NNNTomas Vloženo 14. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 Zdravím, koupil jsem auto (je z jiného kraje), majitel ho odhlásil... Jakým způsobem ho musím přihlásit tady v Praze? Musím jít prý na evidenční kontrolu...ale nevím jestli,musí se tam jet s tím vozem (nemám povinné ručení,a je odhlášené)? Nebo kontrolujou jen papíry (mohu ukázat staré značky po předchzím majiteli) a s autem tam nemusím? A ještě jedna věc, kdy se uzavírá povinné ručení? Před registrací ? Přijde mi komplikované, že bych musel uzavřít povinné ruč. napřed na staré značky( ty co tam mámještě po předch. majiteli) a poté až dostanu nové značky zase jít se změnou na pojištovnu... Díky za případné objasnění.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 14. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 Zdravím,koupil jsem auto (je z jiného kraje), majitel ho odhlásil... Jakým způsobem ho musím přihlásit tady v Praze? Musím jít prý na evidenční kontrolu...ale nevím jestli,musí se tam jet s tím vozem (nemám povinné ručení,a je odhlášené)? Nebo kontrolujou jen papíry (mohu ukázat staré značky po předchzím majiteli) a s autem tam nemusím? A ještě jedna věc, kdy se uzavírá povinné ručení? Před registrací ? Přijde mi komplikované, že bych musel uzavřít povinné ruč. napřed na staré značky( ty co tam mámještě po předch. majiteli) a poté až dostanu nové značky zase jít se změnou na pojištovnu... Díky za případné objasnění.. musíš jet s novým autem provedou kontrolu čísel motoru, kastle atd , povinné ručení uzavři hned na svoje jméno a staré značky pak po přepsání to jen opraví, většinou to dělají tak že to vystaví jen na vin čislo a značky neuvedou a pak se to jen doplní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 14. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 s tim rtucem je to bohuzel docela bezne a da se rict ze i jedine mozne nejdrive si zaplat tedy povine ruco na stare znacky, pote jedes vlastne naprosto legalne na evidencku(tam musis s autem!!!-to jinak nejde, jak by j iasi provedli kdybys nemel auto sebou) a s evidencky na prepis pak az dostanes novy cislo take zase zpet na pojistovnu kde ti vystavi novej doklad a zanamenaj zmenu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jare Vloženo 14. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 Tak mé zkušenosti jsou takové.Jel jsem s majitelem na odhlášení.Do velkého technického průkazu zapíší na koho se to bude přepisovat.Potom jsem si jel na pojištovnu sjednat pojistku.Ale to je lepší dopředu,protože já jel na pojistku předchozího majitele a to Ti jentak někdo neumožní.Po sjednání pojistky na staré SPZ.Jsem jel na evidenční kontroluDělají to stanice technické kontroli.Po kontrole se zaevidovat na DI příslušného okrsku.Po zaevidování nahlásit novou SPZ do pojištovny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 14. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 Díky... Jaké doklady potřebuji k uzavření pov. ručení? a přihlášení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 14. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 14. Srpen 2007 Tak jsem našel ten článek, z kterého jsem pochopil že jde udělat evidenční kontrolu i bez auta... viz http://www.bencar.cz/navody35.htm#prohlidka Tady je jen část: "V čem vlastně spočívá evidenční kontrola? "Evidenční kontrola pouze v tom, že s vozidlem zajedete na kteroukoli stanici technické kontroly na území České republiky, kde vám vystaví protokol o evidenční kontrole a zde vlastně zjistí, zda jsou doklady a vozidlo v naprostém pořádku. " Pokud chcete podstoupit evidenční kontrolu na Magistrátu hl. města Prahy, musíte sundat zadní registrační značku a s ní zajdete k okénku, kde vám vylepí registrační nálepku. Pořád se ale nemohu ubránit pocitu, že když úředník auto nevidí, může touto kontrolou projít v podstatě jakékoliv motorové vozidlo. "To není možné. Vlastník vozidla přinese technický průkaz, osvědčení o technickém průkazu, registrační značku a samozřejmě potřebuje i doklad o tom, že má zaplacené povinné ručení. My zkontrolujeme doklady a pokud vše odpovídá skutečnosti, tak vylepíme na značku registrační nálepku." Do poloviny roku 2004 musí evidenční kontrolou projít každý, kdo registruje vozidlo." Jak to ted opravdu je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Evidenční kontrola se provádí proto, aby se zjistilo, zda vozidlo není kradené, tudíž ho musí na evidenčce vidět, aby zkontrolovali VIN, případně číslo a typ motoru a podobně. Bez auta ti to nikdo neudělá, maximálně hodně dobrej známej.. Na povinně ručení potřebuješ velký TP, čísla RZ ti následně dopíší, na magistrátu jim stačí, když uvidí vyplněnou tu kartičku, kterou s sebou pak vozíš v autě - na ní při přihlášení nemusí být RZ, musí tam být hlavně značka, typ, VIN, série a číslo TP.. RZ si můžeš doplnit sám. když mě dělali povinné ručení, tak mi tu kartičku vyplnili ručně, pak jsem jim nahlásil RZ a cca do měsíce mi přišla kartička vyplněná na PC.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 15. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Díky... Podle toho článku to ale vypapadá že to jde bez auta,...v pondělí si tam zajedu a bude to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Díky...Podle toho článku to ale vypapadá že to jde bez auta,...v pondělí si tam zajedu a bude to to je ale hodně starej článek.. Dneska už ti žádnou samolepku na RZ nedají.. Bez auta to opravdu nejde, určitě ne při přepisu. Bez auta to možná šlo, jak tam píšou, že všechna již registrovaná vozidla tím musí projít, tak to bylo asi jen takový zjišťování, kdo ještě to auto opravdu má, a kdo ho chtěl nechat vyřadit z evidence, tak se asi nemusel dostavit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rococo Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 Dnes jsem byl na Evidenční kontrole a vyrazili mě kůli nečitelnosti typu motoru vlivem koroze. máte někdo povědomí o tom jak dál, aby bylo možné Octavku přihlásit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Září 2009 Sdílet Vloženo 11. Září 2009 "nečitelnost typu motoru" to se tam někde píše? Já myslel, že se na něj podívá a pozná to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rococo Vloženo 11. Září 2009 Sdílet Vloženo 11. Září 2009 No to u techniků na STK v Č. Budějovicích neplatí. Na bloku motoru je uveden jeho typ (jehlou - není ražen). Pokud jej tam technik STK při Evidenční kontrole nenajde je problém. Ve zkratce: registrační místo (dotaz); autorizovaný servis (je to fakt diesel co tam patří); registrační místo (povolení k náhradní ražbě); stk (ražba a nova evidenční kontrola); registrační místo (přepis a výdej RZ). Cca týden a z toho dva dny dovolené. Moje první škoda mě zklamala ještě dřív než jsem ji na sebe přepsal. Zatím lituji, že jsem nezůstal u něčeho osvědčeného - nebo nedal na STK úplatek o kterej si asi říkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.