Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)
i pokud vymontuje přepážku a tím pádem provede přestavbu z N1 na osobní auto?

nebo to auto má jen přepážku a bylo bez odpočtu DPH

No jasně to by dělali všichni. Ptal jsem se na to na STK a říkal mi borec že je to velká práce a hodně peněz.A mrkni na ten velkej techničák tam to jasně píšou.

Editováno: , autor: prtko5
Vloženo

má taky auto z přepážkou a je sundaná jinak pokud se jí chceš zbavit úplně zajed si do MTX a tam Ti to za 2000 odmažou je to na jejich stránkách mám to doma vytisknutý ... já mám v techničáku napsáno M1 speciál, ale dyžtak to doma zkouknu a v malým to nemám bo slečna na úřadě to tam nenapsala ..Jezdím bez ní jediné, kdy jsem ji montoval bylo na dovolenou do zahraničí a jediní kdo to asi zkoumal byli Slováci jinak ne a pak jí budu dávat až na STK..když mě chytnou cajti tady u nás a budu pyskovat tak řeknu, že jsem vezl něco velkého a musel jsem jí sundat. Je

Vloženo

Sebou vozim jenom maly technicak jako kazdy ostatni,takze mrizka pujde dolu hned se sedackama!Jeste ale mrknu co mam v tom velkem technicaku nacmarane!Taky jsem myslel,ze by to bylo tak jak to tu psal,ze puvodni majitel to koupil na DPH a ja jako druhy majitel mam uz koktu normal,ale asi ne no!:)

Vloženo (editace)
má taky auto z přepážkou a je sundaná jinak pokud se jí chceš zbavit úplně zajed si do MTX a tam Ti to za 2000 odmažou je to na jejich stránkách mám to doma vytisknutý ... já mám v techničáku napsáno M1 speciál, ale dyžtak to doma zkouknu a v malým to nemám bo slečna na úřadě to tam nenapsala ..Jezdím bez ní jediné, kdy jsem ji montoval bylo na dovolenou do zahraničí a jediní kdo to asi zkoumal byli Slováci jinak ne a pak jí budu dávat až na STK..když mě chytnou cajti tady u nás a budu pyskovat tak řeknu, že jsem vezl něco velkého a musel jsem jí sundat. Je

A co to znamená M1 speciál?? :( :( M1 je káždý auto ne?? A N1 je na odpočet DPH a to znamená že ti finančák ti vrátí peníze a když tě chytne celní správa bez přepážky tak je to pokuta a vrácení DPH finančákům a to je 100%. (daňový podvod)

Vloženo

A co to znamená M1 speciál?? :( :( M1 je káždý auto ne?? A N1 je na odpočet DPH a to znamená že ti finančák ti vrátí peníze a když tě chytne celní správa bez přepážky tak je to pokuta a vrácení DPH finančákům a to je 100%. (daňový podvod)

přesně si to nepamatuju já to kupoval od človíčka co to měl na odpočet včera jsem to nestihl zkouknout jak se k tomu dostanu dám to sem taky je možné, že se pletu, ale fakt si myslím, že tam mám M1 speciál juknu na to ;)

Vloženo (editace)

pro Prtka je to zkopčeno z MTX.cz

Informace o přestavbách automobilů ŠKODA na M1 speciál - montážní

V závěru roku 2001 se nabídka dealerské sítě ŠKODA rozšířila o nový typ osobního automobilu ŠKODA, o tzv. osobní automobil speciální - montážní, u kterého zákon o dani z přidané hodnoty připouští za určitých podmínek možnost odpočtu DPH v případě, že je automobil využíván pro podnikatelské účely.

Vozidlo zařazené v kategorii M1 jako druh osobní automobil - speciální, které je dále zařazeno do některé z podskupin vyjmenovaných zákonem a takto schváleno do provozu (např. montážní), podle platného zákona umožňuje odpočet DPH na vstupu v případě, že vozidlo je pořízeno za účelem podnikání (viz § 19, odst. 4 úplného znění zákona o DPH č. 230/2000 Sb.). Je nutné, aby podnikatel dokázal finančnímu úřadu zdůvodnit pro své podnikání využití vozidla zařazeného do příslušné podskupiny (v tomto případě montážní vozidlo). Doporučujeme konzultovat nákup s místně příslušným finančním úřadem.

Uplatňování odpočtu DPH řeší Pokyn MF ČR D-227.

