Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Zdravím,musím se taky pochlubit.

Mám 1,6 75KW octáviu combi euro 4.

Namontován sistém Tartaríni a průměr 7,2l.

No není to ligáááááá :skoda::kol-147:

Maximální spokojenost.Zatím..............

Tak to závidím :-) Nevím proč, asi nějaký skrytý problém, na který nemohu přijít ani já, ani nikdo v servisu /tváří se, že je to normální/, ale mě to papá cca 10l. Přitom s benálem jsem jezdil za 7.8. Už jsem to řešil i na autorevue v "garáži", ale nevyřešil. Zatím najeto 6000, od 4.7.08.

• 5 týdnů později...
  • Autor

chlapi, nechcete sa niekto seriozne zaoberat evidenciou spotreby ?

ja som bordelar, pardon, zaneprazdneny.

nech posleme do sveta nejake relevantne vysledkY !

stranku urcite poznate, ved kopec ludi-benalistov ma ikonku v podpise.

chce to len trpezlivost a trocha casu.

http://www.spritmonitor.de/en/

tak el prezidento, ja uz som si spotrebu dopisal do zoznamu lollollol

Seru na to, nemusí každej dojč vědět kolik mi to papká :p:p . Jinak jsem taky na to línej a navíc tomu vůbec nerozumím :smich::smich:

Mám novou Fábii combi 1.2 51 kw,najeto 6tis.km,v15ookm proběhla montaž LPG,systém BRC a má spotřeba zatím podle mně katastrofa.V průměru o 2.5 až 3 litry vyšší než ukazuje PC.Zatím průměr 10 L.doufám že to půjde dolů.Spotřeba s naloženým autem,na dálnici,zapnutý tempomat 150km/h jsem ujel na 42 l LPG 350 km a na druhou 39 l 330 km,tedy průměr 12 litrů!To jsem asi tady rekordman ve spotřebě ,ale rekord mám špatným směrem.Nyní jsem po seřízení systemu po montáži,tak čekám co na to spotřeba.

Ty vole, maltovi to bere kolem 6,5 l na 1,2. Já mám průměr 8,4 a už to se mi zdá dost. Samo to neklesne, chce to pořádně seřídit. :palec2: Písni Maltovi, má tayk 1,2 a určitě ti poradí :palec2:

to dusan.k:

to uz mas dost dlho namontovane na to aby sa to dalo dostelovat, je to hodne vysoka spotreba,

ja mam 8.3 priemer na podtlaku BRC a to uz ma fabinka co to za sebou, inak po montazi som mal problemy s dostelovanim a so spotrebou, ale napokon sa to nejak ustalilo, len treba naozaj dobry servis a stelovat :palec2: drzim palce

Počkám jak to bude se spotřebou nyní po seřízení a pak se ukáže co a jak.Je pravda,že auto není ještě úplně zajeté a netáhne jako předchozí fábie,navíc u dvojek fabii se píše,že spotřeba je o něco vyšší.Servis jsem snad zvolil dobrý.Montoval to Karel LPG,tak snad to bude ok.

tak tomu verim, ze to bude dobre, podla toho co tu karel pisal a vela krat dobre poradil je na neho spolahnutie

treba to dobre zabehnut a potom dostelovat nedostatky, bude to urcite dobre :):palec2:

Tak budeme mít zde na fóru nezávislý názor na přestavbu přímo od Karla,

uvidíme zda dusan potvrdí, že je karel opravdu jednička. :kol-47:

Tak to tady začíná být zajímavé :p . No uvidíme

Nechci,ať si někdo myslí,že si stežuji na Karla LPG.S provedenou montáží jsem spokojen.Je to čistá a podle mne detailní práce,jen uvádím fakta jakou mám zatím spotřebu a je pravda,že 1.2 není stavěna na rychlost 150 km/h,ale měl jsem to samé auto předtím,jen předešlí model a tam byla spotřeba nižší.Vy máte taky 1.2 tak možná někdo přihodí jejich průměr spotřeby při podobné rychlosti.

