Přejít na obsah

vycteni kilometru skrz canbus

mISHA

Doporučené příspěvky

jen me tak zajima, jestli se da trebas pres komfortku vycist pocet ujetych kilometru. vim, ze tam nejaka informace je, protoze se odecita pocet ujetych kilometru na servis atd.

rozhodne se nejedna o vycteni absolutni hodnoty. jde mi o zjistovani ujete vzdalenosti.

---

a kdyz uz bude nekdo znaly, tak by mi mohl pomoci, kde najdu can u stredoveho panelu jeste jinde, nez v budicich. je trebas v ovladaci klimatizace?

d.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen me tak zajima, jestli se da trebas pres komfortku vycist pocet ujetych kilometru. vim, ze tam nejaka informace je, protoze se odecita pocet ujetych kilometru na servis atd.

rozhodne se nejedna o vycteni absolutni hodnoty. jde mi o zjistovani ujete vzdalenosti.

---

a kdyz uz bude nekdo znaly, tak by mi mohl pomoci, kde najdu can u stredoveho panelu jeste jinde, nez v budicich. je trebas v ovladaci klimatizace?

d.

Servis se počítá z přístrojovky. Km jsou zapsané ještě v řídící jednotce motoru, ale ne každá ř.j. tuto funkci podporuje. Záleží na typu motoru a roku výroby.

Odkaz ke komentáři

Servis se počítá z přístrojovky. Km jsou zapsané ještě v řídící jednotce motoru, ale ne každá ř.j. tuto funkci podporuje. Záleží na typu motoru a roku výroby.

takze v komfortce teda je nejaka promena, ktera tuhle informaci obsahuje? protoze pocitam, ze pristrojova deska je primo vystupem komfortky?

Odkaz ke komentáři

pepa007: ty znas nejakou fabii ktera pocita km v motorove jednotce ???

myslim ze komfortka vubec nevi kolik km ma auti najeto,podle me info o vzdalenosti jde po Can od jednotky ABS a jednotky ktere to potrebuji ji zpracovavaji (panel pristroju- ten si ji drzi jeste v pameti)

ps. ujeta vzdalenost lze pocitat ze signalu co vede do ISO pro radio jako signal rychlosti - jsou to pulsy umerne rychlosti......

Editováno: , autor: honzik
Odkaz ke komentáři

pepa007: ty znas nejakou fabii ktera pocita km v motorove jednotce ???

myslim ze komfortka vubec nevi kolik km ma auti najeto,podle me info o vzdalenosti jde po Can od jednotky ABS a jednotky ktere to potrebuji ji zpracovavaji (panel pristroju- ten si ji drzi jeste v pameti)

ps. ujeta vzdalenost lze pocitat ze signalu co vede do ISO pro radio jako signal rychlosti - jsou to pulsy umerne rychlosti......

Ano moje služební 1,4TDI MR2006 má zapsány ujeté km ř.j. motoru.

Samozřejmě v komfortce km nevyčteš.

Odkaz ke komentáři

Ano moje služební 1,4TDI MR2006 má zapsány ujeté km ř.j. motoru.

Samozřejmě v komfortce km nevyčteš.

ano, vim presne jak ten signal vypada ( tedy v jine automobilce, ale bude to stejne ). nicmene ten bych musel neustale sledovat. me jde skutecne o to, abych vycital digitalne primo hodnotu.

Odkaz ke komentáři

jediny co me napada je otevrit pres K linku panel pristroju a tam to vycist,ale je to tm v 10 km coz asi nebude ono co chces.

pres primy pristup do EEpromy panelu pristroju by to taky slo,ale ja bych se toho trosku bal ze se obcas spletes a misto read das write a bude po hehehe...

navic na Canu jde info jen o prirustku (alespon co jsem nasel ja),takze hodnota km tam neni taky. nezbyva nez analyzator a koukat co tam lita..

Editováno: , autor: honzik
Odkaz ke komentáři

jediny co me napada je otevrit pres K linku panel pristroju a tam to vycist,ale je to tm v 10 km coz asi nebude ono co chces.

pres primy pristup do EEpromy panelu pristroju by to taky slo,ale ja bych se toho trosku bal ze se obcas spletes a misto read das write a bude po hehehe...

navic na Canu jde info jen o prirustku (alespon co jsem nasel ja),takze hodnota km tam neni taky. nezbyva nez analyzator a koukat co tam lita..

hmmm, pokud by se tam dala vycist hodnota prirustku, tak by me to stacilo vicemene take :-) a read/write se nebojim, tohle obdobi uz mam za sebou :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...