Publikováno Únor 14, 200817 r Zdravím. Potřebuji poradit. Mám Fabii 1.2 / 12V, r.v.2006 ve výbavě Elegance. Občas se stane, že po zasunutí klíčku do zapalování a otočení do 1. polohy se na palubní desce rozsvítí místo signálek dobíjení, EPC a elektroniky motoru pouze signálka dobíjení a dále signálky ABS + MSR. Za tohoto stavu nelze spustit motor (startér točí motorem). Vypnutí a zapnutí zapalování v tomto okamžiku nepomůže. Pokud nějakou dobu (1/2 až 3 minuty) počkám (klíček je stále v pozici zapnutého zapalování), pak se po nějaké době rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru, současně s tím je slyšet zvuk pravděpodobně palivového čerpadla (stejný zvuk, jako když otevřu dveře u řidiče při nastupování), signálky ABS + MSR svítí stále. Nyní již lze spustit motor, za jízdy ale stále svítí signálky ABS + MSR. Motor jede bez problémů. Pokud zastavím, vypnu motor a znovu zapnu zapalování, je již vše v pořádku, signálky ABS + MSR již nesvítí - OK. Tento stav se stává vlastně výhradně ráno, když poprvé sednu do auta. Někdy se (také pouze ráno) stane, že po zapnutí zapalování je vše v pořádku, ale při nastartování se rozsvítí signálky ABS + MSR a po asi 2 sec. zhasnou. Motor jede supr. Dělá to již od léta, neměl jsem čas to řešit. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Auto je v záruce, jezdím s ním každý den. V servisu jsem s tím zatím nebyl.
Únor 15, 200817 r Zdravím. Potřebuji poradit.Mám Fabii 1.2 / 12V, r.v.2006 ve výbavě Elegance. Občas se stane, že po zasunutí klíčku do zapalování a otočení do 1. polohy se na palubní desce rozsvítí místo signálek dobíjení, EPC a elektroniky motoru pouze signálka dobíjení a dále signálky ABS + MSR. Za tohoto stavu nelze spustit motor (startér točí motorem). Vypnutí a zapnutí zapalování v tomto okamžiku nepomůže. Pokud nějakou dobu (1/2 až 3 minuty) počkám (klíček je stále v pozici zapnutého zapalování), pak se po nějaké době rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru, současně s tím je slyšet zvuk pravděpodobně palivového čerpadla (stejný zvuk, jako když otevřu dveře u řidiče při nastupování), signálky ABS + MSR svítí stále. Nyní již lze spustit motor, za jízdy ale stále svítí signálky ABS + MSR. Motor jede bez problémů. Pokud zastavím, vypnu motor a znovu zapnu zapalování, je již vše v pořádku, signálky ABS + MSR již nesvítí - OK. Tento stav se stává vlastně výhradně ráno, když poprvé sednu do auta. Někdy se (také pouze ráno) stane, že po zapnutí zapalování je vše v pořádku, ale při nastartování se rozsvítí signálky ABS + MSR a po asi 2 sec. zhasnou. Motor jede supr. Dělá to již od léta, neměl jsem čas to řešit. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Auto je v záruce, jezdím s ním každý den. V servisu jsem s tím zatím nebyl. podstatné je to co píšeš nakonec - auto v záruce - takže co myslíš, jeď do servisu, jinak jezdit od léta s kontrolkou ABS
Únor 17, 200817 r Autor podstatné je to co píšeš nakonec - auto v záruce - takže co myslíš, jeď do servisu, jinak jezdit od léta s kontrolkou ABS Jo, jasně, jenom jsem chtěl vědět, jestli se s tím někdo nesetkal. Prohledával jsem fórum, ale podobnou závadu jsem nenašel. V úterý jedu na roční prohlídku, tak se na to podívají. Uvidíme podle VAGu. Dík.
