Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pomóóóc, jak se dá vyměnit ten zámek ve schránce spolujezdce, aniž by to člověk musel rozštípat? Už jsem zkusil snad skoro všechno a furt nic. :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash:

Vloženo (editace)
To opravdu nikdo nemáte nějaký nedestruktivní nápad, jak tu vložku vyndat a dát místo ní jinou?  :(

Kdyz jsem to menil kvuli zlodejum, daval sem celou tu klicku, ve ktery je ten zamek, jestli to jde zvlast, nevim...

Editováno: , autor: krysarr
Vloženo

No já právě měním celou sadu klíčů za jiné a potřebuju vyměnit tu vložku zámku ve schránce. Do kufru dám záslepku, tam mě to tolik netrápí. A jak se tedy mění celá ta klička když nejde samotná vložka zámku?

Vloženo

ale jde

už jsem to dlouho nedělal, ale pootevř tu kličku a mrkni zespodu do vytvořené mezery myslím tam byl otvor na šroubovák na zapáčení a jestli tam není a nebo nejde páčit tak zasuň klíč pootoč o 45 st. a trhej ven

Vloženo (editace)

Nejjednodussi je vytahnout celou tu klicku. Bud ji pootevri, nebo se dostan sroubovak z horni hrany mezi klickou a suplikem, trochu zapacis a klicka vcetne zamku ti vyskoci.

To se dostavame k tomu, ze novej zamecek je tam zcela zbytecnej, resp i vymena je zbytecna. Vyndani je velmi snadne a kdyz se pak kouknes, co ti tam zbylo, tak zjistis jak snadne je suplik otevrit. Takhle je to u OI.

Stejne tak staci trochu silnejsi sroubovak a zamek se vytoci. Takze bych rekl, ze je zbytecny :)

Editováno: , autor: gismo
Vloženo

To já vím, že ten zámek je víceméně jen na okrasu, ale když už měním všechny ostatní vložky zámků, tak chci mít jeden klíč na všechno a všechno funkční.

Vloženo
To já vím, že ten zámek je víceméně jen na okrasu, ale když už měním všechny ostatní vložky zámků, tak chci mít jeden klíč na všechno a všechno funkční.

Jo v pohode, jak sem ti psal, staci vytahnout celou klicku a pak si s tim uz snad poradis doma. Je potreba tam stricit klicek, jinak ty plisky muzou delat problem. Lepsi nez to pacit z ty klicky, ktera je pridelana. Ja mel ted dost srani s tim, abych z toho ten zamecek dostal (ani k tomu nemam klicek - nebo by to melo pasovat na klici k zapalovani? :) ) Nebo pokud chces, tak vem velkej plochej sroubovak zamek otoc do polohy zamknuto a pak ho sroubovakem vyraz ven a jen vloz novej a mas to :)

Vloženo

Ja jsem nikdy schranku nezamknul.

Duvod: Nic draheho tam nevozim (serviska, navod k pouziti, haslerky). Kdyz se tam bude chtit pobuda dostat, tak ji vypaci a udela vic skody.

Vloženo (editace)
Ja jsem nikdy schranku nezamknul.

Duvod: Nic draheho tam nevozim (serviska, navod k pouziti, haslerky). Kdyz se tam bude chtit pobuda dostat, tak ji vypaci a udela vic skody.

On nic pačit nemusí. Když za tu kliku zabereš více tak jde ven i stím zámkem je to tam jen nacvaklé a pak stačí jen prstem strčit do páčky a šuplík je otevřen. Jednou mi vykradli auto a udělali toto. Nic nebylo poškozené stačilo to nacvaknou zpátky. Takže ten zámek je tam jen pro to aby se ti schránka za jízdy neotevřela :D Takže pokud máš ten zámek i s tou klikou tak to vyměn celé

Editováno: , autor: zabiak
Vloženo

potvrzuji, ověřeno praxí. Shora šroubovák, lehce zapáčit a už jsem to měl venku, větší problém byl s vyndáním zámku z kličky. Ale otočení klíčkem v zámku o 45 stupňů a s trochou větší síly jsem ten zámek z té kliky vytrhl, zacvakl nový a vše funguje jak má. :palec2:

Vloženo
potvrzuji, ověřeno praxí. Shora šroubovák, lehce zapáčit a už jsem to měl venku, větší problém byl s vyndáním zámku z kličky. Ale otočení klíčkem v zámku o 45 stupňů a s trochou větší síly jsem ten zámek z té kliky vytrhl, zacvakl nový a vše funguje jak má. :palec2:

Sem ti to rikal ne. Jinak neslo to lehce kvuli tem pliskum, ktery delaji vzorek pro klicek. Jak jsou volne, tak se seknou o hrany uvnitr te klicky. Proto je lepsi mit tam este ten klicek. Ja to otocil napevno velkym sroubovakem a pak z druhe strany vyrazil. Jen nevim, proc jsem to tam vracel i s tema pliskama :)

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Zdar panove. Mne sa nejak predvcerom ten kastlik zasekol a jak som to pravda s citom potreboval otvorit mi ostala klucka v ruke. Pravda nebolo to uplne nezne ale ziadna velka sila. Ale mam pocit ze uz to bolo doje... pretoze t vobec neovladalo tie zapadky. Takze teraz to mam cele vylomene.

Mate pre mna nejaku radu ci sa to da nejak opravit? Alebo musim kupit cele tie dvierka? A ked uz sme pri tom nemate niekto tmave dvierka na predaj :D

dik z kazdu radu.

PS: vyzerato to pekne hnusne ked tam chyba ta klucka :((((((

Vloženo

Klička se trochu větší silou vyhákne. Tak jsi to, myslím, až tolik nezničil a klička půjde nasadit zpět. Není to tak těžké. Přehazoval jsem zámek ze šedé na černou tak jsem vytahoval a nasazoval 2x. Někde se to tady určitě řešilo.

Vloženo

cau,

jenom bych podotknul, ze ten zamecek pouziva jen prvni asi 4 stavitka - ja ho ani nemusel menit (menil jsem sadu zamku), funguje i na novej klic...

Takze to nejdriv opatrne vyzkousejte, mozna si usetrite praci.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ještě bych doplnil, že při páčení zámku ven musí být klíč v zámku protože pak jsou plíšky zastrčené a zámek jde ven.

A taky, že jde zámek vložit i do kastlíku kde zámek není.

Vloženo

hrubou silou a doufut že to k něčemu ještě bude

pak je ještě možnostže tam bude pasovat cizí klíč už jsem e setkal 2x s tím že do starýho zámku pasoval novej klíč

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...