pepinoTDi Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Já měním olej po 10tkm včetně olej. filtru, zkus superautodíly.cz tam mají 5l za 844kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Já měním olej po 10tkm včetně olej. filtru, zkus superautodíly.cz tam mají 5l za 844kč díky za tip k tomu 115 kč za balík,tam kde beru já,je nad 1000kč doprava zdarma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mash25 Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Zdravím, prosím o radu. Nyní mám olej mobil 5W30 Longlife. Zda je možné použít jiný olej? Poraďte prosím. Dík Mash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Zdravím,prosím o radu. Nyní mám olej mobil 5W30 Longlife. Zda je možné použít jiný olej? Poraďte prosím. Dík Mash jaké máš auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohm Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 FYI Dnes CAstrol Magnatec 5W40 za 999,-Kč za 5litrů! Já už jsem objednal ;-) http://www.olejservis.cz/index.html?pod=/4x133x0.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mash25 Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 jaké máš auto? Octavia combi 1.9tdi 81kw r.v.09/2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Octavia combi 1.9tdi 81kw r.v.09/2000 pokud tento olej ( Mobil 1 ESP Formula 5w30) používáš delší dobu a auto je na něj zvyklé a nežere ho příliš, tak proč ne? akorát mně osobně by vadil ten LL interval, po kolika km ho měníš a proč ho chceš změnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mash25 Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 pokud tento olej ( Mobil 1 ESP Formula 5w30) používáš delší dobu a auto je na něj zvyklé a nežere ho příliš, tak proč ne? akorát mně osobně by vadil ten LL interval, po kolika km ho měníš a proč ho chceš změnit? Nejspíš ten nevím jistě. Ve faktuře co jsem k autu dostal je jen Mobil 5W30 Longlife. Auto mám od května a olej byl vyměnen v dubnu při 158000km. Nyní tam mám cca 172000km. Právě kvůli intervalu, zdá se mi to příliš hodně. Raději bych nějaký jiný a měnit po 15tis. Ale nevím jestli to motoru nebude vadit jestli na něj jezdí déle....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skoda02 Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Mám koupenou Škoda octavia combi 1.6 75 kW 2001 z D. Nemám k ní servisní knížku. Měl bych použivat olej 5W30 WV503 00(longlife). Nevím co je tam doopravdy. Někdo radí dat tam polosyntetiku. Stišší motor a je prý lepší kvůli větším vůlím. Má najeto 120000 asi? Chtěl bych se zeptat co by jste mi poradili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nohic Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Mám koupenou Škoda octavia combi 1.6 75 kW 2001 z D. Nemám k ní servisní knížku. Měl bych použivat olej 5W30 WV503 00(longlife). Nevím co je tam doopravdy. Někdo radí dat tam polosyntetiku. Stišší motor a je prý lepší kvůli větším vůlím. Má najeto 120000 asi? Chtěl bych se zeptat co by jste mi poradili. otec lil do toto stejneho motoru, akorat r.v. 98 polosyntetiku a nemel nikdy zadny problem.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karoozo Vloženo 30. leden 2009 Sdílet Vloženo 30. leden 2009 Zdravím páni motoristi. A čo tak tento olej: http://olejposta.sk/r_890.html do 1.6 55KW r.v.98 ? Dík za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octa666 Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 já dávám už potřetí Castrol Magnatec 5W40 a jsem spokojen, žádný problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 7. Únor 2009 Sdílet Vloženo 7. Únor 2009 já dávám už potřetí Castrol Magnatec 5W40 a jsem spokojen, žádný problém problém být ani nemůže, když tam máš ty "chytré a inteligentní" mazací molekuly :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Zdravím páni motoristi.A čo tak tento olej: http://olejposta.sk/r_890.html do 1.6 55KW r.v.98 ? Dík za odpoved Podívej se sem a porovnej. http://eshop.paramo.cz/produkty/MazaciPlany.aspx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 já dávám už potřetí Castrol Magnatec 5W40 a jsem spokojen, žádný problém Jak by se ten olej musel projevovat, aby jsi byl nespokojen? