Přejít na obsah

Jak zblbnout OII v souvislosti s parkovačkama

superfatty

Doporučené příspěvky

Ahoj,

tak nějak se už měsíc nejen já ale i ostatní LED pošuci s vyřešením problému okolo LEDek v parkovačkách. Jak všichni zainteresovaní víme, nová Octa je tak chytrá až blbá, že prostě při náhradě klasické W5W žárovky za LEDku, po chvíli obvod vypne a LED zhasne.

Pokud ovšem použijete přiměřený odpor, LEDky svítí ale někdy zahlásí auto na maxiku chybu někdy ne a LEDka zhasne.. prostě maglajz..

Předem upozorňuju, že NESTOJÍMe o složité zásahy do elektroinstalace..

Máme zájem o hrábnutí do inteligence auta a umazání některých "závitů" v mozku okiny.. lol

a nejapné poznámky si odpusťte.. díkes :palec2:

Super :prc:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já toto vyřešil žárovkami od AutoStyle(viz.foto)

Sice vypadaj modře,ale svítej naprosto stejnym odstínem jako xena..až jsem byl sám udiven jak dobře to vypadá(několik lidí už se mi na to taky ptalo když vidělo jak dobře svítej),nesnášim ty modré tuning.žárovky tak jsem měl původně strach,ale výsledek byl super. ...... pak jsem měl jen obavy aby nepraskali jak na běžícim pásu a prdlajs...dal jsem je tak před rokem na všechny své Oct.II a za tu dobu jsem měnil jednu,max.dvě takže životnost výborná.

Mám i ty samé,ale sufitky v SPZ a super.

Tehdy jsem to chtěl taky řešit komplikovaně Ledkama,protože ty žluté parkovačky jsou ke xenům katastrofa a nakonec jsem s timto řešením naprosto spokojenej.

post-12679-1204555189_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

nevím přesně jak vypadají, ale nebudou tam pasovat tyhle?

http://www.autokap.cz/obchod/osvetleni/ind...us=2&id=913

Ty mam doma taky a nema smysl to kupovat, za prve svitej celkem malo a za druhe ti jednotka bude hlasit chybu.

Odstraneni chybove hlasky sem vyresil pripajenym odporem 47ohmu 5W, funguje naprosto bez problemu a tak velky zasah do elektroinstalace to neni si myslim :) jinak jednotka podle me upravit tak aby papala i LEDky nepujde, koukal sem i po zahranicnich webech a vsude to resi odporama.

Odkaz ke komentáři

Ty mam doma taky a nema smysl to kupovat, za prve svitej celkem malo a za druhe ti jednotka bude hlasit chybu.

Odstraneni chybove hlasky sem vyresil pripajenym odporem 47ohmu 5W, funguje naprosto bez problemu a tak velky zasah do elektroinstalace to neni si myslim :) jinak jednotka podle me upravit tak aby papala i LEDky nepujde, koukal sem i po zahranicnich webech a vsude to resi odporama.

tak to už mi jen řekni, kde se ten odpor 47/5 da koupit.. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Veru tieto sa riešili v Roomstroch ale tie diody určite 5W nikdy nepoberu takže nekupovať!!!

Je rozumné to riešiť odpormi ako písal Stinger, túto hodnotu majú skoro v každom lepšom elektre napr v GM, ja som kupoval sice hodnotu 0,1 R a stali štyri 27SK

nevím přesně jak vypadají, ale nebudou tam pasovat tyhle?

http://www.autokap.cz/obchod/osvetleni/ind...us=2&id=913

Odkaz ke komentáři

skoda ze to tak resite, tohle tema je o tom jak najit jiny zpusob nez letovat odpor. Bylo by dobre zjistit, ktera jednotka se o to stara, a kde se nachazi. Jeji schema a cim se koduje. :)

Editováno: , autor: tomiczech
Odkaz ke komentáři

skoda ze to tak resite, tohle tema je o tom jak najit jiny zpusob nez letovat odpor. Bylo by dobre zjistit, ktera jednotka se o to stara, a kde se nachazi. Jeji schema a cim se koduje. :)

jenže to tady zřejmě nikdo neví... a přitom by to bylo daleko čistější než pájet odpory.. to je hrozného sraní.. :aggressive:

Odkaz ke komentáři

Odpor nemusis pajet, staci koupit takovy cvakaci nozovy svorky, na ne das ten odpor a cvaknes ty svorky na kabely k parkovacce a je vyreseno... Zasah minimalni...

Mohlo by se to vypalit nebo vyklepat a tak ztratit kontakt. Svorky sou spis na pletene vodice a ne na holy dratek si myslim. Podle me je to zbytecny tam davat topeni vedle ledky, to se na to kazej radejc vyprdne.

Editováno: , autor: tomiczech
Odkaz ke komentáři

Tak to není ono..tato funkce by ti měla při poklesu napětí v síti postupně začít odpojovat jednotlivá zařízení (jednotky) podle pořadí důležitosti..nic víc

mno tak sem se dozvedel ze to pry jde vypnout , mam to od cloveka ktery je ve vyvoji skoda, jeste mi to zjisti a upresni

Odkaz ke komentáři

Tak to jde každopádně vypnout..ale nic tím nevyřešíš.

já myslim že teď Jirko myslíš něco jiného než Tomiczech..

resp. ty myslíš to, co je na obrázku v souvislosti s VAGem ale Tomiczech už zřejmě zjistil asi jinou variantu.. uf.. :palec2:

to Martin VVcrx: ty nemel pacholku, na fotce jsou SMD odpůrky ale když jsem sehnal síťoovu kartu, žádný votpůrky tam nebyly lol, což teda ale samozřejmě není Tvoje chyba :-)

ps: však my už se taky brzo dočkáme.. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...