Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)
jj, jezdím, však sem je cca před měsícem pořídil wink.gif zatím s nima mám dobrý zkušenosti, slyšel sem názory, že na mokru trochu ustřelujou, že sou tvrdý, ale zatím se mi to nestalo a to jezdím teď na mokru celkem často a dost často i svižně - však sem tě předjížděl cestou z Ostravského srázku smile.gif jediný na co si nemůžu zvyknout, tak že sou trošku hlučunější, ale je to spíš přechodem ze 14tek na 17ky a hlavně to je subjektviní pocit.. celkový hodnocení po cca 2 tis. km je, že tyhle gumy sou mnohem lepší než Continental Conti Sport 2 co sem měl předtím, ale na 16kách... Jinak mám Falken FK-451 pivo.gif

Na mokru mě ustřelili i ty zimní Continentalky co tam mám a to jsem nejel zas až tak rychle, tudíž tahle značka je pro příště pasé a nebrat !!! Zatím mám ještě 2-3 týdny (než budu mět 17" disky) najít tu optimální gumu v poměru kvalita-cena. Zatím bych to viděl na FULDA Carat Exelero 225/45 ale ještě to není na 100%, :help: hledám dál a sháním info. :help: Když těch gum je tolik a už tak málo času !!! lol

Editováno: , autor: Hrábě Fernétti
Vloženo
já sem objednal na 8x17 ET 35 Pirelli P zero nero 215/45...cena 2675kč...za kus... :)

Tahle pneu jsem měl minulý rok. Mám taky 8x17 ET 35 , ale letos jsem koupil 225x45x17.

Vloženo (editace)
Díky,ale ještě nevím jaký royměr gum aby mi to nedělalo paseku na 8x17 a s tím ET 32.

moje zkušenost(OIRS):

a to jsem na alu kola magor,měl jsem na autě i za sezonu 8 různých 17 alu,podložky i bez a jezdím cca 50.000km ročně v cca 60% naložený a při cestách z Moravy určitě přeložený(pytel brambor,160 litrů vína,5 lidí v autě(3dospělí,2děti),navíc LPG místo rezervy!!!!.

pro pneu šířka 225 je no problem ET38mm!!!

ET 35 na pneu 225 bude dle mé zkuženosti škrtat v plném zatížení na pravé straně vzadu vlivem hrdla nádrže(podběh je jiný než na levé straně).205 a 215 v pohodě :palec2:

je pravda,že je i rozdíl,jaký výrobce,Barum bude užší než Michelin a Conti,lehce je i rozdíl 7,5 a 8 palců šířka(guma se lehce roztáhne)

koncern (VW)dává na 225 gumy většinou ráfek 7'-ideál pro životnost a komfort-boky podstatně víc tlumí rázy než když dáš stejnou pneu na 8'-boky se roztáhnou a jsou více namáhané=ale opticky to vypadá na autě super.

u lehké Octavie to ale nemá takový význam jako třebas u A6-tam jsem pár rozžvejknutých boků gum viděl,je to potom věda.....

takový Mercedes má i special homologace,jaké pneu je možno namontovat(označení na boku MO),

BMW používá úplně jiné konstrukce boku-exta tuhé,umožnující nouzový dojezd na prázdné atd.....

ale k tématu:

ET32 je možné bez problémů dle mých zkušeností provozovat jen s pneu 205 :palec2:

M.

a nezáleží na tom,jestli jsou alu 18 nebo 17,šířka ráfku 7 nebo 8 palců- rozhoduje jenom ET disku. ;)

Editováno: , autor: Miky
Vloženo
.........

