Listopad 26, 201212 r Já jsem původně chtěl taky stag ze Strakonic, ale pak jsem jako každý "český odborník" začal šťourat do vstřiků a zarazilo mě, že celá lišta valtek stojí 2300,- a jeden vstřik BRC 3200,-. Což je rozdíl 10000,- na jedné funkční části lpg systému (4.válec), aktuální cenu stagu ve Strakonicích nevim, ale byla cca 26000,- a BRC tušim 31000,- z čehož mi vychází cca 5000,- zisk na stagu, který se lépe prodává. Ale když ti to montovali oni jel bych zase tam a vydržel, vždy můžeš zajet k makáčům z fóra. Každý někdy něco nezvládne, ale spíše to nevydrží zákazník-znám to z práce (servis PC)-naprostá většina lidí spokojená, jednou za rok oprava, kterou přinesou třeba 3x zpátky, ale vycházím lidem vstříc např. neúčtuju práci (strávim na tom třeba půl dne), nebo jim to dam na vyzkoušení a ať přijdou za týden a pak až zaplatí. Další věc je, že tak 80% "reklamací opravy" je buď jiná závada, nebo se v tom zase šťourali, někteří vysloveně lžou do očí. Měsíc do porodu to je jiná-radši natankuj víc BA pro sichr. Přeji ti zdravého plynaře(ku).
Listopad 27, 201212 r Takže JirkaBrno, který funguje jako anonym, který rád špiní lidi nejen na tomto foru....rád vysvětlím...Vozidlo jsme tak jak všechny převzali na montáž, majiteli(takový hošík s elektronickou cigaretou v puse)jsme při převzetí vysvětlili, že když budou třeba svíčky a filtr v sání, dáme nový, chtěl BRC, ale to jsme nevěděli, že v tom nebude chodit, jelikož je to starý typ motoru se vstřikováním do všech válců najednou, takže jsme nakonec BRC vymontovali a dali mu tam STAG 4, který do těchto motorů dáváme...auto naladěno, předáno...po 2000 km kontrola, doladění,nastavení palivoměru, potom auto bez problémů jezdilo, po nějaké době dojel, že auto nestartuje na benzín, že má v diagnostice nějakou závadu(nevím z hlavy, ale na žádance na opravu bych přesně zjistil co,kdy u nás byl, kolik km atd-vedu si o každém voze podrobnou databázi, ulehčuje to při odstaňování závad), takže 3 dny zkoušení, bez závad, předáno, pak opět, jo on mezi tím s nějakým kamarádem věčné odpojování baterie, čtení závad, mazání adaptací,mezitím se mu ucpal kat, tak ho vytloukli-tím se změnily mapy a auto se rozladilo, to jak tam popisuje, že jsem jezdil ve vysokých otáčkách bylo způsobeno již ucpaným katem, nebudu se rozšiřovat o tom, kolik bylo na tachometru a kolik má auto ve skutečnosti atd., dále když bude vytavená pojistka, těžko bude fungovat LPG, když nemá napětí, spíš se u nás zjistilo, že když měnili baterii, nedotáhli ji, jen položili na kontakt, takže při podpětí dojde ke zvýšení proudu a pojistka nepraskne, ale roztaví se i s pouzdrem...několikrát přiznal(i na foru), že mu i za jízdy začaly blikat světla a elektrika v autě, já to tipoval na vadný alternátor, což oni jsou elekrtikářská rodina a absolutně to neuznávají atd, proto to dopadlo jak to dopadlo, nic víc nic míň, problém auta, který se dá jednoduše hodit na plynařskou firmu, bohužel to je realita, to je jen ve zkratce, když to chtěl Jirka vědět, může dojet, ukážu mu všechny zakázkové listy co se na autě přesně dělalo....
Listopad 27, 201212 r pane Barták, nevím zda jste to nepochopil, nebo si sedíte na vedení- bez urážky- ale měl by jste mi být spíše vděčný za to, že jsem ten odkaz sem dal, což se asi valná většina bála a měl jste možnost se k tomu vyjádřit.. já k Vám skutečně nechovám žádnou zášt, jak si možná mylně myslíte.. Upraveno Listopad 27, 201212 r od JirkaBrno
Listopad 27, 201212 r hele, kašli na cenu vstřiků- já se ptal a plynaři jezdí ze vstřikama, který maj klidně 300 000km, jde jen o to jak se k autu chováš, jaký bereš plyn atd.. je to prostě individuelní, vstřik ti vydrží 1000 km, nebo tak 200 000km.. kdybys měl o všem přemýšlet, tak chodíš pěšky..
