel napsat nejakej doklad na motor a oni pridelej cislo nebo to udelat pred nejakeho znameho....napr vykorodovane cislo-necitelne,tak take pridelej nove,ale to by jsi uz musel byt do toho auta zamilovanej a moooooooooc ho chtel

Odkaz ke komentáři

To by být nemuselo. Něco podobného sem řešil s Favem. Kolega mi povídal, že když tam dám novej blok, budou po mě chtít na STK alespoň doklad o jeho koupi.No nevím.

CO ti pomůže soukromé šťourání? Pokud to máš lego z dílů různého původu, problém budeš mít dřív nebo později. Nejjednodušší cesta, je servis..... Pokud sis to sám nedovezl a máš to od někoho z republiky, nejlépe z bazaru můžš se bránit.... I když někoho podmázneš a ten ti evidenční kotrolu povolí a udělá ti výmaz čísla motoru z TP, můžeš mít problém třebas za hranicema. Si vem, jet s fárem s prapodivným původem na dovču a v Rakousku na to poldové přijít. Nedoplatíš se....

Apropo není divný že máš káru s měněným blokem motoru? To by ti někdo prodal docela slušnou s..čku. Buď brutálně nabouranou nebo brutálně jetou nebo "jebku" s kterou bylo hrubě zacházeno. Není to normoš stav.

Editováno: , autor: hlavacek
Odkaz ke komentáři

tak pokud to treba nepujde vratit nebo ze to prodejce zaridi,tak to udelat bud ofiko cestou,ale to by se musel napsat nejakej doklad na motor a oni pridelej cislo nebo to udelat pred nejakeho znameho....napr vykorodovane cislo-necitelne,tak take pridelej nove,ale to by jsi uz musel byt do toho auta zamilovanej a moooooooooc ho chtel

Vykorodované číslo? hahaha blbost. Ubrus milimetr z čísla a udělej metalografii a máš ho tam jako vyšité. Možná 3mm že by pomohly. Viděl jsem na vlastní oči jak znalec zviditelnil i dvojí přeražení a dvojí broušení....

Každopádně máš pravdu s tím dokladem....

Odkaz ke komentáři

Vím, že si myslíte, že jsem chytrej jako rádio, ale ještě jedna poznámka přeci. Kdyby si to měl ŠKODU, v ETCE by si mohl dle VINka zjistit, co to mělo být původně za auto, když odcházelo z fabriky. Mě to tak funguje. Ne čísla dílů, ale typ výbavy a typ motoru. U Škodovek je pod koberečkem v kufru tabulka s kódem vybavení. Teď nevím přesně, ale další by měla být pod předními sedadli, ale to už si moc nepamatuju. Kufr by mohl být jistější.

Odkaz ke komentáři

Nic tam není ani náznak že by tam neco bylo!

Tak ještě přes ETKU zjistit z VINka, které máš v TP. Je to teda patlárna, ale jde to trochu. Jestli chceš, kontakt máš, ráno jsem v práci od 7:30.

Doplnění, číslo motoru se ještě lepí na štítek na kryt rozvodového řemene. ale ten může upadnout.Já ho tam po skoro 90000km mám

Editováno: , autor: hlavacek
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...