creck Vloženo 9. Červen 2008 Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 mam octu1 r.v 2001(zari) 1.6,75kw AVU a byl jsem ted s kamose u jednoho mechanika (on si nechaval menit tlumice) a ja se jen tak mimochodem poptal na EGR ventil jelikoz uz mi dlouho vypisuje sporadickou chybu , odpovedel ze mi ho za 150 kc zaslepi a mam po problemech, o co mi jde, kdyz jsem procital vsechny prispevky narazil jsem na problem zrovna u meho motoru, ze RJ tento ventil vyzaduje a kdyz se zaslepi bude se hazet jednotka do nouzoveho rezimu, nemate s tim prosim nekdo zkusenost jestli to teda mam nechat udelat nebo ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas136 Vloženo 9. Červen 2008 Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 (editace) Neboj se toho, jde o mechanické zaslepení, nikoliv elektronické. Řj motoru to bude normálně otevírat a zavírat, ale ve zkutečnosti ti tam ty plyny neprojdou. Je ovšem před zaslepením ten ventil dobře rozchodit (příčina hlášení závady, je že je zasr. splodinama a špatně se pohybuje) to by ti tu závadu hlásilo i po tom zaslepení dále. Většinou se to dělá tak, že se pod tento ventil dává plechová podložka ve tvaru těsnění co je pod tímto ventilem a normálně se to přišroubuje na tmel zpátky. Na oplech (ECOTECH) jsem to dělal běžně a bylo to i trochu znát na výkonu a na spotřebě. Hodnoty emisní, co to má srážet, ti na STK stejně nikdo nenaměří...to bude tak za 10let.... Thomas Editováno: 17. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 9. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 (editace) diky moc, no hlasi jen sporadickou, tak by to mohlo frcet bez nouzaku i kdyz ho neprocistim, i kdyz rad bych ho procistil ,ale jak jsem na to koukal tak me vubec nenapadlo co a kde povolit, neudelal bys mensi foto navod ? je to vubec on ? Editováno: 9. Červen 2008, autor: creck Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 17. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 no takze borec mi to za 300 procisti a zaslepi , to je dobra cena ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitbull88 Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 čím se to zalsepuje a jak???Dovedu to sám doma..Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 Ked si precitas odpoved thomas136, tak sa docitas, ze davaju plechovu "podlozku" a tmel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.