Listopad 27, 201212 r Sem si vzpoměl při čtení toho příspěvku na kdysi profláknutý text kohosi ze Štúrova - Bratislavy.... Vidím, že špatná reklama je 10x rychlejší než dobrá....vždycky to tak bývalo.... 100aut dobře bezproblémově udělaných nikdo nevidí....objeví se jedno špatné.....no ty vole to je průser. Taky sem měl nějaký případ - nařčení, ale i vyhrožování soudem. Naštěstí z vyhrožování soudu bylo jen "příliš staré palivo-benzín". Myslím, že ti lidi pracují s různě starými, různě využívanými, různě servisovanými auty s někdy nejasnými původy a kvalitou. Potom se dá celkem očekávat nějaký problém, kdy se udělá takový střední zásah.
Listopad 28, 201212 r Tak já jsem včera měl drobet času, tak jsem plný rad z internetu a pocitu, že nemám co ztratit, vyndal z auta lištu, rozebral jsem jí, prozkoumal jsem jí, vyčistil jsem jí, složil jsem jí, namontoval jsem jí a dnes ráno první přepnutí na LPG bez jediného škubnutí. Takže uvidím co bude dál. S tím štelovacím šroubkem jsem ani nehnul, vše jsem dal odkud jsem to vyndal. Když jsem vytáčel bez bazmek v kterým jsou ty jadýrky, tak jsem si to označil jak to bylo dotažené. Takže zatím dobrý. Ale celkem tam byl pěkný sajrajt. Dva vstřiky byly pěkně černý.
Listopad 28, 201212 r ... ještě se vrátím k problematice Peugeota 406 a karla.LPG x JirkaBrno (resp. majitele nešťastného Peugeota).... Tady je krásně vidět problém "anonymního" intetrnetu. Víme o koho zhruba jde, (pouze někdo zná Karla osobně, a druhého účastníka pouze na základě toho, co o sobě napsal sám) zhruba o co jde, ale pouze základě pouze kusých a navíc jen zprostředkovaných informací. Pak se názorově přikloníme na jednu či druhou stranu podle vlastních sympatií. Ale kde je pravda vědí jen ti dva. A navíc to co píše Paul je taky pravda - i jeden problém zobrazenej pouze z jednoho úhlu pohledu může zničit velký množství dobrejch výsledků.Takže bůh suď kde je pravda. Ale platí obecně, o všem... Ivan
Listopad 28, 201212 r Kaje - taky že to tím bylo, nicméně i přesto (ze skušeností z praxe) bych ti stejně doporučoval to někde přezkoušet na hodinkách. A pokud nikomu nevěříš, tak to hoď do obálky a šupni to na poštu třeba do Prahy pokud nejsi spokojen s tvými tamními lidmi. Za 2 dny to máš doma, pokud na Prahu nejezdíš. Dva dny na BA ti zase až tak nevytrhnou. Kdysi sem to taky tak řešil. Záleží na tobě. I když ti předem říkám, že 80% problému jsi vyřešil...
Listopad 28, 201212 r Mám za sebou dva ledové starty a dobrý. O tom seřízení přemýšlím, ale taky nad tím, že kámoš má úchykoměr, tak bych to zkusil taky překontrolovat sám. Na netu píše výrobce že to mám mít 0,5 mm, trochu si pohrát s hodinkama, aby to páslo a na na cívku se má snad normálně připojit 12V s baterky. Jen mám strach o ty cívky, asi to nechce natvrdo napojit na baterku, ale přes vypínač a jen to pustit na vteřinku a kouknout, seštelovat, zase pustit na vteřinku atd. nebo se mýlím?
Listopad 29, 201212 r tak to pozor, pres adapter tedy 12V a max 2A zalezi jake vstriky tam mas, urcite ti tu nekdo odepise max a min proud
Listopad 29, 201212 r No právě, bojím bojím. Někde jsem četl, že tam zapojujou ještě 21w žárovku, ale nevím. Proto jsem se ještě do toho nepouštěl a studuji, ale moc o tom na netu není a nějak se mi nedaří ani najít na netu ty přístroje jako v nabídce, že bych se tam právě dočetl o těch paramatrech.
Listopad 29, 201212 r tak chvilku to vydrzi primo na baterku, dokud se civka nezacne hrat... Kdyz se kouknes na netu tak se vesmes nic jineho nenabizi. nez jsme si vysoustruzili adapter tak jsem to serizoval normalne ve sveraku uchylkomerem a prodlouzenym hrotem. Jen by clovek mel koukat to nasadit kolmo ted mam i udelanej spinac a klopnej obvod kterym muzu nechat civky cvakat v rozmezi 10-20ms. Ale vesmes nepotrebna vec. Proud mam omezenej na 2A a prijde mi ze se to stejne hreje vic ne v aute... kazdopadne po kazdem serizeni by motor mel bezet na volnobeh uplne pravidelne a i pri akceleraci. Kdo ma kabel na Stag at si to v softwaru taky prekontroluje. Jinak presne se to nenastavi nikdy, ted jsem menil po 60 000km svicky a dve do hneda a dve trosku svetlejsi... ale to je i obcas u benzinu...