Únor 17, 200817 r Autor Ještě přikládám fotky, jak to vlastně vypadá. Toto je stav po zapnutí zapalování. Nejde nastartovat motor.
Únor 17, 200817 r Autor Po chvíli čekání (1/2 až 3 minuty) se rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru. Teď se dá nastartovat motor.
Únor 17, 200817 r Autor Po nastartování někdy zůstanou svítit signálky ABS a ASR. Když jsem to fotil, tak zrovna ne.
Únor 17, 200817 r Me se obcas stava, ze nastartuju a rozsviti se tak na vterinu kontrolka ABS a hned zhasne. Mam rok stare auto, tak asi zajedu do servisu. Upraveno Únor 17, 200817 r od Braver
Únor 17, 200817 r Autor Me se obcas stava, ze nastartuju a rozsviti se tak na vterinu kontrolka ABS a hned zhasne. Mam rok stare auto, tak asi zajedu do servisu, ale aby to nahodou nebyla nejaka prkotina. Přesně to mi dělá taky. A celkem často.
Únor 18, 200817 r Byl jsem dneska v servisu. Hodil to na VAG a ten nenahlasil zadnou chybu. Rikal, ze pokud ta kontrolka zhasne, je ten system v poradku. Pry by to mohlo byt tim, ze je zanesene nejake cidlo. Vic mi k tomu nerekl.
Únor 19, 200817 r Autor Tak jsem byl dnes v servisu, dal jsem jim popis i fotky. VAG ukázal pouze podpětí v síti vozu, žádnou další závadu. Že by to mělo souvislost - slabá baterka?
Únor 19, 200817 r Pravda je, ze ja tedka posledni dobou jezdim jen kratky trasy, tak 10-20 km. V zime moc na vylety nejezdim. Ta baterka by to mohla byt. Jake trasy jezdis ty? Upraveno Únor 19, 200817 r od Braver
Únor 20, 200817 r Autor Pravda je, ze ja tedka posledni dobou jezdim jen kratky trasy, tak 10-20 km. V zime moc na vylety nejezdim. Ta baterka by to mohla byt. Jake trasy jezdis ty? Teď právě jezdím jen krátké trasy. Bude to asi baterkou. Problém je, že v servise se jim to nechce moc řešit, i když (nebo možná právě proto ?) je to v záruce.
Únor 20, 200817 r Tak jsem byl dnes v servisu, dal jsem jim popis i fotky.VAG ukázal pouze podpětí v síti vozu, žádnou další závadu. Že by to mělo souvislost - slabá baterka? tak si mal nastojit na premerani napatia ... aby si mal clear ... vrat sa a at to zmeraju ASAP sak to mas zadara
Únor 26, 200817 r Tak jsem dneska jel trasu cca 200 km a uz se mi kontrolka ABS po startu nezapina. Takze by to mohlo byt potvrzeni teorie slabe baterie. Zvlaste v zime a pri kratkych trasach.
Únor 28, 200817 r Tak jsem dneska jel trasu cca 200 km a uz se mi kontrolka ABS po startu nezapina. Takze by to mohlo byt potvrzeni teorie slabe baterie. Zvlaste v zime a pri kratkych trasach. sice mám octu, ale taky mam problém s temi kontrolkami nekdy mam sto chuti ty kontrolky zrusit
Březen 22, 200817 r Autor V servise mi v rámci záruky vyměnili hlavní relé, možná by to mohlo být ono. Auto si tam prozatím ještě nechali, kvůli jiné závadě. Jak jej budu mít zpátky, otestuji a dám vědět.
Srpen 29, 200817 r Vypadá to, že ta výměna relé pomohla.Od té doby klid. Mam fabii rs a zacalo to delat taky. Tak jsem vymenil rele 109, prvni den po vymene OK. Dneska rano znovu problem. Pri zapnuti klicku se nerozsviti zhaveni, elek. motoru a zustane svitit asr. Nevi nekdo kde dal hledat?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.