Přejít na obsah

doškriabané svetlá pri čírej optike

Taibor1

Doporučené příspěvky

Čaute všetci. Neviete náhodou mi poradiť čo s doškriabaními svetlami. Tým míslím číru optiku na oktáviách 01 +. Dosť na nich vidieť škrabance a za nové nechcem vyhadzovať peniaze. či sa to nedá niečím preleštiť, aj ked to nebude dokonalé, ale aby aspoň to mierne pomohlo. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute všetci. Neviete náhodou mi poradiť čo s doškriabaními svetlami. Tým míslím číru optiku na oktáviách 01 +. Dosť na nich vidieť škrabance a za nové nechcem vyhadzovať peniaze. či sa to nedá niečím preleštiť, aj ked to nebude dokonalé, ale aby aspoň to mierne pomohlo. Diky

Už se to tu řešilo, vyčistit Tempemna staré laky! Nanést Tempo, nechat zavadnout, a pak přeleštit! Efekt je znát! Já to už taky zkoušel! No pak mi v servisu radili drastycký způsob, vzít je smirkem pod vodou (1000) a pak je vzít Tepmem...

Odkaz ke komentáři

Už se to tu řešilo, vyčistit Tempemna staré laky! Nanést Tempo, nechat zavadnout, a pak přeleštit! Efekt je znát! Já to už taky zkoušel! No pak mi v servisu radili drastycký způsob, vzít je smirkem pod vodou (1000) a pak je vzít Tepmem...

presne nevies kde je tá tema ulozena nejak sa mi ju nepodarilo násť diky. a kolko ta to celé vyšlo cenovo?

Odkaz ke komentáři

Pánové při tom odstraňování škrábanců a pod. mějte stále na mysli, že tím "leštěním" odstraňujete lak který tvoří ochrannou vrstvu tomu plastu, veškerou odolnost toho plastového krytu dává ten lak do kterého se ten kryt doslova namáčí-tak s tím leštěním rozumně !!!!!!!!

Odkaz ke komentáři

Pánové při tom odstraňování škrábanců a pod. mějte stále na mysli, že tím "leštěním" odstraňujete lak který tvoří ochrannou vrstvu tomu plastu, veškerou odolnost toho plastového krytu dává ten lak do kterého se ten kryt doslova namáčí-tak s tím leštěním rozumně !!!!!!!!

a myslíš že ten lak tam ještě je když je to už fest poškrábané??

Odkaz ke komentáři

Tak ja mam ties otazku na svetla. (nechcem zakladat novu temu) Nabural som a na svetlach sa odlomili uchyty. Na kazdom svetle je jeden uchyt este funkcny myslite ze sa daju tie ulomene nalepit? A su taketo svetla potom predajne??? Lebo uz som kupil z bazaru funkcne

Odkaz ke komentáři

a myslíš že ten lak tam ještě je když je to už fest poškrábané??

to si piš že tam je, díky tomu laku se na to sklo můžes i stoupnout celou vahou, bez toho laku je to do měsíce na odpis, bez toho laku to poškrábeš jak tácek na cukroví............ :p

Odkaz ke komentáři

Hodně špatně jsi hledal.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...vyleštit+xenoby

Můžeš to leštit vším možným, ale nová z nich nikdy neuděláš. Tempo-to je jen na chvíli , až sejde ten vosk co to obsahuje tak to bude totéž jako předtím. Přestože se ti to bude zdát lepší, tak stejně nebudeš spokojen.

Odkaz ke komentáři

Tak ja mam ties otazku na svetla. (nechcem zakladat novu temu) Nabural som a na svetlach sa odlomili uchyty. Na kazdom svetle je jeden uchyt este funkcny myslite ze sa daju tie ulomene nalepit? A su taketo svetla potom predajne??? Lebo uz som kupil z bazaru funkcne

cau. tie uchyty sa daju zavarit pozri si zvaranie plastou v mieste bidliska.

