Září 2, 200718 r to je divný, já už si teda moc nepamatuju, jak mi to jelo před zásahem do ř.j., ale tyhle dojmy jsem určitě neměl. S tím bych se docela rád svez. Řek bych ti, jestli to je normální. Kde v Praze jseš ? Ahoj, já jsem na Praze 6 - na Evropské, ale není problém potkat se kdekoliv. Ve středu se chystám do servisu ještě jednou a pokud neuspěju, tak zkusím přesunout tento problém někam do Boleslavi... Jinak se také chystám na úpravu řídící jednotky, ale nejprve chci mít auto vpořádku ještě před zásahem.
Září 5, 200717 r Prosím o radu jaký olej pořídit. LongLife 2 už přestali dodávat, takže bych myslel LongLife 3, ale ve škodovce mi říkali dokonce LongLife 4? Rád bych věděl po kolika kilometrech měnit, myslím každý z uvedených olejů má jiný interval výměny. A také bych rád jaká norma oleje do 2.0TDi. Děkuji
Září 5, 200717 r Nechte provést ve škodovce FLESH a bude to jiné-lepší.... prosím více info o "FLESH ve škodovce" (proč se to dělá?padá záruka?jak zjistím jestli ho už mám?kolik stojí?atd.) děkuji
Září 5, 200717 r Chtěl bych se zeptat na zkušenosti se zátahem 2.0 TDi z nízkých otáček. Nedávno jsem zkoušel tento motor a zátah od 1800 ot a pak uz tahal a tahal na vsechny rychlosti - proste parada!! A ted jsem zkousel kamaradovu Octu a ta se mi zdala byt tupa jeste ve 2000 ot a zatah zacal az nekde u 2500 ot. a tahala do nejakych 4300 ot! je to mozne a kde by mohla byt chyba? Pak pri nejakem rozjezdu z krizovatky to brutalne zatahlo od tech 1800 ot ale potom uz zase jen od 2500 a to bylo skoro porad ze tahala jen z tech vyssich otacek. Co muze byt pricinou - turbo nebo vaha nebo motor hyn? Pak jsme chvilku stali a ja startoval motor (teply) a na muj vkus strasne dlouho startovala (tak 3x otocila) - je to normalni nebo to jde nejak vyeliminovat aby to startovalo na 1 sup i teple a delaji to vsechny 2l !? Diky A nemá kamarád 77kW TDI?
Září 6, 200717 r Chtěl bych se zeptat na zkušenosti se zátahem 2.0 TDi z nízkých otáček. Nedávno jsem zkoušel tento motor a zátah od 1800 ot a pak uz tahal a tahal na vsechny rychlosti - proste parada!! A ted jsem zkousel kamaradovu Octu a ta se mi zdala byt tupa jeste ve 2000 ot a zatah zacal az nekde u 2500 ot. a tahala do nejakych 4300 ot! je to mozne a kde by mohla byt chyba? Pak pri nejakem rozjezdu z krizovatky to brutalne zatahlo od tech 1800 ot ale potom uz zase jen od 2500 a to bylo skoro porad ze tahala jen z tech vyssich otacek. Co muze byt pricinou - turbo nebo vaha nebo motor hyn? Pak jsme chvilku stali a ja startoval motor (teply) a na muj vkus strasne dlouho startovala (tak 3x otocila) - je to normalni nebo to jde nejak vyeliminovat aby to startovalo na 1 sup i teple a delaji to vsechny 2l !? Diky A nemá kamarád 77kW TDI? Nemá 77 kW, má 2.0 TDi, ale asi to bude mit dobre protoze co jsem ja ted zkousel jinou a on taky jsme se shodli ze to bylo stejne jako jeho a delalo to to same!! Tak nevim? A co je to ten Flesh (prehrani softu?) a kolik to stoji?!