ET32 je možné bez problémů dle mých zkušeností provozovat jen s pneu 205 :palec2:

M.

a nezáleží na tom,jestli jsou alu 18 nebo 17,šířka ráfku 7 nebo 8 palců- rozhoduje jenom ET disku. ;)

Pokud bych šel na disk 8x17 ET32 do 205 jak říkáš, tak podle tabulky z Netu je na šířku disku 7.0-8.0 jediná 205/40R17 a to zase podle typového listu jde jenom na Roomster a Fábii. Na Octávii můžeš dát jenom 215 nebo 225/45R17 a teď " babo :help: raď "

Vloženo
proč si šel do širších?nějaký problém? :)

Ty naše cesty stojí za h...o tak si chci chránit lemy alu, ale taky proti patníkům a obrubníkům. Čekám na oteplení a hned je tam dám. Počítám tak příští týden pak vyfotím :palec2:

Vloženo (editace)
Ty naše cesty stojí za h...o tak si chci chránit lemy alu, ale taky proti patníkům a obrubníkům. Čekám na oteplení a hned je tam dám. Počítám tak příští týden pak vyfotím :palec2:

no to jo...tak teď si mě poděsil :feve: ...asi budu muset být opatrnej...před chvilkou mi dovezli ty pneu...hm bude to na těch alu vypadat jak blecha na kancovi :wacko:

Taky potom ukážu fotečky :)

Editováno: , autor: kovin
Vloženo
tady je ta slíbená fotečka....prosim tě,na kolik si hustil ty 215/45... v pneu mi tam dali 2,5...se mi zdá nějak moc...prosím o radu... :)

Můžeš udělat i detail ze zadu a z boku gumy jak to vypadá na autě ? Kupuji 8x17 ET32 a tápu mezi 215/45 a 225/45. :palec2: Nechám děkovat !!! :palec2:

Vloženo
tady je ta slíbená fotečka....prosim tě,na kolik si hustil ty 215/45... v pneu mi tam dali 2,5...se mi zdá nějak moc...prosím o radu... :)

Já jsem to hustil na 2,2... Alu super :palec2: Já jěště pořád dojíždím staré pneu a příští týden už půjdou 225x45x17.

Vloženo
Můžeš udělat i detail ze zadu a z boku gumy jak to vypadá na autě ? Kupuji 8x17 ET32 a tápu mezi 215/45 a 225/45. :palec2: Nechám děkovat !!! :palec2:

no problémo...teď sem v práci..takže zítrá to pořeším a dodám :)

Vloženo
:worthy:worthy:worthy:palec2:Dík :palec2::worthy:worthy:worthy Snad bude snažší rozhodování mezi 215 a 225 /45

tak,už sem se vychrápal :kuk: ...tak tady máš ty fotečky...já mám alu 8x17 ET 35....a pneu 215/45...ja to uplně přesně na ten disk...nic nepřečnívá ani neschází...ale jak píše Rocky,tak 225,mu asi trochu ochrání kola...i když...uvidíš...

post-15823-1206889728_thumb.jpg

post-15823-1206889739_thumb.jpg

post-15823-1206889758_thumb.jpg

post-15823-1206889770_thumb.jpg

post-15823-1206889780_thumb.jpg

Vloženo

Ať čučím jak čučím, tak na 100% vidím že disk 8x17 ET32 bude bez problémů ale u rozměru gumy se možná spíš přikloním k Rockymu na ty 225/45. Podle mě je na 8 disku ta 215 trošku užší nahoře a možná by byla lepší na disk 7,5x17 ale to je jenom můj názor. :specool: Každopádně k barvě vozu ten dezain disků vypadá super a nemá to chybu. :specool::w00t1: Je vidět, že pro letošní sezónu budou in černě lakované disky v kombinaci s leštěnými plochami. :w00t1::palec2: Ještě jednou nechám děkovat. :palec2: Asi by chtělo založít galerii rozměrů disků s pneu na autě aby měli další snažší rozhodování.

Vloženo (editace)

díky za chválu... :) taky sem rušil 2 objednávku jiných kol... :feve: ...ale tato to vyhrála...podle lidí když někde stojím,jak se kukají :blink: ,tak sem snad vybral dobrě :) ...nezapoměň pak taky dodat fotečky... lol ...!!!Teď už jenom porěšit brzdy a podvozek a pro letošek má splněno... :D ...no ještě ci ztmavit skla...bo mě serou blbci na semaforech jak porád čumí do auta...

