Přejít na obsah

Pokuty za alkohol v Italii


Chossse

Doporučené příspěvky

Jsou to tresty a pokuty platne od 29.5.08

Prelozim je to v nemcine!Jediny problem je,ze italove maji stale povolene 0.5 promile,a co jsem tady videl tak v severni Italii pijou jako dobytci a to fakt!Jelikoz se tady kazdy tyden zabije nekdo v aute po poziti alkoholu!A dalsi vec Italie jako takova ma dluhy jako Kongo je to opravdu zadluzena zeme,snazi se vlada dostat penize vsude!Tak tady jsou pokuty!

Promile:0,5 do 0,8%

zustava stejne:500 az 2000tis euro pokuta,az jeden mesic vezeni,zabaveni ridicaku 3-6 mesicu

Promile:0,8 do 1,5%

doted: 800 az 3200tis euro pokuta,az 3 mesice vezeni,zabaveni ridicaku 6-12 mesicu

nove : 800 az 3200tis euro pokuta,az 6 mesicu vezeni,zabaveni ridicaku 6-12 mesicu

Promile:vice jako 1,5%

doted: 1500 az 6000tis euro pokuta,az 6 mesicu vezeni,zabaveni ridicaku 1-2 roky

nove: 1500 az 6000tis euro pokuta,3 mesice az 1 rok vezeni,zabaveni ridicaku az na 2 roky,zabaveni auta plus jeho nasledna drazba

Odmitnuti dechove zkousky

doted:zadny trest

nove: 1500 az 6000tis euro pokuta,3 mesice az 1 rok vezeni,zabaveni auta

Rizeni pod vlivem drog

doted: 1000 az 4000tis pokuta,az 3 mesice vezeni

nove: 1500 az 6000tis pokuta,3 az 1 rok vezeni,zabaveni ridicaku 6 az 1 rok,zabaveni auta

A hned pod tim byly dasli clanky kdy za tento vikend,kdyz to veslo v platnost uz zabavili 5 aut!:)

post-6174-1212522817_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,ja bych asi povolil 0,2. Ale ne kvuli tomu pivu nebo chlastu, ale dost lidi bere leky po kterych mate v sobe nejaky ten alkohol. A nebo z nejakych potravin. ALe jsem zasadne taky proti alkoholu za volantem. Mozna na ty leky y melo byt nejake potvrzeni, ze je uzivate a je moznost po nich zjistit alkohol v krvy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no 0,3 promile maji nekteri lide , jak to rict od prirody v krvi, policiste i kdyz vam to maloktery rekne toleruji do 0,3 a stejne mnozstvi nafoukate i po snezeni napr. rumovych pralinek nebo nekterych kompotu, 0,3 promile je fakt nic , do 0,5 promile bych asi neresil to nema na rizeni vliv , podle me to maji dobre udelane v Americe, par testu na opilost a hned se vidi jaky to ma na tebe vliv (takove to chozeni po bile care, zvednuta noha atd..) je blbost vzit nekomu ridicak ze si dal jednu desitku po obede

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsou v novinach dalsi clanky,uz je zabavenych pres 10 aut!:) Je tam ale napsano,ze zabavovat se nemuzou auta,jako firemni nebo napsana na jinou osobu!

Co tam,ale naspano neni(v prvnim mem prispevku) je,ze pokud dostanete pokutu za alkohol pri rizeni chodi se kazdy mesic na krevni zkousky,kde i s ostupem jednoho tydne zjisti pritomnost alkoholu v krvi!Pokud je zjistena pritomnost alkoholu automaticky 3 dalsi mesice bez ridicaku!A tak to jde dal a dal! :) Tomu rikam odvykacka jak svine! :D

Nevim jak to je u nas,ale kamos prisel o ridicak,po zbytkovem alkoholu 0,21 plus 8000tis pokuta,ti mu to moc netolerovali!:)

