Taibor1 Vloženo 18. Duben 2008 Sdílet Vloženo 18. Duben 2008 Čaute všetci. Neviete náhodou mi poradiť čo s doškriabaními svetlami. Tým míslím číru optiku na oktáviách 01 +. Dosť na nich vidieť škrabance a za nové nechcem vyhadzovať peniaze. či sa to nedá niečím preleštiť, aj ked to nebude dokonalé, ale aby aspoň to mierne pomohlo. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 19. Duben 2008 Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 Čaute všetci. Neviete náhodou mi poradiť čo s doškriabaními svetlami. Tým míslím číru optiku na oktáviách 01 +. Dosť na nich vidieť škrabance a za nové nechcem vyhadzovať peniaze. či sa to nedá niečím preleštiť, aj ked to nebude dokonalé, ale aby aspoň to mierne pomohlo. Diky Už se to tu řešilo, vyčistit Tempemna staré laky! Nanést Tempo, nechat zavadnout, a pak přeleštit! Efekt je znát! Já to už taky zkoušel! No pak mi v servisu radili drastycký způsob, vzít je smirkem pod vodou (1000) a pak je vzít Tepmem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 19. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 Už se to tu řešilo, vyčistit Tempemna staré laky! Nanést Tempo, nechat zavadnout, a pak přeleštit! Efekt je znát! Já to už taky zkoušel! No pak mi v servisu radili drastycký způsob, vzít je smirkem pod vodou (1000) a pak je vzít Tepmem... presne nevies kde je tá tema ulozena nejak sa mi ju nepodarilo násť diky. a kolko ta to celé vyšlo cenovo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 19. Duben 2008 Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 presne nevies kde je tá tema ulozena nejak sa mi ju nepodarilo násť diky. a kolko ta to celé vyšlo cenovo? No já to taky hledal a nenašel??? Leštěnka Tempo stojí 60,- a smirek asi 10,- ale jak jsem říkal Tempo plně stačí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 19. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 No já to taky hledal a nenašel??? Leštěnka Tempo stojí 60,- a smirek asi 10,- ale jak jsem říkal Tempo plně stačí ja som to hladal na fóre dakujem moc si mi pomohol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 19. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 ja som to hladal na fóre dakujem moc si mi pomohol este sa ta chcem spýtat aký smirek si pouzil 1000 alebo este jemnejsí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 19. Duben 2008 Sdílet Vloženo 19. Duben 2008 este sa ta chcem spýtat aký smirek si pouzil 1000 alebo este jemnejsí? Jak říkám smirek jsem nepoužil, jen jsem o něm slyšel! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 20. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Jak říkám smirek jsem nepoužil, jen jsem o něm slyšel! ok diky zle som to pochopil cez tyzden to behnem kupit ak vyde cas a vyskúšam to este raz diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Pánové při tom odstraňování škrábanců a pod. mějte stále na mysli, že tím "leštěním" odstraňujete lak který tvoří ochrannou vrstvu tomu plastu, veškerou odolnost toho plastového krytu dává ten lak do kterého se ten kryt doslova namáčí-tak s tím leštěním rozumně !!!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Pánové při tom odstraňování škrábanců a pod. mějte stále na mysli, že tím "leštěním" odstraňujete lak který tvoří ochrannou vrstvu tomu plastu, veškerou odolnost toho plastového krytu dává ten lak do kterého se ten kryt doslova namáčí-tak s tím leštěním rozumně !!!!!!!! a myslíš že ten lak tam ještě je když je to už fest poškrábané?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Tak ja mam ties otazku na svetla. (nechcem zakladat novu temu) Nabural som a na svetlach sa odlomili uchyty. Na kazdom svetle je jeden uchyt este funkcny myslite ze sa daju tie ulomene nalepit? A su taketo svetla potom predajne??? Lebo uz som kupil z bazaru funkcne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 a myslíš že ten lak tam ještě je když je to už fest poškrábané?? to si piš že tam je, díky tomu laku se na to sklo můžes i stoupnout celou vahou, bez toho laku je to do měsíce na odpis, bez toho laku to poškrábeš jak tácek na cukroví............ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Čaute všetci. Neviete náhodou mi poradiť čo s doškriabaními svetlami. Tým míslím číru optiku na oktáviách 01 +. Dosť na nich vidieť škrabance a za nové nechcem vyhadzovať peniaze. či sa to nedá niečím preleštiť, aj ked to nebude dokonalé, ale aby aspoň to mierne pomohlo. Diky Hodně špatně jsi hledal. http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...vyleštit+xenoby Můžeš to leštit vším možným, ale nová z nich nikdy neuděláš. Tempo-to je jen na chvíli , až sejde ten vosk co to obsahuje tak to bude totéž jako předtím. Přestože se ti to bude zdát lepší, tak stejně nebudeš spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Tak ja mam ties otazku na svetla. (nechcem zakladat novu temu) Nabural som a na svetlach sa odlomili uchyty. Na kazdom svetle je jeden uchyt este funkcny myslite ze sa daju tie ulomene nalepit? A su taketo svetla potom predajne??? Lebo uz som kupil z bazaru funkcne cau. tie uchyty sa daju zavarit pozri si zvaranie plastou v mieste bidliska. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 20. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 a túto zančku nahodou niekto nepoužil. pozeral som to a je to renovátor plexiskla tak neviem rozmýšlam o tomto ze zoboreme je to drahšie ale zasa 4000 sa mi nechce davať za 2 nové svetlá. Sice aj tak ich chcem vymenit lebo mam teraz bez hmloviek ale tak ktovie kedy ich vymením mozno az za rok. Tak asi skusim tuto pastu zohnať a potom Vám poviem aká je či to fakt pomáha http://www.autobiznis.sk/product/xerapol--...xi-a-skla-3199/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 a túto zančku nahodou niekto nepoužil. pozeral som to a je to renovátor plexiskla tak neviem rozmýšlam o tomto ze zoboreme je to drahšie ale zasa 4000 sa mi nechce davať za 2 nové svetlá. Sice aj tak ich chcem vymenit lebo mam teraz bez hmloviek ale tak ktovie kedy ich vymením mozno az za rok. Tak asi skusim tuto pastu zohnať a potom Vám poviem aká je či to fakt pomáha http://www.autobiznis.sk/product/xerapol--...xi-a-skla-3199/ Xerapol jsem koupil v Brně na prodejně tady: http://www.conrad.cz/Search.asp?OrderNumbe...amp;x=0&y=0 Každe světlo jserm drtil minimálně 40minut a to el leštičnou. Trochu to pomohlo, ale jak jsem psal do nových daleko. Kdyby to nebyly xena tak to vyměním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 20. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Xerapol jsem koupil v Brně na prodejně tady: http://www.conrad.cz/Search.asp?OrderNumbe...amp;x=0&y=0 Každe světlo jserm drtil minimálně 40minut a to el leštičnou. Trochu to pomohlo, ale jak jsem psal do nových daleko. Kdyby to nebyly xena tak to vyměním. to si ma potesil traz neviem co spraviť. No uvidím ale diky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 to si ma potesil traz neviem co spraviť. No uvidím ale diky za radu udělej to tím Tempem a uvidíš! Je to jen 60,- a taky to udělá službu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majino Vloženo 11. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2009 nazdar páni, nechcem zakladať novú tému a vidím že tu ste to trocha riešili... r.v. 99, ale mám predné aj zadné faceliftové... akurát ľavé predné svetlo celé je dosť zničené... treba ho preleštiť... na skodaoctavia.cz som našiel návod... ako na to... brúsne papiere som zohnal len Xerapol akosi nie... ale chcem sa opýtať... aký efekt by malo keby som to len dobre vybrúsil papierom teda 1000kou 1300kou a 2000kou a nakoniec to len zastriekal priesvitným lakom? v podstate to bude to isté ako keby som tam dal ten Xerapol akurát že pri laku je dlhšia životnosť či? sa mýlim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno128 Vloženo 11. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2009 Ja bych ani nerekl ze je to stejny ...ten xerapol ma jeste v sobe dalsi jemne brusne castice ktere to dolesti po tom bruseni papirem. Ten Lak bych na to rozhodne nepouzival. Aby to pak treba neposkodilo tu hmtu a nestalo se treba ze Ti to casem zacne belat jako mlecne sklo. uz jsem to nekde videl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majino Vloženo 11. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2009 no ved ak by som na ten xerapol dal lak to by mohlo nejak spoločne zreagovať... a tam by mohol nastať problem, ale ja myslím že keby som to jemným brusným papierom do hladka spravil... ten lak by asi nemal poškodiť svetlo... ved ono samotné... má vraj do výroby nejaku vrstvu laku ktoru aj tak tym brusnym dám dole... hm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 tož chlapi tady to máte, http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...vace-svetel.htm hodne stesti, taky se chystam, neni cas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 tož chlapi tady to máte, http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...vace-svetel.htm hodne stesti, taky se chystam, neni cas píše se v tom návodu odbrousit vrchní vrstvu....dále, že se začnou tvořit mapy a fleky,, takže tomu rozumím, že odbrousíme lak z celé plochy světla pak by mě zajímalo, a to ještě asi nemá nikdo ověřené, kolik to po takovémto přeleštění, dále již bez laku vydrží ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majino Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 no ja mám pocit že to preleštenie, by malo vydržať možno aj zopár rokov, záleží ako sa staráš o svetlá. maximálne by mohli zožltnúť, resp. ztmavnúť, čiže to budeš musieť potom znova aspon preleštiť s tou pastou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 To zozltnutie potom uz nespravis, to bude ten material degradovat v celom priereze (cize do hlbky) koli UV ziareniu zo slnka. Ta vrchna vrstva (nie je to lak) je vlastne ochranna vrstva proti ucinkom UV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.