Listopad 29, 201212 r Díky za info. Co jsem našel na netu, tak to byl vždy jen konektor nebo spíše tedy svorkovnice na cívku s kusem kabelu (20 cm) a toď vše.
Listopad 30, 201212 r tak tak, můj servisák má také se spínačem a klopným obvodem, takže buď to cvaká (na zaklepání, po výměně gumiček), nebo to zůstane seplé a pak měří úchylkoměrem ten zdvih.
Prosinec 2, 201212 r A myslíte, že by šel použít i jiný zdroj než akumulátor? Já jsem prohrábnul krabici, kam hážu nepotřebné zdroje od různých spotřebičů atd. a našel jsem pár 12V a to 100mA, 450mA, 0,6A a 3,75A. Šlo by něco použít?
Prosinec 4, 201212 r Díky, takže pod 0,6A prostě nechodit. Ale zatím se do toho pouštět vůbec nebudu, autíko šlape dokonale, dokonce bych řekl, že mám drobet klidnější volnoběh než před pár tisíci km.
Březen 25, 201312 r Zeptám se asi jako lama. Má teplotní čidlo motoru - G62, to klasické zelené dvouokruhové pro budíky a pro motor, nějaký vliv na chod LPG, přesně Stagu 300? Nebo má LPG vlastní čidlo a tohle nijak nepotřebuje, což se mi moc nezdá. Vysvětlím proč se ptám. Vyměnil jsem právě to čidlo teploty, dávalo špatné údaje - motor byl zahřátej na provozní teplotu, větráky na chladiči se už pouštěly a diagnistika ukazovala teplotu motoru max 76,5°C, budíky přes 92°C. Nové čidlo ukazuje tak ja má. A právě se mi po asi 100 km rozsvítil check - příliš bohatá směs a autíko v otáčkách cca 1500 - 2000 drobet poškubává. Tak jestli se nebude muset autíko opět poladit.
Březen 25, 201312 r Čidlo originál motoru nemá vliv na funkci LPG (přepínání) Nicméně může zasáhnout do bohatosti řízení BA jednotky.....ta může být v normě, a ta LPG jednotka uletěná. Čidlo teploty motoru jako takové má přímý vliv na řízení bohatosti směsi v benzínové jednotce.
Březen 26, 201312 r Díky za info. Nechám to na jaře s revizí poladit a udělat repas těch vstřikovačů. A bude to zas jako nové.
Duben 2, 201312 r Tak já dnes opravoval únik plynu. Po práci jsem zajel k tátovi na pokec do garáže a po příjezdu jsem ucítil plyn. Zvedl jsem kapotu a nikde jsem nic neviděl (ono asi není co) ani neslyšel, ale jak jsem se drobet opřel o filtr plynné fáze, uslyšel jsem klasický zvuk ucházejícího plynu - vzduchu, jak píchlá guma. Stačilo zase pustit filtr a ticho. Zkusil jsem přitáhnout sponu na filtru, kdy se mi zdálo, že přesně z toho místa to uniká, ale nešlo to, byla celkem dost zarvaná. Už jsem si myslel, že bude v háji hadice, ale pak jsem to pěkně opatlal jarovou vodou a bylo vidět, že to uniká mezi filtrem a hadicí, takže jsem dal novou sponu, utáhl a je ticho a nic nesmrdí. Používáte taky na tyhle spoje ty klasický šroubovací spony? Já mám rád ty origo škodovácký kovový spony na kleště, jak pěkně tlačí po celém obvodu a není tam žádný spoj, ty jak jsou na vodním systému atd. Šly by tam dát třeba tyhle nebo zůstat u klasiky. Ještě upřesním jaké tam mám - A nevím proč, ale tahle se mi také líbí více -
Duben 2, 201312 r na dvou autech mame tyhle pruzinove ale na octavce kuli velkemu tlaku turba jsou vsude sroubovaci... plynar rikal ze sicher je sicher
Duben 4, 201312 r u BRC jsou na plynné fázi jedině ty pružní, jsou v sadách už asi 2-3 roky, fungují bez problémů, prakticky se přizpůsobují teplotně ohřátí takže pořád drží stejně...žádný úniky ani při tlacích 4.5 atm....Landi Renzo to má obdobně, tam jsou zacvakovací, Landi pracuje s nižšími tlaky....Paule,on totiž existuje dokonce nějaký předpis, kdysi jsem to řešil s STK,spíš mě oni upozorňovali, že na plynné fázi od reuktoru na vstřiky nesmí být žádné šroubovací spony....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.