Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

V německu je plný o 3kč dražší. Kdo z vás je ochotný si připlatit

Jsou to pacholci. Topný plyn nebo pro vozíky spadá do jiné spotřební daně. Do té menší.

Já bych si raději připlatil za jistotu. Jak jsem psal v jiném vlákně. Údajně jsem měl špatné 2 BRC vstřikovače po 13000km taktéž z špatného LPG.

Naštěstí od té doby už jezdím jen na plyn od dodavatele Primagas a to bere i Karel, takže by to mělo být v pořádku.

A psal jsem a znovu píšu. Vyžádejte si přepravní list od svého dodavatele (atest), který dostávají provozovatele čerpačky s každou novou várkou LPG.

Pakliže nemají nebo nemají s normou EN589 ale jinou, tak neriskujte a nepodporujte je v tom !!!

Upraveno od 1Radar

• 1 měsíc později...

Tak, vcera a dnes 2 x Kromeriz - Brno a zpet. Cca 288 km. 1 x tam ve trech, zpet sam, 1 x tam i zpet v peti lidech, 1 x zpet s klimou. Rychlost kolem 120 km/h "realna" dle GPS, semo tamo to vybehlo ke 140, ale snazil jsem se drzet tech 120.

Spotreba dle tankovani 9,6 LPG. Vzhledem k asi 5 startum za "studena" (pri letnich teplotach) jsem neprovadel korekce na spotrebu benzinu.

Upraveno od panet

Tak mám už najeto 6000km a spotřeba se ustálila mezi 7.8 až 8 litru na sto lpg....

tak to jezdíš se stejnou spotřebou jako já na roomovi (pokud tam teda není dálnice, to pak je více :kol-46:  )

• 1 měsíc později...

Jak se má pohybovat spotřeba dle obsahu ? Je nějaký pravidlo,že by se měla spotřeba pohybovat +- něco oproti benzínu ?

Jde mi konkrétně o obsah 1400ccm.

Podle různých měření (výrobci, FIA ...)  je to koeficient cca 1,3. To mimo jiné odpovídá i poměru energie obsažené v litru těchto paliv.

Do propočtu musíš vzít i spotřebovaný benzín. Takže pokud jsi jezdil např. za 7 litrů, bude tvá nová spotřeba např. 0,5 BA + 6,5*1,3LPG.

Takže pokud žere na LPG 10l- 11l/100 (Ford) je to OK ?

Upraveno od VašekCh

ja mam 1.4 fabku 63kW a dlouhodobe jezdim 7.5 az 8l. na 100km, ve 2 lidech vzdy, sem tam plne auto..

JirkaBrno: super spotřeba.Není to chudý (podpalování ventilů)?

Když mi to seřídí plynař,mám spotřebu 13-14L/100.Když si to seřídím sám,jsem na 10-11L (tak,aby trošku seděli korekce)

Tak jestli to je 1.4 tak mi teda spotřeba 13-14 přijde celkem vysoka.Taky jde o to v jakem stavu je motor

Upraveno od bitttpower

S 1.4/55kW v Seatu Cordoba jsem měl průměr 7,8LPG + 0,4BA. A na úsporu jsem nejezdil.

Motor má najeto 120tis.,olej nežere. Plyn je tam cca od 80tis km,spotřeba 13-14 hned od začátku.

V současnu to mám stažený na těch 10-11L -jezdí to dobře,Check nesvítí.Pro dobrej pocit jsem minulej tejden namontoval

a za kolik jsi jezdil na benál? To evidentně nemáš něco v cajku, páč za deset jedu s jednadvojkou haťapkou na dálnici, když to držím 140-150 tacho

Na benzín jezdím 7,5 -8 L na 100km. Nejde mi do hlavy,že po seřízení plynařem to žere tolik.Někdy zkusím nějakýho úplně jinýho plynaře.Ono co plynař,to názor.

tak v tom případě bych to opravdu viděl na blbé naladění

Ted jsem jel Chorvatsko cca 2100 km, 4 lidi (asi 270 kg dohromady) + plny kufr za 8,3l/100km LPG dle tankovani.

Byla v tom samozrejme vetsinove dalnice, ale tak odhadem 75 %. Zbytek "okresky", snazil jsem jet po dalnici 120 realnych, na zpatecni ceste mozna o neco rychleji 125 - 130 realnych.

Kdybych to vydelil 1,3, delalo by to IMHO na ten motor a obsazeni malo. Nevim, jestli bych za cca 6,4 litru benzinu ujel.

VasekCH-nevim, byl jsem u plynare v Boskovicich-Maltuv plynar - a ten mi to ukazoval na PC, rika-tady byla chudsi smes, je to v cervenych, ukazal mi to, ted vam to trosku obohatime, ukazal mi to zas na PC a vysvetlil, takze si myslim, ze tomu rozumi, dela auta dosti lidem zde z fora.. jezdim jen k nemu a minule mi daval do vstriku novy gumicky a vstrikovaci trubicky, bo co to je, aktualizoval mi flash ve vstrikovaci jednotce , dal novy LPG filtr , nastavil to cele, pokecali sme,dal mi novou jednotecku co meri hladinu v LPG, cena 1100kc za vse, dostal kilo tuzer  a jel jsem papa  :kol-31:  rozhodne do toho nelezu sam, nechavam nastaveni a servis na nem. :kol-47:

Upraveno od JirkaBrno

JirkaBrno> Máš dobrýho plynaře.Toho si važ. Můj plynař nic neřekne,natož vysvětlí.Zkusím jinýho poblíž.Pokud to nedopadne,zkusím toho co píšeš.

V Boskovicích jsem našel tohle:

http://autecobs.cz/images/primar/auteco/salon.jpg

Je to ono ?

nene, kluci, mam tartarini, mam to od rijna 2012, takže skoro 2 roky a mam najeto 53t km na LPG, malto-pokud proti tomu nic nemas- plynař se jmenuje Radek Svěrák, kontakt je 606851272, zkuste mu zavolat a uvidite.. další plynař zde je Karel.Brc, nebo PaulofWoCC.. sverak operuje v Boskovicich, Karel,Brc moravsky pisek a paul tusim hodonin a okoli... jestli jsem na nekoho zapomněl, tak se omlouvam.. sverak ma dilnu v arealu zakladni skoly v boskovicich, ale pokud s nim budeš mluvit, tak ti adresu da..

• 6 měsíců později...

Jirko, když už, tak Moravské Budějovice.....s pískem nemám nic společného, ten mi akorát leze za monterky, když se válím pod autama... :kol-28:

..., Karel,Brc moravsky pisek a ....................... jestli jsem na nekoho zapomněl, tak se omlouvam.. ....

Mor. Písek je 6km od nás :-D

A jeden z nejlepších (bez ironie) ... Ivan_Plyn z Prahy.

• 2 týdny později...

Zdravím ve spolek

Přidám se taky k debatě o LPG

Mám Fabču Combi 1.4 16 V 55 kW

Spotřeba se pohybuje kolem 7,5L na 100Km

Chci se zeptat,stalo se vám někomu že po natankování u různých benzinek jste najeli na LPG různých dodavatelů jiný počet kilometrů .

Např já když tankuji u Flaga tak najedu cca o 25 kiláků víc než u jiných.

25 kiláků na nádrž odpovídá cca 2l LPG na plnou nádrž.. neřešil bych, hraje v tom spousta veci-vítr, noha na plynu, rychlost atd atd..

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.