Editováno: , autor: kovin
Vloženo

Budu muset oprášit foťák abych pak viděl rozdíl mezi origo RS 16" na 205/50 a Dotz hanzo v 17" na asi těch 225/45 a hlavně jakej bude rozdíl mezi konfigurátorama a skutečností. A kromě toho jsem zjistil, že za ty roky co ji mám, nemám žádný fotky použitelný tady pro fórum a to je hrubý nedostatek. Do toho ztmavování skel bych já osobně šel jenom kdybych měl combi. Líbilo by se mě to i na tohle, ale když mě řekli o kolik a za kolik abych prošel STK tak to mastím. A ti ostatní co čumí : - jen je nech, aspoň máš jistotu že je pořád na co !!!

Vloženo

Budu muset oprášit foťák abych pak viděl rozdíl mezi origo RS 16" na 205/55 a Dotz hanzo v 17" na asi těch 225/45 a hlavně jakej bude rozdíl mezi konfigurátorama a skutečností. A kromě toho jsem zjistil, že za ty roky co ji mám, nemám žádný fotky použitelný tady pro fórum a to je hrubý nedostatek. Do toho ztmavování skel bych já osobně šel jenom kdybych měl combi. Líbilo by se mě to i na tohle, ale když mě řekli o kolik a za kolik abych prošel STK tak to mastím. A ti ostatní co čumí : - jen je nech, aspoň máš jistotu že je pořád na co !!!

Vloženo

pánové,jste šílenci-mám alu 7,5Jx17ET38 na pneu ContiSC2 225/45R17

přikládám foto pneu,jak mi dnes škrtali :help::help::help: -a to jsem měl naložených 5 sad alu disků v autě.....cca 200kg,pohoda ale je znova broušený podběh lollollol

podotýkám tvrdý podvozek original Octavia RS :palec2:

M.

post-2637-1206989588_thumb.jpg

post-2637-1206989656_thumb.jpg

post-2637-1206989738_thumb.jpg

post-2637-1206989789_thumb.jpg

post-2637-1206990010_thumb.jpg

Vloženo (editace)
Miky: ty máš RSku na plyn ???? :kuk: jinak dobrý koláče :)

jasně,všechny benzíny mám v LPG a co jich už bylo:

VAZ 2105

FORMAN 135L

FELICIA COMBI 1,6 SLX(to není překlep,měl jsem exportní verzi)

OCTAVIA 1,6 SR (taky export verze)

OCTAVIA 1,8T ELEGANCE chip 143kW a OI4x4 1,8T současně(to byla paráda,obě jely jako běs)

OCTAVIA RS

ostatní auti souběžně jako ropa s Japonci s Francouzema ani nepočítám....

M.

Editováno: , autor: Miky
Vloženo
Miky: ty máš RSku na plyn ???? :kuk: jinak dobrý koláče :)

Tady aspon vidite ze LPG se da dat do kazdeho benzinu, kromě Fsi. Taky jsem přemýšlel o 1,8T na lpg. Dnešní systémy jsou pohoda. Potvrdí MIKY :palec2:

Vloženo
Budu muset oprášit foťák abych pak viděl rozdíl mezi origo RS 16" na 205/55 a Dotz hanzo v 17" na asi těch 225/45 a hlavně jakej bude rozdíl mezi konfigurátorama a skutečností. A kromě toho jsem zjistil, že za ty roky co ji mám, nemám žádný fotky použitelný tady pro fórum a to je hrubý nedostatek. Do toho ztmavování skel bych já osobně šel jenom kdybych měl combi. Líbilo by se mě to i na tohle, ale když mě řekli o kolik a za kolik abych prošel STK tak to mastím. A ti ostatní co čumí : - jen je nech, aspoň máš jistotu že je pořád na co !!!

jn,tady za to chcou 7500... :feve: ...mě nevadí že čumí...mě vadí když čumi do auta...zvlášť když tam mám svoji... :aggressive: ...na ni můžu kukat jen já ;):) ...počkej v zatáčkách,jak tam budeš mít ty kola,já porád nechápu...je to mazec... lol

• o 3 týdny později...
Vloženo

Zdravim chcek by som sa spytat na octaviu I rocnik 2000, motor 1.8 20V, su povolene elektrony 17"?? v technicaku mam 16" ale vraj na niektore typy su dovolene 17 ak si vypytam u predajcu vynimku a potom si ich dam zapisat... viete mi poradit? dakujem

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...