Editováno: , autor: Chossse
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u nás to taky není k zahození, jen to záleži na rozhodnutí městského úřadu. 50.000,- není málo. Spíš mě zaráží jednání soudu (nad 1 promili), ti dávájí částky kolem 10.000,- Kč. Je pravdou, že už je záznam v rejstříku trestů, ale přeci jen mají možnost udělit daleko vyšší pokutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak do ted jsem nemel tu poctu poznat nekoho koho by o to auto pripravili!Ale od vcerejska to je jinak!Chytli typka co ho znam domaciho itala s 1,86promile!Rekli mu,ze s autem se muze rozloucit a jakou pokutu dostane se jeste rozhodne!Pro auto si uz pred 4 dnama byli(audi A4 2004,chip a bodycit za 4500euro takze celkova cena auta je nejakych 18000ecek),rekli mu kde se bude drazit,ale on si ho koupit nesmi ani nikdo z jeho blizkych!Pokutu mu dali na 10500ecek, a k tomu rok a pul bez ridicaku,a 2 roky od doby co ho dostane zpet co 3 tydny na odber krve,jestli pije nebo ne!

Nechytiliho vola poprve ale potreti (prvni dva jeste pri starych zakonech),tak proto asi takova melta!No nezavidim mu blbovi,ale nepoucitelny debil!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobne pokuty jsou i v severskych zemich - vězení neni vyjimkou, pokuta 30000 kč je min. standartem, odebrani řidičaku taky, zabaveni auta pouze v připadě spachani autenohy se zraněnim

tam si teda nikdo nedovoli po pivu sednout za volant, i když taky maji povelene nějake to mini množstvi v krvi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak by to taky melo byt!Hodne najebanych to vidi trosku jinak,vsak co by se melo stat atd.Tak urcite vetsina lidi i premysli,ale kdyz se neco stane uz je pozde!Takze tyto pokuty jsou v poradku!Pred temito zakonama,musim priznat,ze jsme si s kucharem taky jednou do tydne zajeli sednou a bylo to vetsinou vic jak jedno pivo!Od ted nesedam do auta ani po pivu!Tak by to melo byt!

No a pro zajimavost vcera vzali zase jeden ridicak a to tydne berou auto!Nepoucitelni kkti! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oukej, chlast za volant nepatří, na tom se shodneme, ale nemůžou ti přece zakázat pít.. kdyby tě chytli znovu při řízení pod vlivem, tak bych odebral řidičák na stálo, prostě už by ho ten člověk nedostal, takový pravidlo 2x a dost... je fakt, že si to pak člověk hodně rozmyslí, jestli mu to stojí za to, sednout za volant po pivu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ted jsem zjistil,vysvetlovali mi to,ale nejak jsem to presne nepochopil!Na odberu krve,pri testech muzou zjistit,jake mnozstvi promili bylo obsazeno v krvi!A clovek nemuze vice prave jak zminovanych 1,5!Ale kus co to jsou za testy mi neni teda jasne!A jestli to je vubec mozne to nevim!A kdyz mas vic tak ciao a zase senza patente! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tento týden jsem to u talošů viděl naživo. Byli jsme na večeři po celodenním pracovním úsilí. Prima večeře o x chodech místních specialit, prokládaných místními víny. Flašek padlo něurekom a po posledním chodu došlo na utvrzení muziky. Banda začala lemtat místní kořalky. Mi stačilo si čuchnout a raději jsem si nechal nosit pivo(tvrdé nemusím). Bylo nás 16, z toho 4 řidiči - management hostící firmy. Nikdo z nich se neupejpal a normálně nasával. No a po půlnoci nás naložili a odvezli do hotelu. Absolutně to nikoho netrápilo a bylo to tak samozřejmé jak natankovat do auta. Takže asi tak nějak to tam chodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já tam teda za těch pár dnů viděl kontrolu jen jednu přes den v Parmě. Nevím co kontrolovali, ale dva v modrých uniformách kontrolovali a jeden karabinier stál metr za nimi se sapikem :kuk:

Ptal jsem se Stefana jestli to je běžné, není to úplně běžné, ale zase ne vyjímečné. Docela jsem čuměl. Jinak Stefano říkal, že rychlost moc neměří, pokud ano, tak tolerance 5% a co je nad, tak nekompromisně tickets. Stacionárů moc nemají a většinou nefungujou. Ptal jsem se na to, protože taloši jezdí buď neuvěřitelně pomalu(klidně i 20-30km/h) a nebo naopak jako kdyby je píchla vosa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...