Podle stanoviska MDS může být výchozím vozidlem pro přestavbu pouze typ osobní kombi, kombi apod.. V případě vozů ŠKODA je tedy úprava prováděna pouze na modelech, které odpovídají tomuto výkladu.

Popis přestavby (platí pro modely FABIA Combi i OCTAVIA Combi):

Vozidlo je vybaveno pohyblivou přepážkou, kterou je možné aretovat třemi šrouby buď v poloze přední za předními sedadly (při sklopení zadních sedadel je obsaditelnost snížena na 2 osoby) nebo v poloze zadní za zadními sedadly (v tom případě zůstává obsaditelnost 5 osobami).

Přepážka je očalouněna materiálem který je totožný s čalouněním vozidla, po stranách je opatřena sklopnými díly pro vykrytí volného prostoru který vznikne mezi přepážkou a bočním čalouněním vozidla při překlopení přepážky do přední polohy.

Pevná boční okna vozidla jsou polepena bezpečnostní folií.

Možnosti nákupu vozů ŠKODA typu speciální montážní :

Firma MTX RS, s.r.o. (dále jen MTX), která je držitelem schválení výše uvedeného typu modelů ŠKODA, vyrábí a dodává sady pro přestavbu výhradně prostřednictvím smluvních partnerů, kterými jsou zaškolení prodejci vozů ŠKODA. S ohledem na postupný náběh výroby sad pro přestavbu vozů Fabia Combi a následně i modelu Octavia Combi a s ohledem na kapacitní možnosti pro zaškolování je síť vytvářena postupně.

Vozidlo výše uvedeného typu však může zákazník objednat u kteréhokoliv obchodníka ŠKODA, který zajistí montáž u zaškoleného partnera.

Zápis do TP provádí zaškolený smluvní partner Škoda!

Případné dotazy Vám rádi zodpovíme na

tel. 266710595, 266710052, 220876744 fax 220800734, 220876744 e-mail mtx@mtx.cz

Praha 15.3.2002

Editováno: , autor: Hensel
Vloženo (editace)
pro Prtka je to zkopčeno z MTX.cz

Informace o přestavbách automobilů ŠKODA na M1 speciál - montážní

V závěru roku 2001 se nabídka dealerské sítě ŠKODA rozšířila o nový typ osobního automobilu ŠKODA, o tzv. osobní automobil speciální - montážní, u kterého zákon o dani z přidané hodnoty připouští za určitých podmínek možnost odpočtu DPH v případě, že je automobil využíván pro podnikatelské účely.

Vozidlo zařazené v kategorii M1 jako druh osobní automobil - speciální, které je dále zařazeno do některé z podskupin vyjmenovaných zákonem a takto schváleno do provozu (např. montážní), podle platného zákona umožňuje odpočet DPH na vstupu v případě, že vozidlo je pořízeno za účelem podnikání (viz § 19, odst. 4 úplného znění zákona o DPH č. 230/2000 Sb.). Je nutné, aby podnikatel dokázal finančnímu úřadu zdůvodnit pro své podnikání využití vozidla zařazeného do příslušné podskupiny (v tomto případě montážní vozidlo). Doporučujeme konzultovat nákup s místně příslušným finančním úřadem.

Uplatňování odpočtu DPH řeší Pokyn MF ČR D-227.

Podle stanoviska MDS může být výchozím vozidlem pro přestavbu pouze typ osobní kombi, kombi apod.. V případě vozů ŠKODA je tedy úprava prováděna pouze na modelech, které odpovídají tomuto výkladu.

Popis přestavby (platí pro modely FABIA Combi i OCTAVIA Combi):

Vozidlo je vybaveno pohyblivou přepážkou, kterou je možné aretovat třemi šrouby buď v poloze přední za předními sedadly (při sklopení zadních sedadel je obsaditelnost snížena na 2 osoby) nebo v poloze zadní za zadními sedadly (v tom případě zůstává obsaditelnost 5 osobami).

Přepážka je očalouněna materiálem který je totožný s čalouněním vozidla, po stranách je opatřena sklopnými díly pro vykrytí volného prostoru který vznikne mezi přepážkou a bočním čalouněním vozidla při překlopení přepážky do přední polohy.

Pevná boční okna vozidla jsou polepena bezpečnostní folií.

