Pepsi Octavia Vloženo 14. Únor 2008 Sdílet Vloženo 14. Únor 2008 (editace) Ahojte, chci si koupit elektrony 17" s ET35 a hodit na to gumy 225/45 R17. Mám Octavii se standardním podvozkem a motor TDI 96 kW. Nevím však, jestli šířku 7,5 nebo 8". Se 7,5 šířkou problém není. Ale u 8" nevím a proto se ptám: Bude dřít 8" šířka o lemy blatníků když budu mít plně naložený auto a tím i kufr, když najedu třeba na nějaký houpák či přejezd nebo když plně otočím přední kola? Díky všem za odpovědi lidí, který tento rozměr mají. Editováno: 14. Únor 2008, autor: Pepsi Octavia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martyp Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 (editace) Ahojte,chci si koupit elektrony 17" s ET35 a hodit na to gumy 225/45 R17. Mám Octavii se standardním podvozkem a motor TDI 96 kW. Nevím však, jestli šířku 7,5 nebo 8". Se 7,5 šířkou problém není. Ale u 8" nevím a proto se ptám: Bude dřít 8" šířka o lemy blatníků když budu mít plně naložený auto a tím i kufr, když najedu třeba na nějaký houpák či přejezd nebo když plně otočím přední kola? Díky všem za odpovědi lidí, který tento rozměr mají. Dostanes to tam v pohode,nic drit nebude. Rafek 8x17 ET35 na octu uplne v pohode i s temahle pneu.Navic neco malo pres centak rozdilu resp 0,5cm na kazdou stranu je skoro ani nepoznas.. Skus trochu pohledat tady na foru.Uz se tu o tom neco napsalo.. Editováno: 15. Únor 2008, autor: Martyp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 15. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 Dostanes to tam v pohode,nic drit nebude. Rafek 8x17 ET35 na octu uplne v pohode i s temahle pneu.Navic neco malo pres centak rozdilu resp 0,5cm na kazdou stranu je skoro ani nepoznas..Skus trochu pohledat tady na foru.Uz se tu o tom neco napsalo.. Díky. Ty jsi rozměl 8x17 měl nebo máš? Hledal jsem na fóru, ale našel jsem jen povídání o 8x18" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martyp Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 Díky. Ty jsi rozměl 8x17 měl nebo máš? Hledal jsem na fóru, ale našel jsem jen povídání o 8x18" Ne ne nemel a ani nemam..Chtel jsem 8x18,ale nakonec okolnosti svedly k tomu,ze mam 7x18..Nicmene rozdil v tom,jestli je to 8x17 nebo 8x18 neni..Resp s 17" na tom budes lip,jelikoz budes mit vice mista v podbehu-od pneu k podbehu.I kola 8x18 jsou na Octe v poho.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 30% Octavií tady jezdí na alu 8x17 ET 35 a žádný problémy s tím nejsou. PS: disk 8x17 ET 35 a 8x18 ET 35 je jedo a to samo, nic drhnout nebude. Rozdíl je akorát v % výšky pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 16. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 30% Octavií tady jezdí na alu 8x17 ET 35 a žádný problémy s tím nejsou.PS: disk 8x17 ET 35 a 8x18 ET 35 je jedo a to samo, nic drhnout nebude. Rozdíl je akorát v % výšky pneu. četl jsem v jiné sekci, že několik lidí si stěžovalo, že 8x18 ET35 lehce škrtalo při plném zatížení vozu a když někdo najel na nějaký houpák. Ještě jednou napište sem ti, co máte 8x17 ET35 svůj názor. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kláca Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 (editace) četl jsem v jiné sekci, že několik lidí si stěžovalo, že 8x18 ET35 lehce škrtalo při plném zatížení vozu a když někdo najel na nějaký houpák. Ještě jednou napište sem ti, co máte 8x17 ET35 svůj názor. Díky já mám 8,5x17 ET30 a snížení cca50mm a s gumou 215/40 sem škrtnul jen na hupu a naloženej, a myslim, že to bylo jen o plast podběh páč guma je dost našprclá teď tam pujde 215/45 takže při normální vejšce auta by to mělo bejt vpoho, kor s rozměrem co chceš ty.. Editováno: 19. Únor 2008, autor: kláca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 20. