Přejít na obsah

2.0 FSI (110 kW)


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

samozřejmě, že porovnání O I. s 1.8T a Scouta 2.0 FSI je trošku neobjektivní... Scout váží víc a je to 4x4... každopádně jsem ani nikdy nejel s předokolkou O II. 2.0 FSI... rozdíl oproti 4x4 u tohoto motoru je v tom, že 4x4 je zpřevodovaná víc "do síly", tzn. že při stejné rychlosti a zařazeném stupni jako předokolka točí víc otáček... přibližně o 300 ot./m. ... tím pádem má logicky vyšší spotřebu... u 4x4 taky přeci jenom dochází k určité ztrátě "výkonu motoru" kvůli pohonu... i proto točí víc, aby se tato ztráta vyrovnala... každopádně pro jízdu samotnou mi "silný" atmosferický benzín přijde ideální... ale zase, každej jsme zvyklej na něco jinýho... když v FSIčku zrychluješ, tak nazažiješ žádnej kopanec do zad... to tam prostě chybí... naopak auto zrychluje lineárně až do zásahu omezovače... jedinou kaňkou na tomto motoru je prostě spotřeba... ikdyž ani ta není v závislosti na výkonu a pohonu 4x4 nijak dramaticky vysoká!!! ano, já mám průměr 9,2 litru na sto... ale hodně toho nalítám po městě... kde se to pohybuje kolem 9 - 11 litrů na sto. při delších trasách na okreskách je to kolem 7 - 8 litrů... dálnice při dodržování rychlostních limitů 8,5 - 9,5 l... takové jsou zatím moje zkušenosti... ještě jeden příklad, když jsem tuhle jel do beskyd, 4 dospělí, velký pes v kufru, nějaké tašky v kufru..., na střeše rakev na lyže plná tašek... tak byla spotřeba 8,2 l na sto... což je myslím luxus! :) ano není to spotřeba TDI, ale to jsem od toho ani nečekal... závěrem bych snad jenom chtěl říct, že koholiv jsem vezl, tak si nikdo nestěžoval na málo výkonu a naopak byli všichni velmi překvapeni právě velmi slušnou dynamikou a hlavně klidem na palubě Otesánka! :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mas peknu spotrebu..myslim ze aj tych 9.2 je celkom pohode ako dlhodoba...urcite aj v tvojom auticku vela zalezi od toho ako ides...aa ta spotreba 8.2 je ako pises fakt luxus..uz len preto ze je to scout + batozina a ludia...to si siel asi s lahsou nohou ze?

ja som minule mal spotrebu 8,8! na trase cca 350km..prevazne dialnica..ale to sa ponahlal a siel som uplne nadoraz..na dialnici prevazne maximum..spomalil som iba ked mi nekdo vosiel do cesty alebo bol stacionarny...ale ak idem mariosovym stylom jazdy tak dokazem spravit aj za 5,6..ale to uz neni ono :D...

inak vykonovo mame podobne motorizacie..pozriem na nete nejaky test ci nie je...porovnanie tvojho dvojlitra a mojho...to by ma tiez celkom zaujimalo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiez si myslim ze to je priblizne rovnake.. mozno ta 1.8T bude mat malicko navrh len koli hmotnosti...ale chcel som vediet nazor aj inych ludi (napr. ten Tvoj)...v kazdom pripade su oba motory vyborne :)

No měl jsem tu čest jet kopec za Lubencem na KV (kdo zná ví o čem mluvím) já s 1.8T origo 110kW (čip 136kW - 310Nm) a kolega s O2 2.0 FSI - celkově jsem mu nahoře ujel o cca. 200 až 250m. Oba jsem jeli plnej plyn. Ale načipovaná 1.8T je solidní raketa. Když jsme to testovali proti 1,9TDI origo 81kW (čip 97kW, 310Nm) tak ze začátku jsem mu ujížděl (díky vysokému krotícímu momentu), ale pak mě dostal, nebyl tam moc výrazný rozdíl, ale na atmosféru jede dost dobře - teď uvažuju, že bych to možná taky pořídil - sice ne nové tak 3r. staré - docela mě to narozdíl od 2.0 TDI potěšilo (tu jsem měl 3r. starou, 100t najeto cca. 4 měsíce).

Editováno: , autor: xkali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co máš za výbavu? rok? najeto? a kolit ti to papká??? :p a odkud jsi? :D

Rok 11. 2005, najeto zatim 103400km... :o) No zatim mi to papka 7,4l/100km,ale jezdil jsem trochu opatrneji, protoze musim jeste prezout na zimni. :oD Jinak jsem ze zapadu z Domazlic. Vybava: ESP, 10x Airbag, parkovací senzory vzadu i vpředu, černý interier, šedá kůže, maxidot, xenony, navi atd... :o) Jinak je to 100 Edition... :o) Časem dodám fotky. :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nn... je tu víc "dvoulitrových" FSIček... jenom Scouti jsou tu 3... ;) pak je tu Ferda25 ... ten teda moc spokojenej není.. lol... a znám z fóra další 3 lidi, kteří tento motor mají! :)

Tak se tady taky hlásím,jsem z Brna a před třemi týdny jsem také zakoupil Octavii s výborným motorem 2.0 FSI ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím stále se rozmýšlý co koupit za OII v benzínu (tý 2.0TDI jsem měl jen 5. měsíců a šla) koukám po 1.6 MPI i FSI, ale srdcem pokukuju spíš po 2.0 FSI - je opravdu reálná spotřeba kolem 7 litrů (samozřejmě ne město)? Jak jsou na tom aut. převodovky v O2 'FSI' motory?

Díkec za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...