vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 samozřejmě, že porovnání O I. s 1.8T a Scouta 2.0 FSI je trošku neobjektivní... Scout váží víc a je to 4x4... každopádně jsem ani nikdy nejel s předokolkou O II. 2.0 FSI... rozdíl oproti 4x4 u tohoto motoru je v tom, že 4x4 je zpřevodovaná víc "do síly", tzn. že při stejné rychlosti a zařazeném stupni jako předokolka točí víc otáček... přibližně o 300 ot./m. ... tím pádem má logicky vyšší spotřebu... u 4x4 taky přeci jenom dochází k určité ztrátě "výkonu motoru" kvůli pohonu... i proto točí víc, aby se tato ztráta vyrovnala... každopádně pro jízdu samotnou mi "silný" atmosferický benzín přijde ideální... ale zase, každej jsme zvyklej na něco jinýho... když v FSIčku zrychluješ, tak nazažiješ žádnej kopanec do zad... to tam prostě chybí... naopak auto zrychluje lineárně až do zásahu omezovače... jedinou kaňkou na tomto motoru je prostě spotřeba... ikdyž ani ta není v závislosti na výkonu a pohonu 4x4 nijak dramaticky vysoká!!! ano, já mám průměr 9,2 litru na sto... ale hodně toho nalítám po městě... kde se to pohybuje kolem 9 - 11 litrů na sto. při delších trasách na okreskách je to kolem 7 - 8 litrů... dálnice při dodržování rychlostních limitů 8,5 - 9,5 l... takové jsou zatím moje zkušenosti... ještě jeden příklad, když jsem tuhle jel do beskyd, 4 dospělí, velký pes v kufru, nějaké tašky v kufru..., na střeše rakev na lyže plná tašek... tak byla spotřeba 8,2 l na sto... což je myslím luxus! ano není to spotřeba TDI, ale to jsem od toho ani nečekal... závěrem bych snad jenom chtěl říct, že koholiv jsem vezl, tak si nikdo nestěžoval na málo výkonu a naopak byli všichni velmi překvapeni právě velmi slušnou dynamikou a hlavně klidem na palubě Otesánka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 chlape jsem z brna, ten motor tu máme asi jen my dva nn... je tu víc "dvoulitrových" FSIček... jenom Scouti jsou tu 3... pak je tu Ferda25 ... ten teda moc spokojenej není.. ... a znám z fóra další 3 lidi, kteří tento motor mají! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CorradoVR6 Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 to mas peknu spotrebu..myslim ze aj tych 9.2 je celkom pohode ako dlhodoba...urcite aj v tvojom auticku vela zalezi od toho ako ides...aa ta spotreba 8.2 je ako pises fakt luxus..uz len preto ze je to scout + batozina a ludia...to si siel asi s lahsou nohou ze? ja som minule mal spotrebu 8,8! na trase cca 350km..prevazne dialnica..ale to sa ponahlal a siel som uplne nadoraz..na dialnici prevazne maximum..spomalil som iba ked mi nekdo vosiel do cesty alebo bol stacionarny...ale ak idem mariosovym stylom jazdy tak dokazem spravit aj za 5,6..ale to uz neni ono ... inak vykonovo mame podobne motorizacie..pozriem na nete nejaky test ci nie je...porovnanie tvojho dvojlitra a mojho...to by ma tiez celkom zaujimalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Corrado, někde jsem to tu psal... tuším, že jsem měl tehdá průměrku 77 km/h... a dneska z chalupy za 7,4 litru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CorradoVR6 Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 to sa daa ...vravim neni to zly motor...da sa s nim aj zabavit aj usetrit...ale pri tom setreni to neni to prave orechove... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
řidič Lukyn Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 No s tím šetřením máš pravdu.Já si taky nemůžu stěžovat na FSI.Spotřeba dle stylu jízdy tzn.7,2-9,5l/100km.A hlavně ten klid pod kapotou že Vorlajz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pa.jelinek Vloženo 30. leden 2009 Sdílet Vloženo 30. leden 2009 Ahoj všem. Přemýšlím o koupi O2 2.0 FSI ( rv 2005 najeto 105 tis, 100 Edition ). Pročetl jsem pár recenzí atd., ale rád bych věděl i vaše zkušenosti. Případně jakou má motor životnost? Předem díky všem. ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CorradoVR6 Vloženo 30. leden 2009 Sdílet Vloženo 30. leden 2009 tu mas o tom 42 stran http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35605 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 No takhle to zní více neŽ dobře :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 jj... mně samotnýho ten výsledek na videu překvapil!