Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

já neřeším nic :D, aditiva nedávám, tankuji no name, prémiová paliva to vidělo jen když jsem projížděl okolo :smich:, nebo ať nekecám, možná jsem tam dal 2x-3x MaxMotion od OMV za těch 332t km, čerpadlo origo a doufám, že tak i zůstane ;)

ja to delam pro dušu v péří...;)

Tak, keďže som sa prehupol už za hranicu 100.000 km najazdených na LPG na mojej oktavke 1,4 59kW, system BRC, nadrž 60l, takže tankujem po prejdeni cca 650km, tak pripajam aj moju štatistiku. Čo sa tyka benzinu tak tankujem až keď pipne rezerva za 10€. Zatial absolutne žiadne problemy. Väčšinou jazdím do prace 30km tam a spať, raz za rok dovolenka od 4000-5000km, a nejake tie vikendove vypady. Takže maximalna spokojnosť, a už dnes mi je jasne, že tu oktavku nebudem predavať, ale že z mojho dvora pojde rovno do zberneho dvora :-). Len nech nam čo najdlhšie vydží ta priazniva cena LPG.

statistika.pngstatistika 2.png

..taky mam problem s tim, co si koupit za rok-dva.. za auto..:mellow:

V 6. 9. 2016 at 17:35, JirkaBrno napsal:

..taky mam problem s tim, co si koupit za rok-dva.. za auto..:mellow:

Tak nad  tím jsem taky letos přemýšlel.Už jsem chtěl buď nové nebo lehce jeté auto.Jezdil jsem v nové fabii combi(docela málo místa vzadu) taky v rapidu spaceback ,auto slušný na místo pro 4, kufr menší než v naší fábii.A taky TSI se start stop systémem, který mě hodně rozčiloval.Zkoušel jsem i konkurenci s H faktorem i jiné značky.Chtěl jsem benzín atmosféru pro možnou přestavbu na LPG.

Tak se mě podařilo sehnat rok starýho Roomstra (výroba duden 2015)s 1,4 benzínem najeto ani ne 10tisíc a ve slušný výbavě samozřejmě je tam už i LPG namontováno..

• 2 týdny později...

Dnes mi došel plyn - poprvé. Cosi začalo pískat, v životě jsem to neslyšel :-)

Na  45 litrů jsem ujel 470 km. Je v tom asi 350 km po dálnici svižnějším  tempem.

Radši bych tankoval od plné do půlky benzínu. Neničí se tolik plovák a nevodnatí tolik benzín.

Všeobecně se tu píše, že tankujete po pipnuti rezervy za 200 Kč. Proto jsem jen psal, že je lepší dát plnou a jak dojdete do půlky, tak pak třeba tankovat za 200Kč a furt se držet půlky než jezdit k rezervě.

..tak ale pravda je, ze obcas by se mel benzin vyjet a natankovat cerstvou nadrz.. ne jen furt doplnovat.. ale asi na to amme kazdej jinej pohled.

aha ... ale s tím bych si dovolil nesouhlasit, protože právě naopak moc benzínu a jeho "neobměna" způsobuje dost často zalepování BA vstřiků. Protože pořád budeš míchat půlku nádrže kdovíjak starého teplem degradovaného benzínu s čerstvou dávkou, což dejme tomu u 5 litrové rezervy nehrozí, tu naředíš zase novou dávkou benzínu a do 2-3 týdnů vyjedeš

