Přejít na obsah

Spojka

Davys

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

potřeboval bych poradit s jedním problémem. Stalo se mi, že z ničeho nic jsem zjistil, že při řazení zpátečky mi jde kvalt přes zuby a i ostatní převodové stupně (dopředu) jdou dost ztuha. Jinak chodí naprosto normáně volně. Nejdříve jsem to zkusil odvzdušnit, žádný vzduch tam nebyl, ale problém přetrvával. Pak se to samo srovnalo, nějakou dobu to dalo pokoj a pak bez jakéhokoliv zhoršování, prostě najednou zase to samé.

Tak jsem to dal do servisu, tam mi vyměnili spojkový válec. Zase to šlapalo v pohodě a po čase opět najednou kvalty přes zuby. Opět následovala anabáze s odvzdušněním a nic.

Poraďte mi čím to může být ?

Děkuji předem za informace.

David

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samé pozoruji i já u mého tdi. Olej jsem v převodovce vyměnil, vše promazal. Hlavní problém je 1a2 jde stuha. Skoušel jsem dvakrát třikrát rychle za sebou sešlápnout spojku a spadne to tam jak po másle. Spojkový válec jsem odvzdušnil a pořád stejný tak mám na něj podezření ale jsou tam dva hlavní a pomocný.Na spojku to asi nevypadá ale nejsem odborník. Nemáte někdo zkušenost nebo podobný problém za sebou. TDI 81kw 99 :help:

Odkaz ke komentáři

No urcite nejsem odbornik, ale mne se taky chovala silene, ztuha sla zpatecka, 1 a snad i 2. Zpatecka se dokonce parkrat tak rafla, ze jsem si poprve fakt myslel, ze se kousnul Construct a sundaval manzetu saltpaky :unsure: ... Vymenil jsem olej a "ekologicky" promazal ten bazmeg, se kterym toci ty lanka na spojce - kontrolni listou od jetyho oleje pri kontrole hladiny v motoru :rolleyes: a musim zaklepat, radi jako nova :palec2: . Doufam, ze jste do prevodovky dali GL4+, a ne GL4 (coz by jeste slo) nebo GL 4/5 kol1 .

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...