Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

teď se dívám na tvůj podpis, bude aj druhý kombajn na LPG, nebo se jedná o služebák?

Tak, dnes som vymenil snímač otáčok klukového hriadela G40/snímač informuje o zapalovacej polohe valca 1 /, alebo takzvaný Hallov snímač/. Vypisoval mi to WAG a svietila mi kontrolka motora. Pri jazde sa to prejavovalo tak, že pri štarte na benal, hlavne pri studenom štarte šiel motor dost nepravidelne a pri studenom rozjazde to s autom šlkblo a často motor zdochol ak som nezereagoval všas a nestlačil som spojku. Ked som aj vymazal chybu, tak po čase sa znovu objavila/,najprv ako sporadická závada, teraz už kontrolka svietila trvalo. Ani by mi to nevadilo, ale ked je takáto chyba RJ prepne chod motora do nudzového stavu/ak vypadne snímač G40, RJ o niečo zmenší uhol zažehu, aby motor stále mohol bežat/. Ale tým to ide aj asi do spotreby a kvality chodu.....tak Vám páni niekedy bude WAG vypisovat ...závada rad valcov 1....može to byt aj odchádzajúci smímač otáčok kluky....do večných lovíšt....Stal ma 30 EUR a vyment sa dá jednoducho...je umiestnený/1,4, 50 kw.../nad olejovým filtrom, mierne doprava, Ked dáte dolu trojkontaktový konektor dobrej je zmerat napatie...sprava 1: 5V,2: 5V, 3: -12V, potom priamo pod snímačom je skrutka na hviezdicový imbus, povolíte, vyšróbujete, vyberete snímač, založíte nový a pritiahnete inbus a je to .../ze seriálu, čav Amigo/...Pa :feve:

No však aj ja uvidím ...treba prejst pár km ;)

Nn zatím ne,ale časem určitě:) Sem zistil, že je potřeba druhé auto do rodiny bo přijela na prázdniny sestra a nějak se taky potřebuje dopravovat, máme v rodině ještě favorita , ale jezdit s ním víc než 20km je docela utrpení bo má mrtě nalétané a žádný servis. Takže druhé auto je na léto pro sestru a pro otce po celý rok a tak za 2 roky jak budu mít 350-400 na té starší tak pujde pryč koupí se zas něco nové asi a do téhle se dá lpg:)

• Autor
....dobre je zmerat napatie...sprava 1: 5V,2: 5V, 3: -12V,.....

naozaj je tam minus 12 voltov ?

Zdravim, davam auto trochu do kupi pred technickou. Tak jsem dnes cistil i klapku. Ale neni bohuzel ani po vycisteni uplne dovrena. Nevite nekdo co s tim?

nevím zda má být úplně dovřená, ale udělej základní nastavení

No to jsem udelal, ale i v navodu je psano, ze pred adaptaci ma byt ve skupine 003 hodnota 0 stupnu. Jinak provest vycisteni klapky, ale ja tam mam po vycisteni hodnotu 6,5 stupne.

naozaj je tam minus 12 voltov ?

Colins, ano....podľa dielenskej príručky - na konektore č.3 je vlastne mínus, takže ho možeš skontrlovat s + polom batérie....Čaf ;):feve:

• Autor

drozdik : chcel som sa len uistit ci je tam naozaj minus 12 Voltov, ako si napisal.

alebo si sa len pomylil a bacol si tam pomlcku, ktoru elektrikari chapu ako minus.

;)

Ešte neviem...kluci....musím nabehat viac skušobných km. Porucha sa mi niekedy prejavovala aj po prejdení nad 100 a viac km. Zaujmavé že vždy na benzín/ neviem asi je to na LPG odpojené od RJ...možo vie Karel LPG/.Napríklad, ked som šiel z chorvátska tak som nemal kde natankovat LPG, tak som šiel na benzín cca 170 km a zrazu "trk" a signalka motora svieti. A ked prepneš na LPG tak už nezhasne. Motror ide na nudzový režim, kým navytreš závadu na WAGu/ asi/.Tak ani teraz neviem, lebo kamoš čo má WAG je na dovolenke. A ja možno pojdem tiež , ešteraz ,niekam do chorvátska....ale skusim to dovtedy vymazat, či sa ozve znovu ,alebo......

Ešte že sa máme s čím bavit...

okrem iného...ako sa hovorí: "Ked som bol malý , boli sme taký chudobní, že keby som sa nena¨rodil ako chlapec, ani sa nemám s čím bavit..."

Vdaka bohu, ale vymysleli autá.....

Hele drozdi, ten optimismus ti závídím,já bych auto kolikrát neraději pustil ze skály kol100

Tak jsem dnes zdarne udelal emisa na benzin i LPG, ale meli reci, ze katalyzator je jiz na hrane. Taky uz ma poctivych 222 tkm :p no uvidime za 2 roky, pripadne to poresi nejaky kat z vrakace nebo snad i jinak. Jeste pristi tyden STK a je zase chvili klid.

Nebo zkus nový auto :smich::smich::smich::smich:

Jo na to casem asi taky dojde rada, ale to stare se musi nejprve poradne zajet (ojet) :smich: , takze tak tech 300t km a pak se uvidi, coz bude asi za 3 roky. Felda (kaste) sla taky do kytek kolem 300t km (bohuzel po vjeti v zime do skarpy), ale motor a ostatni nespotrebni veci byly v poho.

Já myslím ,že to montas myslel spíše na mě,ale to jsem měl udělat už před 2 lety i když teď o tom taky uvažuju.

nn, myslel jsem rh+ ;);) . I když na tebe to taky sedí :smich: A když se dívám na ty naše roky výroby tak to platí všeobecně :kuk:

No...niečo " nové by bodlo"....Aké sú u Vás ceny nových škodoviek???, ...Pozerali ste sa po niečom??? :feve:;)

Já osobně bych do fabie už nešel a ze škodovek tak možná Octavia Tour asi 280000kč,ale taky mě dostihla pracovní krize,takže nevím :feve:

no a mne kurevsky zerie nervy KIA SOUL je tak skareda az je krasna a davaju k nej 5 rocnu zaruku bez ohladu na kilometre. a v pripade ze ti namontuju plyn v autorizovanom servise ktory ti oni doporucia zaruku nestracas. ale kurva ked kryza na nas utoci zovsetkych smerov a nejaka skodna v mojom reviri mi furt mina koruny :aggressive:

ja mam na avetku novu spojku lebo staru som vysuchal do nuly. normalne som sa nevyskrabal do kopceka. a vydrzala len 90 tkm uz taku nikdy nekupim alebo v tom obchode nic nekupim stala 3000korun a hovno vydrzala. teraz som aplikoval spojku LUK a dufam ze uz vydrzi az do predaja auta. este ma caka STK a auto zas ako nove :plol

Už jsi přes 400 000 km? Já se blížím k 150 t km :smich::smich:

• Autor

ta Okta je bez rezervy ! :p

Tak si tam daj galusku....

Ale aj tak sa mi viac páči tá nová Kia....5, 6 l LPG/ 100 km. Nemáta niekto info o predaji u nás??? ;):feve:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.