Odkaz ke komentáři

a túto zančku nahodou niekto nepoužil. pozeral som to a je to renovátor plexiskla tak neviem rozmýšlam o tomto ze zoboreme je to drahšie ale zasa 4000 sa mi nechce davať za 2 nové svetlá. Sice aj tak ich chcem vymenit lebo mam teraz bez hmloviek ale tak ktovie kedy ich vymením mozno az za rok. Tak asi skusim tuto pastu zohnať a potom Vám poviem aká je či to fakt pomáha :palec2:

http://www.autobiznis.sk/product/xerapol--...xi-a-skla-3199/

Odkaz ke komentáři

a túto zančku nahodou niekto nepoužil. pozeral som to a je to renovátor plexiskla tak neviem rozmýšlam o tomto ze zoboreme je to drahšie ale zasa 4000 sa mi nechce davať za 2 nové svetlá. Sice aj tak ich chcem vymenit lebo mam teraz bez hmloviek ale tak ktovie kedy ich vymením mozno az za rok. Tak asi skusim tuto pastu zohnať a potom Vám poviem aká je či to fakt pomáha :palec2:

http://www.autobiznis.sk/product/xerapol--...xi-a-skla-3199/

Xerapol jsem koupil v Brně na prodejně tady:

http://www.conrad.cz/Search.asp?OrderNumbe...amp;x=0&y=0

Každe světlo jserm drtil minimálně 40minut a to el leštičnou. Trochu to pomohlo, ale jak jsem psal do nových daleko. Kdyby to nebyly xena tak to vyměním.

Odkaz ke komentáři

Xerapol jsem koupil v Brně na prodejně tady:

http://www.conrad.cz/Search.asp?OrderNumbe...amp;x=0&y=0

Každe světlo jserm drtil minimálně 40minut a to el leštičnou. Trochu to pomohlo, ale jak jsem psal do nových daleko. Kdyby to nebyly xena tak to vyměním.

to si ma potesil traz neviem co spraviť. No uvidím ale diky za radu

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

nazdar páni, nechcem zakladať novú tému a vidím že tu ste to trocha riešili... r.v. 99, ale mám predné aj zadné faceliftové... akurát ľavé predné svetlo celé je dosť zničené... treba ho preleštiť... na skodaoctavia.cz som našiel návod... ako na to... brúsne papiere som zohnal len Xerapol akosi nie... ale chcem sa opýtať... aký efekt by malo keby som to len dobre vybrúsil papierom teda 1000kou 1300kou a 2000kou a nakoniec to len zastriekal priesvitným lakom? v podstate to bude to isté ako keby som tam dal ten Xerapol akurát že pri laku je dlhšia životnosť či? sa mýlim?

Odkaz ke komentáři

Ja bych ani nerekl ze je to stejny ...ten xerapol ma jeste v sobe dalsi jemne brusne castice ktere to dolesti po tom bruseni papirem. Ten Lak bych na to rozhodne nepouzival. Aby to pak treba neposkodilo tu hmtu a nestalo se treba ze Ti to casem zacne belat jako mlecne sklo. uz jsem to nekde videl.

Odkaz ke komentáři

no ved ak by som na ten xerapol dal lak to by mohlo nejak spoločne zreagovať... a tam by mohol nastať problem, ale ja myslím že keby som to jemným brusným papierom do hladka spravil... ten lak by asi nemal poškodiť svetlo... ved ono samotné... má vraj do výroby nejaku vrstvu laku ktoru aj tak tym brusnym dám dole... hm?

Odkaz ke komentáři

tož chlapi tady to máte,

http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...vace-svetel.htm

hodne stesti, taky se chystam, neni cas :aggressive:

píše se v tom návodu odbrousit vrchní vrstvu....dále, že se začnou tvořit mapy a fleky,, takže tomu rozumím, že odbrousíme lak z celé plochy světla :huh:

pak by mě zajímalo, a to ještě asi nemá nikdo ověřené, kolik to po takovémto přeleštění, dále již bez laku vydrží ?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...