McEver4 Vloženo 28. Červen 2008 Sdílet Vloženo 28. Červen 2008 Zdravim, potreboval bych poradit. Mam namontovane ledky do spodku narazniku, abych nemel nekde seredny prepinac v interieru, poridil jsem si dalsi spinac vyhrivani zadniho skla. Bohuzel vsechny tlacitka ktere se prodavaji do stredniho panelu jsou spinace a ne prepinace. (spinani vyhrevu zadniho skla, ASR, ESP atd.) Otazka 1: Prodava se nejake tlacitko do stredniho panelu ktere by fungovalo jako prepinac? Otazka 2: Da se namontovat nejake relatko ktere by se stisknutim tlacitka zaplo a stisknutim tlacitka vyplo ? Otazka 3: Nebo existuje jine reseni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 28. Červen 2008 Sdílet Vloženo 28. Červen 2008 Nevím jak přesně to funguje, ale napadá mě snad jenom vyhřívání sedaček.. je tam několik poloh a poloha 0 = vypnuto a pak 1,2,3.. a ty budou mít určitě nějakou hodnotu odporu (potenciometr) takže má funkci spínače/přepínače (sice regulovaného, ale má..) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 28. Červen 2008 Sdílet Vloženo 28. Červen 2008 existuje klopny obvod,ktery se privedenim signalu (jednim zmacknutim) preklopi do urciteho stavu....takhle porad muzes mackat a bude se ti menit vystup, takze budes mit jednou zapnuto pak vypnuto a porad dokola... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kutil_Tim Vloženo 28. Červen 2008 Sdílet Vloženo 28. Červen 2008 nevim presne jak je to resene v tom tlacitku ale nebylo by lehci a levnejsi vymenit jen vnitrni tlacitko bez aretace s aretaci? urcite neco podobneho by se naslo treba v gm el. ale nevim opravdu jak to tam maji kluci ve skodovce vymyslene takze jestli kecam omluvte me Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 3. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2008 no ja som klopny obvod musel vyrobit. nikde som ho nezohnal. chcel som aby mi fungovala aj kontrolka. este budes musiet rezat do palubky, lebo vypinace sa nedaju prehadzovat a kazdy ma svoje miesto. Ale vyrobit sa to da. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 (editace) Origo spínač asi neprerobíš - bude treba klopný obvod, alebo si prepínač vyrobiť z krytky. Ja som z kuprexitu vyrobil vodítka na upravenú krytku a dovnútra som napasoval nízkozdvihový prepínač. Nemôžem to odfotiť, lebo je nerozoberateľný. Editováno: 21. Červenec 2008, autor: Koldo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny_Fabia Vloženo 5. Září 2008 Sdílet Vloženo 5. Září 2008 A tím relátkem to jde řešit taky a je to bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaLu Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 Zdravím, riesil som podobný problem. Zistil som ze existuje prepinač ktorý pasuje do volnych pozícii spinacov fabky, konkretne Marquard. Obj.číslo 1671.5201 Typ MARQ.1671.5201 Popis Prepínač tlačidlový 2-pól. IP54 ktorý som ubjednal u SOS elektronic , www.sos.sk , stal 250 Sk. Zaslepku volnej pozície som vybral, vložil tam spinac a zaslepku bolo treba upraviť. Epoxidom som vyplnil ditiny jej zadnej časti nechal zatuhnúť a potom som ju zbrúsil tak, aby pasovala na povrch spinaca a licovala s ostatnými prepínačmi. Pri pripasovavani to chce trpezlivosť aby sa to neprebrúsilo. Hotovu zaslepku som na spinač nalepil obojstranou paskou, aby bola šanca sa k tomu lahšie dostat. (PATEX a podobné lepidla by asi pri pripadnom rozoberaní robili problem) Pripajam obrazok spinaca. JaLu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makuko Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 A tím relátkem to jde řešit taky a je to bez problémů. muzu se optat jaky relatkem? ci jak to zapojit? ci jestli je nejaka stavenice toho klopneho obvodu? ted se stim docela peru. pokusel jsem se to nejak resit, bylo mi doporuceno bipolarni rele... ale to pry jednim sepnutim zapnu a druhym vypnu. Diky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 Už se to řešilo v jiným tématu. Profor tam dával schéma. mám to někde v PC. kdyžtak to najdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makuko Vloženo 3. Červen 2010 Sdílet Vloženo 3. Červen 2010 (editace) Hledal