1phantom Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 (editace) Stala sa mi taka vec. Uz urcitu dobu som sledoval pri rozbiehani aktivaciu testu ABS. Nejaky cas sa stavalo ze auto si same dobrzdilo ked som sa blizil dajme tomu ku krizovatke kde som znacne spomalil tak ABS same pri mierne zoslapnutych brzdach sposobilo zastavenie voza. To samovolne dobrzdenie prestalo, avsak ABS kontrolka svieti a teraz na snehu vyskusane ze ABS je nefunkcne. VAG pise :zavada PP koleso chybne udaje , mechanicka chyba (neimpretoval som presne vag, ale neco v tom zmysle). Vymenil som dva krat vsetky cidla nepomohlo, a teraz toto: uz ma to fakt zere tak som u znameho samovolne zacal na zdvyhaku slebovat tu pravu stranu od naboja az po poloos. (preskusal som vodice, su OK) K mojmu udivu je tam toto, na lavej strane je cidlo vzdalene od snimaca ABS (alebo ako sa to koliecko dierkovane vola) cca 2mm a na pravej strane cca 8mm, ups? co to je? daval som menit loziska, kua ze by to bolo zle nalisovane? a na lavej strane sa mi zase naboj povoluje. (dal som druhy krat novu poistnu matku a problem so samovolnym odtahovanim neprestal) . ze by to bola chyba lozisk? dal som HQ. Ak vie niekto poradit co sa to deje za cuda na tych mojich prednych kolesach budem mu vdacny. Este toto, na lavej strane mi menili lozisko dva krat za den (dva krat som ho kupil, ) to prve sa strasne prehrialo alebo co s nim bolo ale zadimelo asi po 3 Km odjazdenych zo servisu. Dakujem. aby som nezabudol: Octavia 1.8 20V T 12/98 AGU Editováno: 9. leden 2008, autor: 1phantom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 Ak pri montazi loziska pouzijes spravny zaistovac vnutornrho kruzku loziska tak ho nalisujes spravne , pevne podla navodu dotiahnes, tak vzdialenost od snimaca bude dana konstrukcnymi podmiemkami vyrobcu, tiez snimac ma danu medzeru danu vlastnou konstrukciou.Robil som to viac krat a medzeru som nikdy nemeral , nakolko lozisko sadne len tak daleko ako ho pusti konstrukcia naboja a snimac si pekne sadne do ulozenia.Len snimac pri demontazi sa poskodi to je na tom najhorsie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1phantom Vloženo 9. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2008 (editace) mohlo sa stat ze pri nalisovani prihli na naboji ten nanitovany snimac otacok? nejde mi to do hlavi preco sa to cele deje. nie je to prva vymena lozisk, mam nabehane cez 400t Km, uz som par krat menilloziska ale takato vec sa mi stala prvy krat. Nemohlo sa stat ze moj naboj poskodili a dali tam iny? cidlo ABS je pravda ze tak na 90 % sa poskodi. ale kupil som nove. Moze to byt vadnym nabojom? kupim novy ale ak to nie je tak som zbitocne vyhodil koruny. Editováno: 9. leden 2008, autor: 1phantom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 Viděl bych to na chybu servisu. Reklamovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 (editace) Pokud je na jedné straně vzdálenost snímače od rotoru ABS cca 8 mm, je podle mě zcela jasné, že náboj není do ložiska "dolisován" až na doraz! Je to tak, jak píše Mr. BuBak. Vzájemná pozice součástek je dána konstrukcí. Řešení: sundat těhlici a podívat se o kolik je v ložisku náboj "utopený". Musí to být - 4 mm, viz foto! Ložisko je široké 40 mm, náboj je 36 mm. Editováno: 12. Prosinec 2019, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1phantom Vloženo 12. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2008 bude nutne kupit nove lozisko a vymenit? alebo staci dolisovat povodne. Na tej strane mi to nevydava zvuk pokazeneho loziska, zato na tej lavej strane problem stale pretrvava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 12. leden 2008 Sdílet Vloženo 12. leden 2008 bude nutne kupit nove lozisko a vymenit? alebo staci dolisovat povodne. Na tej strane mi to nevydava zvuk pokazeneho loziska, zato na tej lavej strane problem stale pretrvava Takhle na dálku s přesností určit diagnózu nedokážu. Musel bych být u toho... Myslím si, že pokud byla poloosa utažená, ložisko by to nemělo ovlivnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1phantom Vloženo 12. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2008 ok. ja sa na to v najblizsej dobe kuknem. predpokladam ze bude treba zhodit koleso, dat dolu brzdice, kotuc, odmontovat baran z tlmica a poriadne sa na to pozriet. Ak mas nejaky grif ako to spravit cele v domacom prostredi by ma to potesilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 13. leden 2008 Sdílet Vloženo 13. leden 2008 Opravy skoro vsetky len v domacom prostredi,vies co tam mas a ako to mas spravene ,potom mozes sa na seba spolahnut alebo nadavat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.