kartmen Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Zdravím! Jak se projeví na spotřebě různá šíře pneu? Chtěl bych přejít ze 195/65 15 na 205/60 15, ale při dnešních cenách PHM je to na zvážení. Podělte se pls o svoje zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Puvodne jsem mel stejne pneu jako ty. Pred 2 rokama jsem presel na 205/55 R16 a zadny rozdil jsem nepoznal. Myslim ze u silnejsich motoru jako je treba 81kW TDi (mam taky) rozdil ve spotrebe nepoznas. Stejne jako nepoznas rozdil pri zapnute nebo vypnute klime - jsou to jen desetinky mozna setiny litru na 100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Puvodne jsem mel stejne pneu jako ty. Pred 2 rokama jsem presel na 205/55 R16 a zadny rozdil jsem nepoznal. Myslim ze u silnejsich motoru jako je treba 81kW TDi (mam taky) rozdil ve spotrebe nepoznas. Stejne jako nepoznas rozdil pri zapnute nebo vypnute klime - jsou to jen desetinky mozna setiny litru na 100km. [/quote U mě stejný jak 15" 16" tak 17" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 nedavno som videl na vox v automagazine ako testovali na BMWcku rozdiel na spotrebe po zapnuti klimy, svetiel, stieracov a .... malo to urcite viac nez 81kw a boli tam zaujimave rozdiely ale taku malu zmenu ako 195/65 15 na 205/60 15 by som neriesil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartmen Vloženo 15. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Děkuji pánové, nezkalmali jste mě, co se rady týče. Budou to tedy ty 205 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 hele reknu ti to takhle.mel jsem 195/65 r15 presedlal jsem na 225/45 r17 a spotreba ze by byla vetsi jsem si nevsiml jen se uz nedostanu na spotrebu 4.3l/100km ale dlouhodobou jsem smazal a je stejna jako na 195 . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartmen Vloženo 15. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 hele reknu ti to takhle.mel jsem 195/65 r15 presedlal jsem na 225/45 r17 a spotreba ze by byla vetsi jsem si nevsiml jen se uz nedostanu na spotrebu 4.3l/100km ale dlouhodobou jsem smazal a je stejna jako na 195 . Já jen, že jsem se o tom bavil s jedním maníkem a ten říká - dáš širší a litr na sto navíc. Já vytřeštil oči a šel jsem právě sem na fórum, zjistit, kde je pravda. To jsem zase někomu skočil na špek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 jasný to nemůžeš poznat. Víc bude poznat když budeš mít podhuštěné pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 ja mam zimni 15ky letni 16ky a s tema to ma tak o pul litru vetsi spotrebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 ja mam zimni 15ky letni 16ky a s tema to ma tak o pul litru vetsi spotrebu Tak,tak. Mám ten samý případ, na 16" rozdíl necelého půl litru u 81kw combi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Panove a na 1.6/74 mate jake zkusenosti ? Mam zatim taky ty 15 a furt nevim jestli jit do tech 16 nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sin Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 (editace) U me zimni 195/65r15 letni 225/40r18 - na letnich je pri stejnym stylu jizdy spotreba vyssi o 0,5-1l. Tak ted jezdim s lehci nohou a mam spotrebu skoro stejnou jako v zime. U prechodu mezi 15->16 to bude max naka desetinka. Editováno: 17. Duben 2008, autor: sin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Spotřeba pohonných hmot není totiž závislá na šířce pneumatiky, ale na její .... - schválně, kdo mě správně doplní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cary_mary_fuck Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Spotřeba pohonných hmot není totiž závislá na šířce pneumatiky, ale na její .... - schválně, kdo mě správně doplní... Hustote Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Hustote Rozhodně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cary_mary_fuck Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Rozhodně... Jako ze jo nebo jako ze ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Jako ze jo nebo jako ze ne? Jako že rozhodně ne...!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cary_mary_fuck Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Jako že rozhodně ne...!!! Takze na velikosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 (editace) Tvrdit, že tam žádný rozdíl není je nesprávné. Je to dáno fyzikálními zákony, avšak nejde jen o tento samostatný činitel. Ktomě zmíněného správného huštění záleží taky na vzorku a vlastnostech směsi. Součinitelem všech hodnot je známý "valivý odpor". Rozdíly mezi 195 a 205 většina běžných uživatelů možná ani nepocítí, zejména jezdí-li brzda-plyn, měřitelné je to asi jen při pečlivém testování. Zrovna nedávno jsem viděl test v nějakém Autotipu nebo Autohitu (?). Většina z nás spotřebu nejvýrazněji ovlivní způsobem jízdy. Kupříkladu já mám pravidelně o 1-2l (dle trasy) nižší spotřebu než moje žena a to jezdíme stejné trasy se stejným autem i obutím ;-) Editováno: 17. Duben 2008, autor: Alibaba I Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Spotřebu tak tu neřeším jestli tam mám 17" a nebo 18" to nějak neřeším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 ja jsem z 15tek dal 17ky a neic nepoznavam zatim.o litr spotreba urcite nepujde nahoru to bude nohama asi.mozna o 0.3 nahoru jo ale ja nic nepoznaVam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Spotřeba pohonných hmot není totiž závislá na šířce pneumatiky, ale na její .... - schválně, kdo mě správně doplní... nooo, jej kvalite (tvrdost gumy), valivom odpore, nahusteni a aj hmotnosti kolies (hmotnost neodpruzenych rotujucich casti) Co Ty na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cary_mary_fuck Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 nooo, jej kvalite (tvrdost gumy), valivom odpore, nahusteni a aj hmotnosti kolies (hmotnost neodpruzenych rotujucich casti)Co Ty na to? Hustotu sem psala ta to pry neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Hustotu sem psala ta to pry neni Jenže on hustotě nic nepíše ,ale jenom o tvrdosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 17. Duben 2008 Sdílet Vloženo 17. Duben 2008 Jenže on hustotě nic nepíše ,ale jenom o tvrdosti Pisem aj o nahusteni, ale nezda sa mi, ze by to bola hustota. A hlavne ja som popisal kombinaciu vselicoho... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.