matles100 Vloženo 21. Duben 2010 Sdílet Vloženo 21. Duben 2010 Ceník má přímo na stránkách http://www.gorcak.cz/ jo,diky,ted jsem koukal,to je parada,dik moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zer0 Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Tak gorcak.cz zítra končí, neznáte někoho kdo to ještě umí? Jinou firmu jsem nenašel a je po tom slušná poptávka, takže by to mohl být dobrej biz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 zítra končí? to je dobrý,tak jsem to ani nestihl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 22. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 No jo, už to má i na stránkách... škoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 kdyby jste někdo narazili na něco podobnýho,budu rád za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petik Vloženo 24. Duben 2010 Sdílet Vloženo 24. Duben 2010 kluci řešil někdo to autom. otvirani kufru pomocí malých pružinek které se nasadí na vzpěry ? Někdy před asi půl rokem se to tu řešilo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuklin Vloženo 3. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2010 kluci řešil někdo to autom. otvirani kufru pomocí malých pružinek které se nasadí na vzpěry ? Někdy před asi půl rokem se to tu řešilo... Ahoj, jsem tu nový, ale tato vychytávka mě celkem zaujala. Měl bych i možnost nechat tu komponenty vyrobit za nějaký menší poplatek. Kdyby jste se teda někdo chtěl připojit, tak dejte vědět. Ikdyž zatim to je jen takový nápad. Mám totiž superba 2001 a u něj se ten kufr otvírá trochu ztuha i po výměně origo spěr. Tak nwm jestli by na to ty pružiny stačili, podle toho videa se bojim, že to bude nakonec k prdu a nebo budu muset nějak vyřešit to ztuhnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 4. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2010 Jestli to vyrobíš v ucházející kvalitě jako Paro, tak to beru .. za pokus to stojí :-) a to jako závazně, klidně ti pošlu zálohu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuklin Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 Jestli to vyrobíš v ucházející kvalitě jako Paro, tak to beru .. za pokus to stojí :-) a to jako závazně, klidně ti pošlu zálohu! tak vyrobený to mám. ted ještě musim sehnat někdy ty pružiny. Což bude ještě asi chvíli trvat. :-) testnu to a pak dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
harmis Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 Ked to bude dobre fungovat tak budem mat seriozny zaujem. a myslim ze aj dalsi ludia v mojom okoli. Tak daj cim skor vediet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renie87 Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 Našel by se někdo z okolí Ostravy, kdo by mi to byl schopný vyrobit a namontovat?To automatické otevírání pomocí pružin? Zadarmo to samo nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 tak vyrobený to mám. ted ještě musim sehnat někdy ty pružiny. Což bude ještě asi chvíli trvat. :-) testnu to a pak dám vědět. sorry, za citaci, ale musel jsem :-D Ta pružina je tuším někde popsaná původním majitelem a tuším, že to je pružina z Jetty, či něčeho podobného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 Ta pružina je z Audi A6 a stojí 800,-Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 (editace) Děkujeme Peta :-) a víš přesně z které části a z jakého modelu .. by se dala pohledat v garáži .. tam toho je :-D Editováno: 7. Srpen 2011, autor: JohanJFV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 To boužel nevím. Číslo má 4F5 827 665 A Kdysi jsem to tady někde četl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raptor2005 Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 Nazdar "SUPÁCI". Dnes som si tie struny objednal vo VW, (kus-19€), mimochodom dík za číslo dielu, presne to vo VW sedí, a podla toho výkresu ( http://www.passatplus.de/umbauten/heckklappe/limousine/index.htm ) som si urobil tie "držiaky" toho mechanizmu. Robil som to radšej z nereze, kôly hrdzi a aj skrutky použijem radšej z nereze. Nastriekal som to načierno, aby to tak nesvietilo v kufri a zajtra mi prijdú pružiny, tak to poskladám. Foto doložím po práci, a ak to bude celé fungovať. Teda ak je záujem o foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torreto Vloženo 6. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2011 Nazdárek, no držáky už mám taky doma z nerezu... jen ještě teda objednat ty pružiny... moc se mi sice nechce vrtat do těch origo pantů.. ale tak co už no... snad to bude sedět. Jen Nevím jaký zvolit uhel na navrtání tech děr. Musí ten držák být asi tost dolů ne? Aby se tam ta pružina vlezla až se to zavře. Jak to budeš mít tak se pochlub no.. hodně mě zajímá ten odpor jaký to bude klást při zavírání. Vím že tady někdo psal že je větší odpor jen v posledních pár centimetrech ale nevím no.. Foto samozřejmě hoď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 7. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2011 Tak jak klucííí? u koho si to objednám? už to tam chci mít :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raptor2005 Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 Tak, mám to namontované, šlape to, len asi v trištvrte otváranie sa mi to zastaví. Zistil som, že je to vzperami 5 dverí, už ich mám v prd....., takže čakám na dodanie nových a potom hopnem aj foto. Ten odpor pri zatváraní je naozaj len pri konci, ale uvidím aký bude, keď dám nové vzpery. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 Ahoj. Taky to mám už z nerezu vyrobený. Raptor2005: Podařilo se ti to na poprvé navrtat? Netuším do kterých částí těch pantů vrtat aby to bylo akoráť.Budou mě muset stačit tyto fotky http://www.passatplus.de/umbauten/heckklappe/limousine/index.htm Nebo jak sis to ty odměřoval?? Díky Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raptor2005 Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 (editace) Odmeral som to tak zhruba, podla fotiek, čo sú na nete. Šlape to parádne, ako som dal nové vzpery kufra. Navŕtať to musíš na prvý krát, lebo tie pánty už dalšie diery asi " nezvládnu" ( oslabilo by ich to). Len ma teraz potešilo zase auto, odišla mi riadiaca vstrekovacia tryska, tak to žere 11 litrov, musím zohnať novú... Editováno: 29. Prosinec 2011, autor: Raptor2005 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.gr Vloženo 25. Březen 2012 Sdílet Vloženo 25. Březen 2012 Ahoj všem, koupil jsem Superba a toto vlákno se mi zrovna hodí. Nikde jsem nenašel alespoň pokus o výměnu plynových pružin za silnější. Našel jsem, že originál mají píst 8mm, průměr válce 19mm, délku 279mm, zdvih 95mm a sílu 520Nm. Ta pružina je osově blíž k závěsům, musí být tedy minimálně pro stejnou sílu. Podle mě je výhodnější použít plynovou vzpěru z www.montako.cz. GF 8/19 na 700Nm. Cena je 359 + DPH. Typ 27100. Koncovky mají vyměnitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.gr Vloženo 25. Březen 2012 Sdílet Vloženo 25. Březen 2012 http://www.montako.cz/kategorie/plynove-zpery-gf-819-m8.aspx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torreto Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Nápad to nemusí být špatný. Musely by se ale předělat i ty klouby. Pač ty co jsou na autě by to třeba časem nemusely vydržet, těžko říct... navíc nemusí sedět ten průměr toho kloubu.... I když už mám nachystané držáky tak tohle se mi zamlouvá víc, jelikož se nemusí vrtat do pantů... Záleží zda to ten píst vytáhne, protože ta pružina je přece jen uchycena na tom kufru níž než ten píst. Kdo to teda první vyzkouší?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.gr Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 (editace) Ahoj, já jsem řešil otevírání kufru novými vzpěrami zde: http://alfa.skodasho...fru-822200.html Další viz foto. Pružiny jsou z drátu 4,5mm. Vnitřní pružiny menšího průměru slouží pro překonání dráhy pro pootevření. Není tam moc místa a tak po stlačení zbývá pouze 20mm ! Nejde mi vložit video tak ho můžu poslat SZ. Všechny pružiny jsou běžné. Nátrubek na těle plynového tlumiče je z metrické trubky s otvorem 19 mm. Vpředu je upravená a navařená velkoplošná podložka 8mm přímo na čele trubky a je zvětšen otvor, aby píst náhodou nedřel. Opěrná část pro pružinu je opět podložka, nasunutá na okraj trubky a přivařená z vnějšku. Výroba trvala cca 30 min a materiál co dům dal. Žádné stovky Kč na tažné pružiny a už vůbec žádné vrtání. Editováno: 27. Duben 2012, autor: Petr.gr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.