Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, jen se chci ujistit, než budu měnit olej. Vypouštěcí šroub motoru je imbus 8 a kontrolní šroub převodovky je imbus 17.Díky :palec2:

Ahoj, jen se chci ujistit, než budu měnit olej. Vypouštěcí šroub motoru je imbus 8 a kontrolní šroub převodovky je imbus 17.Díky :palec2:

jojo přesně tak

• Autor

Někdo mi teď říkal, že tam můžou být dva typy převodovek. Na jedné je imbus 17 a na druhé nějaký větší torx. Je to možné? Chtěl bych to zjistit dříve než to budu dělat.Díky :help:

Někdo mi teď říkal, že tam můžou být dva typy převodovek. Na jedné je imbus 17 a na druhé nějaký větší torx. Je to možné? Chtěl bych to zjistit dříve než to budu dělat.Díky :help:

sak sa pozri a uvidis :palec2:

• 9 let později...

Ahoj, dnes jsem chtěl vyměnit olej na F1, 1.2HTP 47kw a nepovedlo se mi povolit vypoušťák a samozřejmně

jsem ztrhnul ten vnitřní torx na šroubu.

Poradí mi někdo jak to teď povolit?

Olej jsem si měnil už dvakrát a vždy to šlo.:(

A jsi si jistý,že jsi nepoužil menší klíč?Pokud máš sadu klíčů,tak se to snadno stane,že nakonec zjistíš,že něco povoluješ menším klíčem a že jsi měl použít větší .Zkus ten vypouštěcí šroub co nejlépe očistit,ten šestihran oškrábat šroubovákem a pak zkus,jestli ti tam ten větší klíč nepůjde.Jinak potom jedině zkusit zvenku sikovky,nejlépe nějaké nové s ostrými zuby.Pak už by zbývalo jen zajet do servisu,nebo tu vanu odmontovat celou.

před 6 hodinami, Davson43 napsal:

ztrhnul ten vnitřní torx na šroubu.

Jseš si jistý, že tam je torx?? Já to vždycky povolil 6 mm ibusem. Když selže vše, tak jde chytit z boku za hlavu, mně už se mockrát v podobném případě osvědčily štípací kleště.

• 3 týdny později...

Dík, dvakrát jsem to povolil nádstavcem T40 tak nevím jestli je tam imbus, ty štípačky vyskouším.

Jinak mě napadlo ten byt přibodovat ke šroubu, snad to půjde.

Jestli už tam chceš vařit, tak tam přivař M8 nebo M10 matku a bude to na věky. ;-)

S tím na věky je právě problém.Ten šroub by měl zůstat nízký.Jinak stačí jedno nepozorné přejetí zpomalovacího práhu a vytrhne se z vany i s přírubou.Nejlépe ho po vymontování vyměnit za nový.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.