Nikdo tady nechce hanit KarlaLPG. Jen jsi asi první, který má od něj zástavbu. Tak proto ten zájem. :palec2:

Není první :D

Tak druhej :smich::smich:

• Autor

vcera som stavil na Liverpool a sklamali ma.

ale Karel zatial nesklamal !!!

skoda, ze sa na neho neda vsadit...... lol

ale ale, uz sme pekne odbocili od tematu :aggressive::aggressive::aggressive:

tak spat k spotrebe, ok? :):):)

(colins, musis byt tvrdy lol )

Mám novou Fábii combi 1.2 51 kw,najeto 6tis.km,v15ookm proběhla montaž LPG,systém BRC a má spotřeba zatím podle mně katastrofa.V průměru o 2.5 až 3 litry vyšší než ukazuje PC.Zatím průměr 10 L.doufám že to půjde dolů.Spotřeba s naloženým autem,na dálnici,zapnutý tempomat 150km/h jsem ujel na 42 l LPG 350 km a na druhou 39 l 330 km,tedy průměr 12 litrů!To jsem asi tady rekordman ve spotřebě ,ale rekord mám špatným směrem.Nyní jsem po seřízení systemu po montáži,tak čekám co na to spotřeba.

začni jezdit s rozumem a půjde ti i spotřeba dolů. To co tady píšeš není nic neobvyklého. Takový nájezd na nádrž jsem měl také, když jsem absolvoval Brno Praha a zpět podobným stylem. Musíš si uvědomit kolik ti točí motor otáček při této rychlosti, zkus držet na dálnici otáčkoměr tak do 4000-4200 max. a uvidíš že ti půjde spotřeba dolů o 2 litry. Já podle svých zkušeností když jsem jel CZ-BG a dodržoval rychlostní limity na dálnicích tj. 120max Srbsko a všude jinde 120-130, tak jsem na této trase cca 1620 km kde 85% tvoří dálnice měl v 5 lidech a kufr po střechu průměrnou spotřebu 7,6l plynu. :palec2: ... takže s rozumem, když jí budeš honit nečekej spotřebu 6l

Ja jsem nechtěl řešit ani tak spotřebu.Je mi jasné,že při 150 nebudu mit spotřebu 6 litrů,jen mne zarazil rozdíl mezi Pc a spotřebou lpg.Na cestě z Itálie,kde jsem měl tyto hodnoty ukazoval PC průměr 8,7 litru.Já měl reálnou 12 lpg,což je jestli dobře počítám rozdíl něco málo přes 3 litry oproti benzínu a to je snad dost né?Upozornuji ale, že tato spotřeba byla při jízdě jakou jsem popsal a před seřízením lpg,které jsem nechal provést minulý týden.I s normalním stylem jízdy jsem se před seřízením dostal někam k 10 litrům a pc ukazovalo 7.6. Snad to už bude lepší.

to neries kolko ukazuje PC. mne ukazuje priemerne 6,1 a plyn zerie asi 8,5-9 litrov.

U mě je to skoro přesně (u plynu proměřuje asi o 0,5 l/100)

Upraveno od MichalJ

Mě proměřuje PC max. do jednoho litru, spotřebu mám 10,5l plynu + 1,0l benzinu (no nekupto lol )

Moje spotřeba 6,6l lpg + 0,6l benzínu, pal. PC si v klidu ukazuje svých 4,5 - 4,8 ;) Při jízdě na lpg se mu vůbec nedá věřit, navíc nelze brát hodnotu spotřeby dle palubního pc za bernou minci, tedy myslet si, že by auto jelo za stejnou spotřebu reálně na benzín. Při stejných cestách na benzín mám spotřebu okolo 5,5l.

Můj závěr tedy je, že palubní PC ukazuje při jízdě na lpg nižší hodnotu, než za jakou by jel reálně na benzín...

Já doteď také stále řeším vyšší spotřebu, a to to porovnávám jak s PC, tak i reálnou spotřebou benzínu. Jestliže mám za poslední 4 roky průměr 7.8l a teď jezdím v průměru za 9.7, tak to není v pořádku a musí to nějak dolů. Podle mých zkoušek mi PC přibližně odpovídá reálné spotřebě benzínu. U každého auta to může být jinak, nejlépe je to porovnat s reálnou spotřebou benzínu po delší době. Snad se dočkám toho, že budu jezdit mezi 8 a 9 :-(

• 3 týdny později...

Jak je to se spotřebou lpg v zimě? Mi se spotřeba zatím nějak nezvýšila spíš se mi zdá, že díky zhoršeným podmínkám spíš klesá. Uvažoval sem či to není delší jízdou na benzin, ale jezdím hlavně delší trasy a tak mi těch 150m navíc při přepnutí nepřijde nijak důležité.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.