Možnosti nákupu vozů ŠKODA typu speciální montážní :

Firma MTX RS, s.r.o. (dále jen MTX), která je držitelem schválení výše uvedeného typu modelů ŠKODA, vyrábí a dodává sady pro přestavbu výhradně prostřednictvím smluvních partnerů, kterými jsou zaškolení prodejci vozů ŠKODA. S ohledem na postupný náběh výroby sad pro přestavbu vozů Fabia Combi a následně i modelu Octavia Combi a s ohledem na kapacitní možnosti pro zaškolování je síť vytvářena postupně.

Vozidlo výše uvedeného typu však může zákazník objednat u kteréhokoliv obchodníka ŠKODA, který zajistí montáž u zaškoleného partnera.

Zápis do TP provádí zaškolený smluvní partner Škoda!

Případné dotazy Vám rádi zodpovíme na

tel. 266710595, 266710052, 220876744 fax 220800734, 220876744 e-mail mtx@mtx.cz

Praha 15.3.2002

Jo a zkoušel jsi žádat o DPH? Jestli ne tak to zkus a uvidíš jek tě rychle vyženou ;) ,.já to měl u staré taky a nic jsem navyřídil všeci se vykrucujou a keždej ti řekne pevná přepážka a zdar v techničáku napsaný nákladní auto a jinak nic proto jsem koupil s pevnou přepážkou. :smich: :smich:A to tam máš jasně napsaný.

Vloženo

Jinak není problém ani převést auto z M1 zpět na obyč. Já to tak udělal, protože předchozí majitel tu přestavbu udělal jen papírově ale přepážka tam nikdy nebyla. Čehož jsem si při koupi nevšimnul a bazar neupozornil. No a samozřejmě jsem na technické prolít. Tu demontáž musí provést opět pouze smluvní partner MTX. Přepis do techničáku dělá MTX a stojí to 1200 a pak už jen 50 za kolek na registru vozidel za přepis do malého TP.

Vloženo
Hele, jestli tam někdo máte Druh vozidla: speciální, tak nemusíte ani na STK lol Já to takhle mám na jedný rolbě a STK se mě netýká na druhý mám Osobní sněžné pásové vozidlo a tam jezdim každý 4 roky

Koukám, v těch zákonech je guláš :p

:palec2: :palec2:

Vloženo
Hele, jestli tam někdo máte Druh vozidla: speciální, tak nemusíte ani na STK lol Já to takhle mám na jedný rolbě a STK se mě netýká na druhý mám Osobní sněžné pásové vozidlo a tam jezdim každý 4 roky

Koukám, v těch zákonech je guláš :p

:palec2: :palec2:

OPRAVA: vozidlo nemusí mít RZ, ale STK ano, teď jsem to znova vyštrachal, STK být nemusí jen u: Sněžné pásové vozidlo. ;)

Stejnak to nic nemění na tom, že je v tom bordel, už vidim jak někdo jezdí s Oktávkou bez značek lol

Vloženo (editace)

přesně si to nepamatuju já to kupoval od človíčka co to měl na odpočet včera jsem to nestihl zkouknout jak se k tomu dostanu dám to sem taky je možné, že se pletu, ale fakt si myslím, že tam mám M1 speciál juknu na to ;)

@PRTKO JÁ NEVÍM JSEM SLEPEJ? PSAL JSEM, ŽE JÁ JSEM TO TAK KOUPIL OD ČLOVÍČKA CO TO MĚL NA PODNIKÁNÍ a ten to DPH dostal zpět

Editováno: , autor: Hensel
Vloženo
Jj Hensel tak to sedi v tom pripade mam taky M1 special,to je to!Kdyz jsem byl na technicke tak si pamatuju,ze do kolonky osobni nepsal osobni,ale specialni!

jinak koukal jsem do velkho techničáku a mám tam napsáno speciální a pak ještě montážní, ale nákladní ani N1 nee....jo měl jsem v kufru navíc našroubovaný navíc takový dva jekly na přichycení pracovních beden (samože jsou už taky pryč a zabíraj místo na poličce ve sklepě.

Vloženo
Nekřič, :) já ti chtěl jen říct že to předělat na bez DPH jde velmi špatně, a že je divný že je to 5 místný, protože 5 místný jsou až OC II.

Co jsem volal do te firmy co to auto mela predtim,tak taky to meli na odpocet DPH a je to 5 mistne! ;)

Vloženo
Nekřič, :) já ti chtěl jen říct že to předělat na bez DPH jde velmi špatně, a že je divný že je to 5 místný, protože 5 místný jsou až OC II.

Co jsem volal do te firmy co to auto mela predtim,tak taky to meli na odpocet DPH a je to 5 mistne! ;)

:worthy mlčím

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...