Přejít na obsah

Zimní Barum polar.2 nové nahuštění 2.5!!!

parkan

Doporučené příspěvky

Mám dotaz na jaký tlak je optimální mít nové zimní gumy Barum Polaris 2...ted jsem je přivezl z firmy co montují obutí....tam mě je nafoukaly na 2.5 je to pro fábii clasic krátkou dobrý? nebo mám trochu upustit na 2.1? podle návodu? co je nalapen na víčku od nádrže...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle vicka mas sice 2.1, ale v navodu k obsluze se pise, ze zimni gumy se maji foukat o 0.2 vic.

...no a 2.3 je skoro 2.5, takze bych to tam s klidem nechal.

To je zdůvodnění, ta poslední věta lol

Matematika a fyzika jsou exaktní vědy (tedy přesné :palec2: takže 2,3 je 2,3 a 2,5 je a bude 2,5 lol

A teď vážně: já souhlasím :) také "foukám" vždy o 0,2 více než je předepsáno.

Na své Octavii mám mít vpředu 2,3 (foukám 2,5) a vzadu 2,1 (foukám 2,3).

Je to v pohodě! :palec2:

Odkaz ke komentáři

To je zase otázka....Ani nepíšeš rozměr kol...jestli je to 165/14, tak je 2.5 podle mě zkrátka už moc. Já bych hustil 2.2 max. 2.3 ;)

Mello má pravdu :palec2:

polepším se i já! Všichni séééééééééém: tak u Octavie mám standard: 195/65/R15 - Barum Polaris 2

(ale příště si koupím lepčí, tohle je nic moc :(

Odkaz ke komentáři

To je zase otázka....Ani nepíšeš rozměr kol...jestli je to 165/14, tak je 2.5 podle mě zkrátka už moc. Já bych hustil 2.2 max. 2.3 ;)

Mello má pravdu :palec2:

polepším se i já! Všichni séééééééééém: tak u Octavie mám standard: 195/65/R15 - Barum Polaris 2

(ale příště si koupím lepčí, tohle je nic moc :(

Spíš z nouze ctnost - je to jenom takové alibi, že nejezdíš na letních.... :)

Odkaz ke komentáři

Mám dotaz na jaký tlak je optimální mít nové zimní gumy Barum Polaris 2...ted jsem je přivezl z firmy co montují obutí....tam mě je nafoukaly na 2.5 je to pro fábii clasic krátkou dobrý? nebo mám trochu upustit na 2.1? podle návodu? co je nalapen na víčku od nádrže...

Zisti ci mas merak ktory ukazuje presne, resp je okalibrovany?

Hustenie zalezi od zatazenia, od vozidla a od rozmeru pneu

Ja mam prave tieto zimne pneu na Fabii COMBI 165/70R14 a fukam ich vpredu na 2,4 a vzadu podla zataze od 2,2 do 3,0

Ak casto nekontrolujes pneu tak nafukaj na 2,4 vpredu aj vzadu

Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že při teplotě cca +10°C je to OK, Když změříš při - 10°C tak tam bude cca těch 2,3, možná i méně, šlo by to spočítat :palec2:

Takže asi takhle. :feve:

Tom

Odkaz ke komentáři

Jak tam není pod 2 tak je to ještě v pohodě, já jednou jel skoro 1000km na 0,5 :help:

a to si nic necitil na spravani sa auta?

ja citim rozdiel ci je pneu prefuknuta podfukntuta alebo +- spravne (na jazdnych vlastnostiach je to citit)

Budeš se divit, ale necítil. Vždy jsem si myslel, že musím poznat únik o 0,5 v pohodě, jenže na těch nízkoprofilovývh 205 a ještě k tomu vzadu a s prázdným autem jsem to prostě nepoznal. Jezdil jsem v klidu a nekrouhal zatáčky a poznal jsem to až vizuelně při obhlídce auta. :feve:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...