Přejít na obsah

Ověření pravosti servisní knížky

HonzaV

Doporučené příspěvky

S podobným problémem jsem se už setkal. Kolega prodával auto přes jeden velkej bazar. Servisku to nemělo, ale protože chodil na základku s klukem, kterej je mechanik v autorizovaným servisu, nechal si od něj vyrazítkovat prázdnou servisku a záznamy dopsal různejma propiskama střídavě on a jeho mladá. Krátce po tomto zážitku jsem kupoval Octu I a se zkoumáním pravosti servisky jsem si dal dost práce. Ale stejně nevím jestli jsem nenaletěl. Dneska to mají ti čímani, kteří v tomhle byznysu podnikají, dost vychytaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
Ahoj pánové. Tak po prodeji benínové 1.8 20V jsme si zakoupili 1,9 TDI 81kW. To je ale vedlejší. Na první pohled mě zaujala. Nádherně zachovalá, vymazlená, černá metla v elegance výbavě. Na 16" alu, nový zimáky k tomu a měla servisku... S autem pohodlně jezdím, ale taď, když jsem se zakoukal do servisky, tak se mi moc nezdá její pravost. Auto je "od malička" servisováno v TUkasu až do roku 03 (cca 90 000 km ) a pak je najednou razítko z BENO Říčany. Na tom není nic divnýho, ale po tom jsou další razítka zase v TUkasu. To by bylo taky ok, ale od toho BENA až do teď jsou všechna razítka totálně stejná, je to psáno stejnou tužkou a stejným písmem... To mě trochu rozhodilo, tak jsem volal do TUkasu a tam mi řekli, že poslední záznam o servisní prohlídce na toto vozidlo je z roku 03. Takže vypadá, že je serviska falešná. Ale pak mi zase nejde do hlavy, že v tukasu je spoustu záznamů, že tam to auto bylo na spoustě drobných zásahů, tako lakování zrcátka, výměna skla po šutru, rozleštění škrábance... S tím autem se tam jezdilo a naposled tam bylo v červenci 07. Prostě nechápu, jak je možný, že auto je s každou kravinkou v servisu, ale nemají tam žádný záznam o servisní prohlídce. Začal jsem se bát o rozvody, tak jsem zavolal do BENO, kde byla podle razítka dělaná prohlídka při 90 000 km a tam mi řekli, že ani podle SPZ, ani podle VINka tam to auto nikdy nebylo!!!!! Na základě těchto skutečností se dostávám do víru reklamací v AUTO ESA, kde jsme auto koupili... Tam po mě budou chtít výpis historie vozidla. Setkali jste se někdo s takovým výpisem? :help: Díky,

Honza

Jeden můj známý koupil bouračku Hondy, opravil, nechal si za pár korun vyrobit razítko autorizovaného servisu Honda (naprosto bez problémů) no a pak jen dodělal servisku až do aktuálního stavu kilometrů. :feve:

Každý autorizovaný servis má záznamy o opravách a třeba nám vše ochotně sdělili když jsme kupovali z Áček Ovču se serviskou.

Odkaz ke komentáři

Tak jak to dopadlo ?

Zdar chlapi, nějakou dobu sem tu nebyl... Tak dopadlo to tak, že původní majitel byl donucen vrátit směšnou částku 15 000,- Je to sice nic moc, ale alespoň mi to uhradilo náklady, za rozvody a duševní klid :-) To je ta lepší zpráva... Ta horší je, že jsem díky rozchodu a z toho plynoucímu majetkovému vyrovnání o tuhle černou krasavici přišel :-((( Ale už se z toho vyhrabávám a koukám, jak se opět stát právoplatným členem Vašich řad :-D

Odkaz ke komentáři

Zdar chlapi, nějakou dobu sem tu nebyl... Tak dopadlo to tak, že původní majitel byl donucen vrátit směšnou částku 15 000,- Je to sice nic moc, ale alespoň mi to uhradilo náklady, za rozvody a duševní klid :-) To je ta lepší zpráva... Ta horší je, že jsem díky rozchodu a z toho plynoucímu majetkovému vyrovnání o tuhle černou krasavici přišel :-((( Ale už se z toho vyhrabávám a koukám, jak se opět stát právoplatným členem Vašich řad :-D

Honzo, safra forte :)

to bys měl co nejdříve :palec2: Budeme rádi, když zůstaneš.. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...