Září 6, 200717 r Chtěl bych se zeptat na zkušenosti se zátahem 2.0 TDi z nízkých otáček. Nedávno jsem zkoušel tento motor a zátah od 1800 ot a pak uz tahal a tahal na vsechny rychlosti - proste parada!! A ted jsem zkousel kamaradovu Octu a ta se mi zdala byt tupa jeste ve 2000 ot a zatah zacal az nekde u 2500 ot. a tahala do nejakych 4300 ot! je to mozne a kde by mohla byt chyba? Pak pri nejakem rozjezdu z krizovatky to brutalne zatahlo od tech 1800 ot ale potom uz zase jen od 2500 a to bylo skoro porad ze tahala jen z tech vyssich otacek. Co muze byt pricinou - turbo nebo vaha nebo motor hyn? Pak jsme chvilku stali a ja startoval motor (teply) a na muj vkus strasne dlouho startovala (tak 3x otocila) - je to normalni nebo to jde nejak vyeliminovat aby to startovalo na 1 sup i teple a delaji to vsechny 2l !? Diky A nemá kamarád 77kW TDI? Nemá 77 kW, má 2.0 TDi, ale asi to bude mit dobre protoze co jsem ja ted zkousel jinou a on taky jsme se shodli ze to bylo stejne jako jeho a delalo to to same!! Tak nevim? A co je to ten Flesh (prehrani softu?) a kolik to stoji?! Tak mu to flashnem na naky silnejsi soft co??
Září 6, 200717 r nějak nechápu v čem je problém. ty si děláš servis doma sám? jestli ne, tak bych to neřešil, servis škoda přece musí vědět, kterej olej je doporučenej vzhledem k servisnímu intervalu, tak toho bych se držel...
Září 6, 200717 r nějak nechápu v čem je problém. ty si děláš servis doma sám? jestli ne, tak bych to neřešil, servis škoda přece musí vědět, kterej olej je doporučenej vzhledem k servisnímu intervalu, tak toho bych se držel... Longlife 4 ? To je asi nějaká novinka, ani jsem o tom ještě neslyšel. Jestli se nepletu, tak výměna po 30 000 km, resp. to co ti ukáže počítač. Jinak původní norma byla 506 01, pro longlife 3 je to 507 00. Jestli je nový Longlife 4 a říkají Ti ve škodovce že je to v pořádku, tak bych to neřešil.
Září 6, 200717 r Ted už to neni Long-life II ani III,ale ted je pod názvem CASTROL EDGE 5w-30 (je to zlatá flaška).......na stránkách www.olejspol.cz ho pořídíš 1L = 380,-kč,maj ho tam sice pod obrázkem long-life III,ale přijde ti už ten novej EDGE.Vzadu na tí nový flašce od Castrol Edge je napsáno longlife 4.....Já už ho použil už naposled.při výměně oleje u OII,ted ho budu lejt i do A6.
Září 7, 200717 r Děkuji za cenné rady... Vlastním OII dva týdny a tak se trocha učím for Luke288: samo že si dělám výměnu doma sám, není na tom nic, vyjde mě ani né na polovinu, blázen kdo jezdí do Škodovky...
Září 7, 200717 r Děkuji za cenné rady... Vlastním OII dva týdny a tak se trocha učím for Luke288: samo že si dělám výměnu doma sám, není na tom nic, vyjde mě ani né na polovinu, blázen kdo jezdí do Škodovky... Musim s tebou jen souhlasit.....hlavně ty praktiky co provozují mechanici v servisu....vypustěj polovinu,pak to dolejou novym olejem a druhá polovina je doma a někdy i filtr se jim moc nechce měnit.....znám,znám.Za takový praktiky jim fakt platit nehodlám.Já na prohlídky nejezdim vůbec,řešim to po svém už léta a zatim bez problému.
Září 7, 200717 r Taky si měním olej sám,je to chvilková práce a mám jistotu.Ty praktiky znám,né že by to bylo všude,ale to co psal Roman se děje.