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 já mám 8,5x17 ET30 a snížení cca50mm a s gumou 215/40 sem škrtnul jen na hupu a naloženej, a myslim, že to bylo jen o plast podběh páč guma je dost našprclá teď tam pujde 215/45 takže při normální vejšce auta by to mělo bejt vpoho, kor s rozměrem co chceš ty.. Ok, díky za tvůj názor. Ale stále hledám člověka, které přesně tento rozměr na autě má a který mě přímo poradí. Ještě podotýkám, že mám liftback a ne combi! Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 27. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 To tady nikdo nemáš na Octavii 1 elektrony 8x17" ET 35 na gumách 225/45 R17??? To snad ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 28. Únor 2008 Sdílet Vloženo 28. Únor 2008 To tady nikdo nemáš na Octavii 1 elektrony 8x17" ET 35 na gumách 225/45 R17???To snad ne... Tady máš Octavii 1 elektrony 8x17" ET 35 na gumách 225/45 R17. Měl jsem je na autě. Nikdy jsem neškrtl ani jednou!!! A to jezdím plný kufr. Vzadu dva chlapi. Teď už mám dokonce 3cm snížený podvozek, ale jezdím na 215x45x17, ale sehnal jsem 225 na zkoušku a zkusím je tam hodit a projet po dálnici v s plným kufrem. TAK JSEM ZVĚDAVÝ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 28. Únor 2008 Sdílet Vloženo 28. Únor 2008 Ale počítej s tím jestli jsi tam máš 15" a změníš na 8x17 pneu 225 tak ti ztuhne řízení. Teď jsem měnil čepy řízení s tyčkama a čepy do ramen. Ale sedí to hezky a nemáš šanci v zatáčce chytnout smyk. Teda pokud ji neprolítneš ve 200km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 Môj skromný názor, je "zbytočné" hodiť na to 225 ky, ak máš 17 " ky.... Na 18" je to iné kafo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 čaute,chci si koupit kola 8x17 ale ET je na nich 32. nevím ale jeké gumy k tomu aby to nedrhlo.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 čaute,chci si koupit kola 8x17 ale ET je na nich 32. nevím ale jeké gumy k tomu aby to nedrhlo.Díky ET 32 už bude docela dost koukat ven. ideal je tech 35. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 ET 32 už bude docela dost koukat ven. ideal je tech 35. Jasně, 3 milimetry je nehoráznej masakr, bude mít kola vedle auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 Môj skromný názor, je "zbytočné" hodiť na to 225 ky, ak máš 17 " ky.... Na 18" je to iné kafo no já chci 225ky dát kvůli ochraně ráfku - teda aspon doufám, že to pomůže - manželka má čerstvý řidičák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 1. Březen 2008 Sdílet Vloženo 1. Březen 2008 Jasně, 3 milimetry je nehoráznej masakr, bude mít kola vedle auta... No nevím ty kola co jsem si vybral se mi moc líbí ale dělají je jen v ET 32 a jsem už na ně natěšení.Tak to ještě budu muset pořešit v tom obchodě a poptat se asi popřípadě na upravu lemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 1. Březen 2008 Sdílet Vloženo 1. Březen 2008 No nevím ty kola co jsem si vybral se mi moc líbí ale dělají je jen v ET 32 a jsem už na ně natěšení.Tak to ještě budu muset pořešit v tom obchodě a poptat se asi popřípadě na upravu lemu. Krásne kolo a nič nebudeš musieť upravovať, neboj ! Vojdú v poho.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 1. Březen 2008 Sdílet Vloženo 1. Březen 2008 no já chci 225ky dát kvůli ochraně ráfku - teda aspon doufám, že to pomůže - manželka má čerstvý řidičák To si jako myslíš, že o cenťák širší gumou ochráníš disk? No je vidět, že jsi takový kola ještě nikdy nejezdil. Jediný co ti pomůže je, mamině koupit něco levnějšího na plecháčích a Octavií stát raději metr od obrubníku. Mě už taky jedno takový parkování po tmě stálo 4 000,- za nový alu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Krásne kolo a nič nebudeš musieť upravovať, neboj ! Vojdú v poho.... Díky,ale ještě nevím jaký royměr gum aby mi to nedělalo paseku na 8x17 a s tím ET 32. