Přejít na obsah

FIREMNÍ ÚČTY V BANKÁCH PRO OSVČ

century

Doporučené příspěvky

Já, že mam od komerční banky platím za vedení 255 + nějaký poplatky za transakce... já, že mě bylo sděleno, že ho musím mít, když podnikám... počítá obraty atd... ted jsem z toho paf.. tuším, že i moje účetní říkala, že musí být.. tak proč by teda byl firemní účet??? tedy když nepočítám firmy typu a.s, s.r.o. atd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, že mam od komerční banky platím za vedení 255 + nějaký poplatky za transakce... já, že mě bylo sděleno, že ho musím mít, když podnikám... počítá obraty atd... ted jsem z toho paf.. tuším, že i moje účetní říkala, že musí být.. tak proč by teda byl firemní účet??? tedy když nepočítám firmy typu a.s, s.r.o. atd

Aby jsi si mohl veškeré náklady spojené s účtem dát do nákladu a když přijdou z finančáku tak aby se ti v něm mohli pohrabat. ;)

Odkaz ke komentáři

Jako podnikatel, fyzicka osoba dokonce nemusis mit zadny ucet. Je to nesmysl. Pravdou je, ze financni urad vetsinou jedna tak, ze je tvoje povinost mit samostatny ucet, ale je to blbost. Kdyz to vezmu do extremu, muzes klidne michat na osobnim uctu s firemnima penezma, ale je to nevyhodne v tom, ze je to pak desne neprehledne..

A jinak firemni ucty jako takove existuji v cenicich bank proto, ze tyto programy obvykle nabizeji ruzne zvyhodneni jako napriklad uvery atd..

Odkaz ke komentáři

Proč bys měl mít firmení účet, to je snad jedno, nemusíš mít vůbec žádný... já mám 2x obyč. Cenově vyjdou prakticky stejně, firemní má častější výpisy (po pohybu atd.)

Měl bys mít oddělený účet pro podníkaní a svůj osobní, ale to jenom pro aby ses v tom i ty sám lépe zorientoval - jinak v tom je pak pěknej mrdník :)

Jo a pokud vím, tak na firemním účtu ti nestrhávají daň z úroků, musíš jí vykázat jako příjem a zdanit. Na osobním účtu je automaticky strháváno tuším 15% takže dále netřeba danit.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
U jakých bank máte a kolik platíte? Jde mi o to který zvolit.

ahoj ja mam komercku osobni ucet za 50kc uz skoro 7 let ato sem byl i platce dph .na financnim bez problemu ucetni taky v pohode jen v bance meli keci ze ho nesmim mit protoze je o dost levnejsi .Ten ucet mam jen na prijem a platbu poplatku k podnikani nic jineho se tam nesmi objevit .zajdi na financní uvidis

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...