jsem příspěvky Profora a nevede se mi to najít. Mohl bych te poprosit o to schéma nebo ten topik kde se to řešilo. Předem moc díky. Editováno: 3. Červen 2010, autor: Luďa necituj přdchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 3. Červen 2010 Sdílet Vloženo 3. Červen 2010 Pokud to dokážeš vyrobit, tak bych si dva vzal. jeden chlap mi to slybuje už 2 měsíce. schéma: (je to sken ze stránky) Ps.: toho řezání do palubky se neboj. JDe o to vyříznout v otvoru pro vypínač drážku. Každá pozice je má jinak, aby nešli přehodit. Flipflop.doc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makuko Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 Nazdárek kutilové, tak mám řešení a po celodením testování kdy jsem jej zkoušel tak je funkční!!!! :-) uvidíme až jej zabuduji do auta. po trápení s relé či se složitýma schématama a zapojeníma jsem našel čirou náhodou přes starého známeho strýčka googla odkaz kde je vše hodně jednuduše popsáno. zde je ten odkaz: http://pandatron.cz/?515&jednotlacitkove_ovladani celkově to vyjde na cca pár korun (110kč :-) Pro ty línější, jako jsem například já tak jsem zvolil metodu předtištěného a předvrtaneho spoje čímž konečná cena o neco vís stoupne, ale jelikož se to vejde na malý kousek tištěného spoje tak to co zůstane se dá použít i na další experimenty. :-) Pro ty pečlivější jde vyleptat tišťák našel jsem na internetu jak jej nejlépe vyleptat. zde je návod. :-) Jinak přidávám i seznam součástek včetně katalogových čísel a cen. vše bylo zakopeno v PSelektrinik a jde to tam objednat i přes internet. :-) Odpor 10k - 1001-049 - 0,60kč - 2x Odpor 100k- 1001-061 - 0,60kč - 1x Odpor 100r- 1001-025 - 0,60kč - 1x Odpor 1k - 1001-037 - 0,60kč - 1x Kondenzátor 1uF - 1008-254 - 1kč - 1x Kondenzátor 100uF - 1008-604 - 1kč - 1x Tranzistor BC337-25 - 1104-001 - 1,10kč - 1x časovač IO555 - 1117-050 - 3,20kč Patice na IO - 5002-002 - 0,50kč Svorkovnice na kabely do plošného spoje - 5101-003 - 6kč - 3x Uni. deska plosneho spoje vrtana - 5107-004 - 75kč co na záver dodat? do jedné z volných pozic vedle spínače jsem přidělal kontrolku led diody která je připojena na stejném výstupu jakou světla a na přívod 12v jsem přidelal kontrolku spínače, čímž jsem ošetřil to jestli jde napájení do tištáku a jestli při zapnutí svítí! Celé jsem to zatavil do smršťovací bužírky, aby byly chráněny kontakty a součástky. Ještě přidávám pár fotek z výsledku... teď jen zabudovat do auta. :-) Jinak celková práce byla cca 2hodiny. Bastlení zdar! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 (editace) paráda, tohle se mi bude k ledas-čemu hodit... díky Makuko za odkaz, lehoučký zapojení s časovačem 555 a ovládané tlačítkem... zas budu muset vyhrabat leptací kapalinu :D a ubastlit si to.. :palec2: Pro mé jiné účely hodím na výstup OUT RELE a můžu si tlačítkem spínat cokoliv.. Editováno: 16. Červen 2010, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoSMiK86 Vloženo 24. Červen 2010 Sdílet Vloženo 24. Červen 2010 Tak já taky přihodím jedno zapojení, stačí 1 IO za asi 5 Kč a nějaký smetí okolo, pro spínání velkých proudů stačí dát na výstup jakýkoliv FET tranzistor, třeba tenhle a pujde tím skoro i svářet Až budu dávat nějaký DPS z práce do výroby, tak si to k tomu přihodím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan1986 Vloženo 19. Únor 2011 Sdílet Vloženo 19. Únor 2011 tak jsem to vyresil dal jsem tam nejaky rele na vystup a muzu tim spinat cokoli material vyjde na 110kč a z toho rele vyjde na 75kč tak jestli nekdo chce tak bych vam to taky udelal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirekkrejci Vloženo 8. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2015 Tak jsem si to také vytvořil dle odkazu výše http://pandatron.cz/?515&jednotlacitkove_ovladani Ale bohužel mi to nefunguje. Ano při sepnutí tlačítka se mi sepne relé ale při opětovném stisknutí relé zůstává sepnuté, dokázal by mi někldo poradit jak na to? děkuji za odpověd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Kup si přepínač světel z MULICARy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.