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 (editace) To si jako myslíš, že o cenťák širší gumou ochráníš disk? No je vidět, že jsi takový kola ještě nikdy nejezdil. Jediný co ti pomůže je, mamině koupit něco levnějšího na plecháčích a Octavií stát raději metr od obrubníku. Mě už taky jedno takový parkování po tmě stálo 4 000,- za nový alu. Ochrana ráfku nespočíva v šírke pneu. Po bokoch máš ochranný lem ( ten výbežok, ktorý trčí viac smerom von ako samotný disk) na pneu aj na 205, tak ako aj na 225. To Ti v podstate ochráni disk, obrubníku sa dotkne skôr, ako samotné kolo. Editováno: 2. Březen 2008, autor: topi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 2. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Tady máš Octavii 1 elektrony 8x17" ET 35 na gumách 225/45 R17. Měl jsem je na autě. Nikdy jsem neškrtl ani jednou!!! A to jezdím plný kufr. Vzadu dva chlapi. Teď už mám dokonce 3cm snížený podvozek, ale jezdím na 215x45x17, ale sehnal jsem 225 na zkoušku a zkusím je tam hodit a projet po dálnici v s plným kufrem. TAK JSEM ZVĚDAVÝ. Ahoj, díky moc za tvůj názor, moc mě pomohl. Máš je zapsané i v TP nebo ses na to vykašlal? Nejsou náhodou ty kola trošičku širší než lemy blatníků vepředu nebo se mi to zdá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Ahoj,díky moc za tvůj názor, moc mě pomohl. Máš je zapsané i v TP nebo ses na to vykašlal? Nejsou náhodou ty kola trošičku širší než lemy blatníků vepředu nebo se mi to zdá? Nemám je zapsané. Jezdím hodně a zatím nic policajti neřekli. Většinou se dívají jen jestli je dobrý vzorek na pneu. Tím, že je to ET 35 při 225pneu a alu 8x17 budou už kola trčet trošku ven, ale neškrtneš nikdy. Jak jsem psal mám teď na 8x17 alu natažené 215x45x17 a mám o 3cm nížší podvozek(pružiny Eibach) a stačí to v pohodě. Ale hodně mi ztuhlo řízení o proti 15". ale mě to vyhovuje. Taky přemýšlím, že bych nasadil 225x45x17 (mám už jedny dojezdovky připravené na zkoušku.) Ale to už bude hodně vidět pro policejní oči. Taky jěště pořád přemýšlím jestli 215 vs. 225 ...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Ochrana ráfku nespočíva v šírke pneu. Po bokoch máš ochranný lem ( ten výbežok, ktorý trčí viac smerom von ako samotný disk) na pneu aj na 205, tak ako aj na 225. To Ti v podstate ochráni disk, obrubníku sa dotkne skôr, ako samotné kolo. Nejsem 15ti letý lilun. Tak že o otázce pneu a alu + 6 měsíců v pneuservisu už něco vím. A taky z vlastní zkušenosti vím, že taková "ocharana" nikdy alu od obrubníku NEOCHÁNÍ. Při parkování jsem z lehka líznul obrubík a měl jsi "cítit" jak moc natvrdo auto odskočilo! Můžeš mít na pneu ochranu jakou chceš a disk odřeš jako nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 3. Březen 2008 Sdílet Vloženo 3. Březen 2008 (editace) Nejsem 15ti letý lilun. Tak že o otázce pneu a alu + 6 měsíců v pneuservisu už něco vím. A taky z vlastní zkušenosti vím, že taková "ocharana" nikdy alu od obrubníku NEOCHÁNÍ. Při parkování jsem z lehka líznul obrubík a měl jsi "cítit" jak moc natvrdo auto odskočilo! Můžeš mít na pneu ochranu jakou chceš a disk odřeš jako nic. Človeče, veď to skôr patrilo cardovi..... toto fórum nie je od toho, aby sme sa "chválili", kto, čo, ako, prečo.... Ja som len reagoval na to, že ráf nikdy neochrániš širokou pneu, ale "normálnou" jazdou no a poprípade s tou malíčkosťou na gume. Iste mi dáš za pravdu, že ak máš napr. šestky ráfky, neskutočne blbo by vyzerali s 225 kami... Ja som nepochyboval o Tvojich znalostiach, veď onoho času som Ti vychválil Octu. (síce neviem, či bola už vtedy Tvoja) Editováno: 3. Březen 2008, autor: topi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.