Přejít na obsah

Zadní kotoučová brzda přibrzďuje

RaKa

Doporučené příspěvky

Ahoj,

měnil jsem desky i kotouče na zadku a teď levá strana úplně neodbrzdí. Lanko jde volně, ale na té levé straně se úplně nevrátí ta páčka na brzdiči a zůstane tak cca 5mm od dorazu. Úplně se vrátí až když jí pomůžu rukou. Oproti pravé straně málo táhne - zatímco rukou s pravou skoro ani nehnu, tak s levou až o 5mm od dorazu. Takže asi ta síla nestačí na úplné vrácení. Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

měnil jsem desky i kotouče na zadku a teď levá strana úplně neodbrzdí. Lanko jde volně, ale na té levé straně se úplně nevrátí ta páčka na brzdiči a zůstane tak cca 5mm od dorazu. Úplně se vrátí až když jí pomůžu rukou. Oproti pravé straně málo táhne - zatímco rukou s pravou skoro ani nehnu, tak s levou až o 5mm od dorazu. Takže asi ta síla nestačí na úplné vrácení. Co s tím?

zdarec mi to delalo take dal jsem nove lanko jako lanovody a je po problemu,,, :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nakonec povolil ruční brzdu víc, tak že pravá je na dorazu a levá tak necelý 1mm. Stále ta páčka na levé straně táhne výrazně míň než pravá strana, ale zatím se vždy po povolení ruční brzdy vrátila.

Trochu mi vadí ale ta nejistota, že se jednou nevrátí a uvařím brzdu :-(

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nakonec povolil ruční brzdu víc, tak že pravá je na dorazu a levá tak necelý 1mm. Stále ta páčka na levé straně táhne výrazně míň než pravá strana, ale zatím se vždy po povolení ruční brzdy vrátila.

Trochu mi vadí ale ta nejistota, že se jednou nevrátí a uvařím brzdu :-(

Tak něco podobneho dělalo i na mém autě ,nakonec jsem zjistil ža jsou zatuhnuté(přirezlé) voditka plovoucího třmenu rozdělal očistil namazal a je to OK :) Neználek
Odkaz ke komentáři

No když jsem to měl rozebraný, tak se třmen pohyboval volně. Určitě to vím na pravé straně, na které jsem se to učil. Levou jsem pak už dělal automaticky, ale myslím že šel taky volně. Akorát jak teď zjistit, že se to pohybuje volně, abych to nemusel rozdělávat. To asi nejde co? Jak povolím ty šrouby, tak je musím dát nový. Má smysl kdyžtak stáhnout ty manžety a máznout ty tyčky?

Jinak doufám že jsem něco nezkurvil, protože místo přípravku jsem píst normálně přitahoval svěrkou proti šroubu co je uchycená ta páčka a zároveň otáčel. Šlo to parádně. Pravou jsem nejdřív jen točil než mě došlo, že musím i píst přitlačovat. Levou jem už jen lehce stáhnul svěrkou a točil, přitáhnul, točil atd až píst úplně zajel. Když jsem dával třmen nazpět, tak jsem to nejdříve chytil na pár závitů ale pak jsem příliš nekoukal, abych to utahoval souměrně.

Jak moc má ta páčka být "napružená"? Přijde mi divné, že na jedné straně je napružená hodně a na druhé málo, takže ta pravá strana přetlačí levou. Takže jsem oproti DP ručku povolil tak, že pravá je na dorazu a levá má necelý 1mm.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...