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Zdravim ja som mal podobnu dilemu, ked som si kupil moju Octu. Kupil som ju bez servisnej knizky, takze som nevedel co tam skutocne liali. V nejakych mudrych clankoch som sa docital, ze pokial tam bol mineral alebo polosyntetika a ja dam plnu syntetiku je to v pohode a motoru to nevadi. Horsie by zevraj bolo keby tam bola syntetika a ja by som dal polosyntetiku alebo mineral, to by udajne mohlo robit problemy,... Preto som sa rozhodol pre 5W40 (nabehane to malo 100 tis ked som to kupoval), lebo 5W30 sa mi zdalo dost riedke a bal som sa ze to bude hodne zrat olej,... Mimochodom, z toho co som sa tu docital tak vacsina ludi leje 5W40 do benzinovych Octaviek. Co sa tyka znacky, siel som nejakou zlatou strednou cestou a kedze aj Skoda odporuca Castrol, dal som tam Magnatec 5W40 a odvtedy uz davam iba tento olej (mimochodom teraz sa nejak zmenilo oznacenie predtym tusim GTX a teraz je to C3). Zatial som problemy nemal, ako uz bolo povedane inteligentne molekuly to vzdy poriesia A este jedna info: za celych 15 tis. co som mal medzi vymenami som nedolial ani deci oleja, zacal som na hornej ryske sraf. oblasti a skoncil asi 2 mm nad spodnou. Odskusane mam ze rozsah srafovania na mierke je cca liter (hore 4,5, dole 3,5litra). Takze si to za tych 15 tis spapalo necely liter co je podla mna OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 otec lil do toto stejneho motoru, akorat r.v. 98 polosyntetiku a nemel nikdy zadny problem.. jsou oleje 5w40 a taky jsou polo, ono totiž ne každá 5w40 je plná synt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Zdravim ja som mal podobnu dilemu, ked som si kupil moju Octu. Kupil som ju bez servisnej knizky, takze som nevedel co tam skutocne liali. V nejakych mudrych clankoch som sa docital, ze pokial tam bol mineral alebo polosyntetika a ja dam plnu syntetiku je to v pohode a motoru to nevadi. Horsie by zevraj bolo keby tam bola syntetika a ja by som dal polosyntetiku alebo mineral, to by udajne mohlo robit problemy,...Preto som sa rozhodol pre 5W40 (nabehane to malo 100 tis ked som to kupoval), lebo 5W30 sa mi zdalo dost riedke a bal som sa ze to bude hodne zrat olej,... Mimochodom, z toho co som sa tu docital tak vacsina ludi leje 5W40 do benzinovych Octaviek. Co sa tyka znacky, siel som nejakou zlatou strednou cestou a kedze aj Skoda odporuca Castrol, dal som tam Magnatec 5W40 a odvtedy uz davam iba tento olej (mimochodom teraz sa nejak zmenilo oznacenie predtym tusim GTX a teraz je to C3). Zatial som problemy nemal, ako uz bolo povedane inteligentne molekuly to vzdy poriesia A este jedna info: za celych 15 tis. co som mal medzi vymenami som nedolial ani deci oleja, zacal som na hornej ryske sraf. oblasti a skoncil asi 2 mm nad spodnou. Odskusane mam ze rozsah srafovania na mierke je cca liter (hore 4,5, dole 3,5litra). Takze si to za tych 15 tis spapalo necely liter co je podla mna OK ta spotřeba je v normě je to i v manuálu ze škodovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 jsou oleje 5w40 a taky jsou polo, ono totiž ne každá 5w40 je plná synt. tak to som nevedel dik za info, ale v každom prípade ten Magnatec je plná syntetika, tak spávam kľudne Ohľadom tej spotreby a hodnoty čo udáva manual, tak je to dosť benevolentné, neviem presne koľko v tom manuale je povolena hodnota a niekde sa to tu preberalo a bolo to celkom dost, čo podľa mňa normal nie je,.... Niekto tu tvrdil, že to je ochrana servisov, aby nemuseli riešiť nespočetné reklamacie. Viem že podaktorým to žerie tak okolo pol litra na 2-3 tis, čo je v porovnaní s mojim necelym litrom na 15tis skutočne dosť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Zdravim ja