Září 7, 200717 r Jirkasss: a razítko do servisky ti dává kdo? jinak tyhle výměny mě moc netrápí, jsem asi blázen, ale vzhledem k tomu, že dolejvam každejch 6-7tis km litr oleje, tak se asi "zkazit" nemuze i kdyby v servisu vyměnili jenom pulku. btw by mě zajímalo, komu z vás se to už opravdu stalo, kdyz tu o tom tak píšete, případně jak jste to zjistili
Září 7, 200717 r Jirkasss: a razítko do servisky ti dává kdo?jinak tyhle výměny mě moc netrápí, jsem asi blázen, ale vzhledem k tomu, že dolejvam každejch 6-7tis km litr oleje, tak se asi "zkazit" nemuze i kdyby v servisu vyměnili jenom pulku. btw by mě zajímalo, komu z vás se to už opravdu stalo, kdyz tu o tom tak píšete, případně jak jste to zjistili Bejvalej spolužák pracuje v autorizovaným servisu,takže to vím jistě co se děje.Mám takovej pocit,že jsi taky psal,že ti po výměně chyběl litr oleje v motoru,bo se pletu?
Září 7, 200717 r Jirkasss: a razítko do servisky ti dává kdo?jinak tyhle výměny mě moc netrápí, jsem asi blázen, ale vzhledem k tomu, že dolejvam každejch 6-7tis km litr oleje, tak se asi "zkazit" nemuze i kdyby v servisu vyměnili jenom pulku. btw by mě zajímalo, komu z vás se to už opravdu stalo, kdyz tu o tom tak píšete, případně jak jste to zjistili Razítko a záznam v PC servisu je to to nejmenší,stačí 500kč do servisní knížky a je to.Dělám to tak už léta a v poho.
Září 7, 200717 r Jirkasss: a razítko do servisky ti dává kdo?jinak tyhle výměny mě moc netrápí, jsem asi blázen, ale vzhledem k tomu, že dolejvam každejch 6-7tis km litr oleje, tak se asi "zkazit" nemuze i kdyby v servisu vyměnili jenom pulku. btw by mě zajímalo, komu z vás se to už opravdu stalo, kdyz tu o tom tak píšete, případně jak jste to zjistili Bejvalej spolužák pracuje v autorizovaným servisu,takže to vím jistě co se děje.Mám takovej pocit,že jsi taky psal,že ti po výměně chyběl litr oleje v motoru,bo se pletu? chyběl, ale jakmile se to zjistilo, dostal jsem ten litr zpátky bez jakýhikoli doplatku a bylo tam docela dusno, to jsem mam pocit psal taky. mě jde spíš o to, že jakmile mam razítko v servisce, tak mam jakous takous jistotu a ne, že někdo si tam leje něco(tim neřikam, že vy), za 500 nebo od známýho mu tam někdo dá razítko, pak se motor načne, protože ten olej nebyl uplně to pravý ořechový a chudák pak ten, kdo si to koupí s vědomým, že auto bylo pečlivě servisováno.
Září 10, 200717 r Od kdy uz davaji RJ s dobrou verzi softu ?? o)) Nebo je to tak ze kazdej dostane stejnou a kdo se ozve dostane flash ?? Chtel jsem tento motor pristi rok. Ale ted hodne zvazuji jestli nahodou 1.8 nebude to prave o))
Září 12, 200717 r o těch dlouhých teplých startech jsem psal taky já. A nejen o nich, taky o vstřicích, turbu etc, etc.
Září 15, 200717 r Kdes byl ? V jakem servise ? Jinak je to fakt tragicke. MYslim ze je na case udelat listinu servisu. A psat to i se jmeny techniku. Jak dobre tak spatne. Uz vidim situaci kdy prijedes do servisu a zeptas se kdo t bude delat a on pan Opicka. A ty reknes Opicka ? Tak to prase ke svemu autu nepustim. Az se to panu Opickovi stane vicekrat i ten nejvice laxni servis posle Opicku zpet nekam na stromy a ne k autum o))) Mozna fikce ale dokad my Skodovaci nebudeme rvat do Boleslavi na vedeni servisu atd tak nam try auta rozmrdaj cely...
Září 15, 200717 r BTW o duvod vic se vy..... na TDI a vzit T(F)SI Pri naletu 20.000/rok myslim ze po 5 ti letech naklady skoro stejne. A pokud pripocitam cas v servisech s dvoulitrem neopravitelnost atd atd tak stres vredy infarkt za dva litry na sto navic nestoji. Nevite jestli i na tyto motory se ceka ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.