rsrsrs Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 stany Vidíš trošku to popletieš a už ten olej má iné normy a samozrejme pri 5W30 je aj iná cena... Ale inak v pohode Shell Helix Ultra 5W40 používam aj ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 (editace) Tak zas tak dramaticky bych to neviděl. Taky jsem se teď díval, a: Shell Helix Ultra Extra 5W-30 4l za 790,- a 5l 945,- Kč http://www.oleje-cz....hell-5w-30.html A specifikace VW 507.00, čili pro dízly OK. Všechny dízly. Ale jak říkám, každému vyhovuje něco jiné, každý má jiné možnosti. Důležité jsou intervaly a hladina! Editováno: 3. leden 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 (editace) jj,ale MOTOROVÝ OLEJ SHELL HELIX ULTRA SAE 5W-40 5L tam maji dost drahy.. ja kupoval tady :http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-shell-12 Editováno: 3. leden 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Myslíš ten Shell Helix Ultra 5W-40 za 931,- 5 litrů? To není špatná cena podle mně Ale pokud někdo bazíruje na Long Life, pak od Shellu jedině Shell Helix Ultra Extra 5W-30 s VW 507.00 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Môže bazírovať na longlife olej len nesmie mať kódovanie QG0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 (editace) Tak to je jasné. Mně šlo spíš o to, že třeba já mám QG1 a stejně leju 505.00, bo stejně měním při 12-13 tkm. No a pak zde probíraný Shell Helix Ultra Extra je 507.00 a jde ho nalít od QG0 po QG2. Ale jsme zase u výměnných intervalů, které se nijak pro jednotlivé kódování nemění. Editováno: 3. leden 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malytenky Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 A co by jste doporučili na 1.6/75kW je to první výměna oleje(motor 12000km) Já jsem si našel olej: Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 a nevíte servis Škody v Praze, kde se nebudou kroutit s vlastním olejem?? Díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 malytenky Jasné že môžeš použiť ten olej čo si si vybral ale stačí ti aj olej s normou VW 502.00 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SiiD Vloženo 6. leden 2012 Sdílet Vloženo 6. leden 2012 Kolik dávate za olej? Vyplatí se připlatit nebo stačí nějaky průmer? Mám ještě výměnu, co 15 tisíc km. Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. leden 2012 Sdílet Vloženo 6. leden 2012 (editace) Nějak nechápu Tvůj dotaz uvážím-li, žes pár příspěvků dozadu zde přečetl. Důležité je aby dle kódování splňoval VW normu. Pak vybírat alespoň trochu známé značky. Jinak žádná věda v tom není. A pokud jsi to ještě neudělal, tak si teď několik příspěvků zpátky přečti a získáš celkem přehled "co se leje". Raději zkrať interval na 12-13 tkm. Uděláš jen dobře. Editováno: 6. leden 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 6. leden 2012 Sdílet Vloženo 6. leden 2012 SiiD Wojnar ti napísal ako si vybrať správne olej a ja ti napíšem že sa na oleji neoplatí šetriť pri dnešných cenách značkových olejov... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny88 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Jaký byste dali olej do Octavie RS 1.8T? Rozhoduji se mezi nějakou klasickou 5W-40 nebo Mogulem 5W-50 Extreme Sport. Ten motor určitě umažou obě zmíněné viskozní třídy, ale když už to tu řešíte, tak mě zajímají i Vaše názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mnau Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 (editace) Zdravím, chtěl bych se zeptat teďka budu poprvé měnit olej (1.9TDi 66kw) a předtím tam byl Vat-oil od elitu když dělali rozvody polosyntetika 10W40, táta a jeho brácha a ještě jeho táta :-D kupujou do naftáků už nějaký ten rok stáčenej olej ze sudu značka BP 10W40 a prej jsou spokojený, koukal jsem že se tu o BP nikdo moc nezminoval, dali mi Visco 3000 Diesel 10W-40 přímo pro naftáky http://www.bp.com/se...ntentId=7007886 , myslíte že jsou Ok ? VW norma tam je, má s nima někdo nějaký zkušenosti ? Popř. abych příště dal něco jiného jinak cena za 5 litrů 530kč Editováno: 12. leden 2012, autor: Mnau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 Zdeny88 Môžeš použiť kľudne aj oleje s viskozitou 5W40 ak spĺňajú normu VW 502.00ak jazdíš vyslovene športovo tak ber ten mogul je na to určený... Mnau BP Visco 3000 10W40 je olej vhodný do tvojho motora nevidím žiadny problém ho použiť a podľa môjho skromného názoru by moja voľba padla určite na BP Visco radšej ako na Vat od Elite Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mnau Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 (editace) Díky, časem až budu mít víc času na pročtení tady toho olejového vlákna motoru dopřeju nějakou lepší kvalitku, každopádně se mi bude líp spát že jsem tam nenalil nějakou totální sra*ku Editováno: 12. leden 2012, autor: Mnau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 Mnau Môžeš si byť istý že ak dáš do motora BP Visco tak to je kvalitka a určite nie žiadna sra*ka a spať môžeš kľudne bez obáv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mnau Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 To je dobře, dám jsem obchod kde jsem to bral dneska taky at z toho mají hradečáci něco ;-) http://www.oleje-filtry.cz/ stránky nejsou moc bohatý, ale je tam mapka, kdo neví kolik se mu tam toho vejde, nevadí. Mají tam tučný katalog a určitě vám řeknou ;-) Já bral 5 litrů za 530kč. Olejům zdar ( aspoň do dalšího intervalu :-D ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Mnau Ten link možno niekomu pomôže od vás z okolia... Zdar aj tebe a pri ďalšej výmene už vieš čo máš použiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiks Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Ahoj Doporučíte mi někdo olej pro octavii 2001 1,8T AUM s kódováním QG1 najeto cca 160tis... Řekl bych, že se začínají ozývat hydroštely a taky lehce žere olej Když sem jí koupil, tak sem nikde nezjistil co tam je za olej, tak sem dal Castrol Edge 5w30 udělal sem dobře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Termiks Tým olejom Castrol Edge 5W30 si chybu neurobil je to LL olej pre predĺžený interval QG1. Ak ti môžem poradiť prešiel by som na QG2 a vybral by som si olej s normou VW502.00 s viskozitou 5W40... Koľko oleja ti to zožerie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiks Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Po 4tis km po výměně se mi rozsvítila kontrolka, tak sem nalil litr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 14. leden 2012 Sdílet Vloženo 14. leden 2012 Termix to už je dosť ja dolejem tak 0,7dcl za interval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Když je černý olej už po pár tisících, je třeba ho vyměnit? Špatné spalování? U nafťáků to bývá hned, ale u benzínů by to nemělo být černé jako bota... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 ja ted meril a mam polovinu hladiny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 29. leden 2012 Sdílet Vloženo 29. leden 2012 proc se ma dolivat olje az,kdyz je v hladine a,kdo ma knizku jak na to,tak tam je to napsane jen nechapu,ze neni doporuceno dolivat,kdyz mam na spodni hranici b?...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.