som mal podobnu dilemu, ked som si kupil moju Octu. Kupil som ju bez servisnej knizky, takze som nevedel co tam skutocne liali. V nejakych mudrych clankoch som sa docital, ze pokial tam bol mineral alebo polosyntetika a ja dam plnu syntetiku je to v pohode a motoru to nevadi. Horsie by zevraj bolo keby tam bola syntetika a ja by som dal polosyntetiku alebo mineral, to by udajne mohlo robit problemy,...Preto som sa rozhodol pre 5W40 (nabehane to malo 100 tis ked som to kupoval), lebo 5W30 sa mi zdalo dost riedke a bal som sa ze to bude hodne zrat olej,... Mimochodom, z toho co som sa tu docital tak vacsina ludi leje 5W40 do benzinovych Octaviek. Co sa tyka znacky, siel som nejakou zlatou strednou cestou a kedze aj Skoda odporuca Castrol, dal som tam Magnatec 5W40 a odvtedy uz davam iba tento olej (mimochodom teraz sa nejak zmenilo oznacenie predtym tusim GTX a teraz je to C3). Zatial som problemy nemal, ako uz bolo povedane inteligentne molekuly to vzdy poriesia A este jedna info: za celych 15 tis. co som mal medzi vymenami som nedolial ani deci oleja, zacal som na hornej ryske sraf. oblasti a skoncil asi 2 mm nad spodnou. Odskusane mam ze rozsah srafovania na mierke je cca liter (hore 4,5, dole 3,5litra). Takze si to za tych 15 tis spapalo necely liter co je podla mna OK S tou záměnou mineral versus syntetika je to úplně obráceně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 takze pokiaľ tam dakedy bol minerál, mohla syntetika rozpustiť prípadné usadeniny? Chápem tomu správne? Inak čo sa dávalo do Octaviek od výroby? Dával sa tam vôbec niekedy minerál? Odkedy som to kupil menil som teraz olej 3 krát, žiadne problémy s mazaním (zanesením čerpadla bordelom,....) som nemal, olej mi to nežerie, tak dokiaľ to budem mať budem dávať Magnatec 5W40,... Inak keď som po prvej výmene vypúštal olej, žiadne nečistoty v nom neboli a nebol ani nejaky tmavy,... Takže môžem dufam kludne spavať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 takze pokiaľ tam dakedy bol minerál, mohla syntetika rozpustiť prípadné usadeniny? Chápem tomu správne? Inak čo sa dávalo do Octaviek od výroby? Dával sa tam vôbec niekedy minerál? Odkedy som to kupil menil som teraz olej 3 krát, žiadne problémy s mazaním (zanesením čerpadla bordelom,....) som nemal, olej mi to nežerie, tak dokiaľ to budem mať budem dávať Magnatec 5W40,...Inak keď som po prvej výmene vypúštal olej, žiadne nečistoty v nom neboli a nebol ani nejaky tmavy,... Takže môžem dufam kludne spavať Chápeš to správně. Minerál se do Octávek nikdy nedával, první jsem kupoval v roce 1997. Polosyntetiku a syntetiku můžeš prohazovat jak chceš. Pokud by ti to vycházelo, tak třeba přes léto 10W-40 a přes zimu 5W-40. Jinak správný olej by měl být po čase tmavý. Nevybírej podle značky, ale podle viskozity a předepsané normy. Bude úplně jedno, jestli to bude Castrol nebo Mogul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andrew25 Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 zdar tak idem na servisnu kontrolu co hovorite na tento olej : http://olejposta.sk/r_2105.html alebo http://olejposta.sk/r_1603.html Skoda Octavia 1.9 TDi 66kW r.v.1998 naj. 75000km dik za radu .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andrew25 Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 PS : kontaktoval som servis kde bolo vozidlo servisovane a tam mi oznamili ze tam davali tento : http://olejposta.sk/r_89.html je to OK olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 PS : kontaktoval som servis kde bolo vozidlo servisovane a tam mi oznamili ze tam davali tento : http://olejposta.sk/r_89.html je to OK olej? Mobil je dobrá značka, ale je to normální olej. Pokud jeho norma odpovídá tvému motoru, tak proč ne. Myslíš, že ti na tomto foru někdo zodpovědně napíše který olej je nejlepší a který špatný? Za předpokladu, že splňují odpovídající normy. Pochybuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.