Přejít na obsah

Berie auto doprava+hadzanie volantom

MilanF

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam Fabku 12/2000, 1.4MPI COMBI a deju sa cudne veci. Po kupe (mala najazdenych 50tis) som pomenil kosti, zafixoval stabilizator (klasika). Po case som zistil ze su v prdeli loziska, tak som vymenil obe loziska a kedze som citil ze to vybruje vo volante dost prudko, tak som vymenil aj obidva kotuce a dosky. Pritom sa este stihli aj zadne silentbloky predneho ramena. Este pred vsetkymi tymito vymenami auto bralo celkom dost doprava (pri 80kmh cca na 40metroch mimo cestu), ale pripisoval som to dodrbanemu podvozku. Po vsetkych vymenach a geometrii mi aj tak auto tiahne do prava a co je nahorsie asi po 2tis KM mi znovu vibruje vo volante pri brzdeni. V poslednom case mam pocit ze mi auto aj tak nejako divne plave, ze nad nim nemam kontrolu, ako keby som robil jemne korekcie volantom, pritom drzim rovno. Co som si vsimol este pri to tahani do prava ze ak nastavim volant do rovnej polohy, tak auto ide rovno, ked ho pustim, tak sa jemne (5-8mm) stoci doprava a auto samozrejme uchadza doprava. GUmy prevazene, robilo to aj na letnych 190/50 aj teraz na zimnych 165/14. Co by som mal este podla vas skontrolovat ?

1. Nemoze to utekanie auta doprava robit zle nakalibrovany posilovac, ktory spravne "nevidi" rovnu poziciu kolies? To by vysvetlovalo to, ze ked drzim volant rovno tak ide rovno, ale ked pustim tak sa volant natoci jemne doprava a auto berie prec. Posilovac ide bez problemov, ziadne kontrolky, tahanie sa prejavuje stale, cize to cidlo natocenia by malo byt ok. Da sa servo nejako nastavit ?

2. Preco mi kua po 2tis KM znovu vibruju brzdy! Zabehol som ich normalne, v klude, ziadne prehriatie ani nic extremne. Kotuce original na fabku, ziadne brembo a pod. Moze vibracie pri brzdeni sposobovat aj napr nejaka chyba podvozku ? Axialne lozisko alebo co ? lebo inac je tam vsetko menene...

3. Pri vyssej rychlosti (nad 90Km) sa z auta ozyva take tiaaaaaahlleeeee hucanie v intervale cca 5s, cize 5s normal, 5s huuuuuuuuu. Teoreticky to moze byt zimnymi gumami, ale spytam sa ze ci je mozne aby za 2tis KM odislo lozisko predneho kolesa ? Neni mozne pri nasadzovani kotuca ho tam dat nejako debilne a tym rozhadzat geometriu kolesa a rozdrbat lozisko? To by mohlo sposobit aj zvlnenie kotuca... Zistujem ze mechos co mi to robil neni prave najzodpovednejsi....

Dakujem vopred chlapci. Fabka je fajn auto, ale podvozok ma lepsi aj trojkolka co do vydrze....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...