Publikováno Listopad 11, 200717 r Znamej koupil O1 4x4. Kdyz me v tom vezl tak jsem citil strasne vibrace od zadku i kdyz haldex nebyl seplej. Projevovalo se to kolem 80km/h. System asi chytne nejakou vlastni frekvenci a zacne rezonovat. Pri 120 to zase prestalo. Vubec na to nemelo vliv zatizeni motoru, zarazena rychlost (vcetne neutralu) proste jak to bylo v tedo rychlosti tak to vibrovalo. Je problem v haldexu rozvodovce nebo kardan a jeho ulozeni? Nemate nekdo na haldex dilensky manual? diky
Listopad 11, 200717 r Znamej koupil O1 4x4. Kdyz me v tom vezl tak jsem citil strasne vibrace od zadku i kdyz haldex nebyl seplej. Projevovalo se to kolem 80km/h. System asi chytne nejakou vlastni frekvenci a zacne rezonovat. Pri 120 to zase prestalo. Vubec na to nemelo vliv zatizeni motoru, zarazena rychlost (vcetne neutralu) proste jak to bylo v tedo rychlosti tak to vibrovalo. Je problem v haldexu rozvodovce nebo kardan a jeho ulozeni? Nemate nekdo na haldex dilensky manual? diky koukni se na přírubu spojující haldex a kardan. stačí nepatrně povolenej šroubek a muže to takhle hazet.
Listopad 11, 200717 r Tuhle závadu jsem měl taky, byly to povolený šrouby - pokud s tím budeš jezdit ještě chvíli, tak se může stát, že se ti sežvejká pružná spojka, případně pružná spojka s tlumičem kmitů a to jsou potom docela pálky na opravu.
Listopad 19, 200717 r Autor Tuhle závadu jsem měl taky, byly to povolený šrouby - pokud s tím budeš jezdit ještě chvíli, tak se může stát, že se ti sežvejká pružná spojka, případně pružná spojka s tlumičem kmitů a to jsou potom docela pálky na opravu. tak je to ta pruzna spojka je uplne vyzvejkana, jsem zvedavej kolik bude stat...
Listopad 20, 200717 r Tuhle závadu jsem měl taky, byly to povolený šrouby - pokud s tím budeš jezdit ještě chvíli, tak se může stát, že se ti sežvejká pružná spojka, případně pružná spojka s tlumičem kmitů a to jsou potom docela pálky na opravu. tak je to ta pruzna spojka je uplne vyzvejkana, jsem zvedavej kolik bude stat... Koukal jsem na fakturu a přední mě stála 2800,- k tomu ještě 800,- za spojovací pouzdro. Ale když teď koukám do ETKY, tak ty cenovky jsou úplně někde jinde. 3800,- (5100,-) a 1200,- pouzdro... Jinak pružná spojka s tlumičem kmitů (ta zadní) stojí cca 12000,- Brrrrr. Fuj to jsou ceny. Nevím jestli má cenu kupovat to někde z vrakáče - člověk by mohl koupit obdobně sežvejkanou Možná zkus Cosbyho, ten rozprodával nějakou bouračku 4x4... třeba bude něco mít. Upraveno Listopad 20, 200717 r od lukash
Květen 16, 201114 r Tu zežvejkanou zadní gumovou spojku sem dnes měnil, mno řeknu Vám, že docela dost práce, prvně jsem to zkoušel sám v domění že povolím šest šroubků a kotouč sám vypadne - vůbec . Jel sem na zvedák ke známému a práce tak hodinka ..., každý šroub jinačí a nakonec jsme vytáhli i zadní část kardanu, aby to šlo vyměnit. Fakt síla.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.