Tomasx Vloženo 29. Březen 2008 Sdílet Vloženo 29. Březen 2008 Zdravim vesechny ! Mam 1.2 47 KW rok vyroby 2005 najeto 30 000 Km. Auto jezdi v poho akorat v rozmezí 2000-2500 otacek vydava motor jak to napsat proste vyssi tony, ktere jsou dost slysitelne. Pod touto hranici a nad ni je vse v pohode. Dela to pri ustalene rychlosti. Pokud pridam a motor je v tahu tak to zmizi. Nedela to remen jak jsem cetl, nebo neco jineho. Je to z motoru ...´Bral jsem to jako vlastnost, ale ted jsem se svezl 1.2 40 KW a tyto zvuky nevydavala, nebo byly jen pramalo slyset. Tak ted nevim jestli to delaji vsechny 47 a 40 diky tomu , ze maji jen dva ventily na valec jsou tissi, nebo mam nejakej problem na aute. Jeste dodam, ze jsem presne tento problem nasel i na tomto furu a tam vsichni rikali, ze je to 3 valec a ten to dela. 40 to opravdu nedela a to jsem poslouchal prepeclive. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dbaly.s Vloženo 30. Březen 2008 Sdílet Vloženo 30. Březen 2008 Vůbec ničeho se neboj, já ho mám taky a úplně stejnej rok výroby a počet km navíc v combi. Motor o výkonu 47 kw je opravdu o něco hlučnější než 40 kw varianta. V určitých otáčkách má zvuk jako když se do válců dostal písek. Připomíná to jakési chroustání. Tyhle motory vydávají zvuky naprosto odlišné od čtyřválcové koncepce. Proto buď v klidu a věř, že naběháš dost tisíc km než se položí. Někde jsem četl, že na slováči ho má nějakej taxikář a 320 000 km bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasx Vloženo 31. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2008 Dík za info ! Já to auto nemám od novoty,takže nejsem schopen objektivně říct zda je t v pořádku,ale dle mého je to ten typický zvuk co je slyšet i z venku. Osobně mi zvuk 3 válce nevadí na volnoběh ho skoro neslyším do 2000 otáček naprosto v pohodě od 2000-2500 tam je ten zvuk co me trošku dráždí zvyšovat hlasitost na rádiu a za 2500 zase opět naprosto v pohodě. Jen jsem byl opravdu mile překvapen jak ta 40 byla tichá hlavně v tom pásmu 2000-2500 tam prostě ten vysoký ton tam skoro nebyl. Ono to registruji hlavně ve městě kde to vychází na rychlost kolem 50 KM/h . Vůbec ničeho se neboj, já ho mám taky a úplně stejnej rok výroby a počet km navíc v combi. Motor o výkonu 47 kw je opravdu o něco hlučnější než 40 kw varianta. V určitých otáčkách má zvuk jako když se do válců dostal písek. Připomíná to jakési chroustání. Tyhle motory vydávají zvuky naprosto odlišné od čtyřválcové koncepce. Proto buď v klidu a věř, že naběháš dost tisíc km než se položí. Někde jsem četl, že na slováči ho má nějakej taxikář a 320 000 km bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.