souhlasím s Maltou. Je lepší udržovat v nádrži množství benzínu těsně nad rezervou, aby nesvítilo hladové oko. Protože plná nádrž než se vyjede, benzín mezitím zvodnatí a pokud se bude ředit pouze nějakými 7 l nového benznínu, moc to nepomůže. Daleko lepší je vzít uvedené množství když začne svítit hladovec a tak stále pořád, protože tak ten benzín nezůstane v nádrži moc douho a nestihne zvodnatět a navíc se často promíchává s dávkou čerstvého benzínu. Mít zase v nádrži příliš málo benzínu nesvědčí palivovému čerpadlu, protože se dostatečně nechladí - zvláště v létě. Já jsem si u felicie udělal automatické odpojení benz.čerpadla při provozu na LPG a jsem s tím velmi spokojen. Čerpadlo se natlakuje pouze na start a pak při provozu na LPG stojí, neopotřebovává se, neubývají uhlíky, nepřicpává se benzínový filtr a méně se zatěžuje alternátor. Ovšem toto řešení je použitelné pouze pro provoz aut bez přívstřiku benzínu při jízdě na LPG...

• 1 měsíc později...

tak, 30,9, při 129000km jsem bral za 400kč, 12,5L OMV 100. Dneska, tj 6.11 mam najeto 131360 a zapipalo mi oko, takže jsem najel 2400km. Prumer spotřeby benzinu je je teda cca 0,52L/100km

A kolik je to jízd?

Já si říkám, že kdo jede 6 km, jako já nebo 50 km denně, jako někdo jiný, za měsíc vlastně vyjede stejné množství benzínu. Tak by mě zajímalo, kolik jízd (přesněji studených startů) to je.

zhruba 2starty denne.. rano  z garaze, to se prepne plyn tak za 300metru a odpoledne z prace, to je tak 500metru.no a od 3900ot se zapne privstrik paliva.. Pokud je motor zahratej, tak se prepina na plyn v podstate hned.

jo a jedna jizda je cca 23km a odpoledne 23km dom.

Upraveno od JirkaBrno

Me to v chladnu prepina tak po 1 - 2 km. Podle toho, jaka je zima. V garazi sice netopim, ale nejde to pod nulu ani kdyz mrzne.

ja ma ted v garazi 10 stupnu.. prepina mi to nevim.. kilometr?

zato v lete to rano prepne po 200metrech..

Upraveno od JirkaBrno

Aha,

vycházel jsem z "...rano  z garaze, to se prepne plyn tak za 300metru..."

V létě mi to taky přepne rychleji, záleží teda k jakýmu období se to vztahuje.

V 20. 9. 2016 at 19:01, panet napsal:

Dnes mi došel plyn - poprvé. Cosi začalo pískat, v životě jsem to neslyšel :-)

Na  45 litrů jsem ujel 470 km. Je v tom asi 350 km po dálnici svižnějším  tempem.

9.5l/100 km...to celkem jde na Lovato

Nerozpoznávám, jestli je to ironie :-)

Na dovolenou a z dovolené (asi 2000 km) je to cca 8,5 l/100km (jedu pomaleji), toto bylo v režimu (na té dálnici) mezi 140 a 160 tachometrově, pokud to provoz dovolil.

dneska sem mel auto v garažích 17,5 stupne, přeplo na LPG po 600metrech. Jinak ano, zaleží na počasí, v létě to přepne hned, když je kosa, přepne za kilak, dva..

spotřebu mam ted v ramci 90% dálničního provozu těsně pod 8 litrů.

Upraveno od JirkaBrno

• 9 měsíců později...

Měl bych takovej dotaz. Mám Škodu Fabii II 1.4 16V 63kw a nechal jsem ji předělat na LPG od značky BRC.

Předchozí dlouhodobá spotřeba na benzín byla 6,9.

Teď mám spotřebu pouze na plyn 9,05.

Není to nějak moc,  nebo je to tak normální?

Vše počítáno podle tankování, ne podle palubního počítače.

Upraveno od Kamíšek68

Tak ten průměr na benzín byl za 50.000 km co si to píšu a na ten plyn je to cca 7.000km.

Řídí to ta jednotka a tak to prostě je, nebo jde  nějak nastavovat, nebo kde by mohla být chyba?

Jezdím stále stejně, si teda myslímB)

Upraveno od Kamíšek68

Podle mě to je ok.na Octávce jsme měli spotřebu též kolem 7l benzínu a plynu tak o 2 litry více.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.