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkali Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 (editace) tiez si myslim ze to je priblizne rovnake.. mozno ta 1.8T bude mat malicko navrh len koli hmotnosti...ale chcel som vediet nazor aj inych ludi (napr. ten Tvoj)...v kazdom pripade su oba motory vyborne No měl jsem tu čest jet kopec za Lubencem na KV (kdo zná ví o čem mluvím) já s 1.8T origo 110kW (čip 136kW - 310Nm) a kolega s O2 2.0 FSI - celkově jsem mu nahoře ujel o cca. 200 až 250m. Oba jsem jeli plnej plyn. Ale načipovaná 1.8T je solidní raketa. Když jsme to testovali proti 1,9TDI origo 81kW (čip 97kW, 310Nm) tak ze začátku jsem mu ujížděl (díky vysokému krotícímu momentu), ale pak mě dostal, nebyl tam moc výrazný rozdíl, ale na atmosféru jede dost dobře - teď uvažuju, že bych to možná taky pořídil - sice ne nové tak 3r. staré - docela mě to narozdíl od 2.0 TDI potěšilo (tu jsem měl 3r. starou, 100t najeto cca. 4 měsíce). Editováno: 1. Únor 2009, autor: xkali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 jj... jede to velmi dobře! navíc to hodně dobře zní! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pa.jelinek Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 Ahoj všem... Tak se hlasim jako novy clen s fsi... ) Dlouho jsem vahal,ale nakonec jsem zvolil 2.0 fsi a zatim si nemuzu vubec stezovat... ) Sice najeto jenom 300km,ale krasa... Chci se zeptat, v kolika se maji delat rozvody? ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 co máš za výbavu? rok? najeto? a kolit ti to papká??? a odkud jsi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktor2003 Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 Proc furt vsichni resite spotrebu? To snad da rozum ze velkej benzinak zere :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alexas Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 Si nemyslím, že by Vorlajz řešil spotřebu. Prostě má stejný motor, tak ho to zajímá, pro porovnání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 ano ano.. přesně tak jak píše Alexas!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pa.jelinek Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 co máš za výbavu? rok? najeto? a kolit ti to papká??? a odkud jsi? Rok 11. 2005, najeto zatim 103400km... ) No zatim mi to papka 7,4l/100km,ale jezdil jsem trochu opatrneji, protoze musim jeste prezout na zimni. :oD Jinak jsem ze zapadu z Domazlic. Vybava: ESP, 10x Airbag, parkovací senzory vzadu i vpředu, černý interier, šedá kůže, maxidot, xenony, navi atd... ) Jinak je to 100 Edition... ) Časem dodám fotky. ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 100 Edition je pěkná!!! téma si pak založ v seki O II. - Vaše Okctavia II. jinak ta spotřeba je hezká... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pa.jelinek Vloženo 2. Únor 2009 Sdílet Vloženo 2. Únor 2009 Urcite si ho tam zalozim... Jenom cekam na trochu lepsi pocasi, abych ho mohl jeste trochu vypulirovat. ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel Knopp Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 nn... je tu víc "dvoulitrových" FSIček... jenom Scouti jsou tu 3... pak je tu Ferda25 ... ten teda moc spokojenej není.. ... a znám z fóra další 3 lidi, kteří tento motor mají! Tak se tady taky hlásím,jsem z Brna a před třemi týdny jsem také zakoupil Octavii s výborným motorem 2.0 FSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 7. Únor 2009 Sdílet Vloženo 7. Únor 2009 ty brďo.... my se tu rozrůstáme!!! gratuluji k pořízení auťáku! pak taky napiš svoje dojmy a tak! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 7. Únor 2009 Sdílet Vloženo 7. Únor 2009 (editace) Další FSIčkář... brrrrmmmmbrrrmmmbrrrrrrmmmmmmmmm Jestli snížijou tu daň na benzín jak navrhují, tak zachvilu tady nezbude jedinej ropokrasojezdec Editováno: 7. Únor 2009, autor: Marios Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkali Vloženo 7. Únor 2009 Sdílet Vloženo 7. Únor 2009 Zdravím stále se rozmýšlý co koupit za OII v benzínu (tý 2.0TDI jsem měl jen 5. měsíců a šla) koukám po 1.6 MPI i FSI, ale srdcem pokukuju spíš po 2.0 FSI - je opravdu reálná spotřeba kolem 7 litrů (samozřejmě ne město)? Jak jsou na tom aut. převodovky v O2 'FSI' motory? Díkec za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.