Přejít na obsah

Modul denního svícení


wog

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si modul denního svícení ve Škodovce (BEA 309 001A) s tím, že si ho sám namontuju.

post-7679-1217281217_thumb.jpg

Bohužel to nešlo tak snadno, jak jsem si představoval. Po rozebrání spodní části palubky, jsem zjistil, že všechny volné pozice reléboxu mi stíní řídící jednotka ručního ovládání, které za mě "šlape spojku". Je přišroubovaná na spodku komfortky.

post-7679-1217281238_thumb.jpg

Nemůžu tedy nacvaknout patici relé do relé boxu. Vadilo by, kdybych nechal relé jen tak válet v prostoru, resp. přichytil patici za kabeláž, taky aby relé viselo někde do vzduchu?

Mimochodem, patice se do reléboxu nacvakává zepředu nebo zezadu?

Další problém mám s nalezením modrého vodiče od alternátoru, který má vést na T32a/PIN 12. Ten se musí přestřihnout a pak k němu napojit paralelně modrý vodič kabeláže. Nechce se mi vyndavat ven budíky. Kudy vede svazek s tím kabelem? Když si lehnu pod volant dostanu se k modrému konektoru T32a?

post-7679-1217282887_thumb.jpg

Díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem sebral všechnu odvahu a konečně jsem se do toho pustil. Konzultoval jsem s firmou, která mi montovala ruční ovládání a povedlo se mi přesunout jejich řídící jednotku kousek vedle, takže jsem dokonce mohl dát relátko tam kam patří. :)

Vyndal jsem budíky, nacvaknul jsem patici do relé boxu, protáhnul jsem kabely, našel jsem modrý drát za budíkama :) a už jsem si myslel, že mi nestojí nic v cestě. Omyl. Nepovedlo se mi vypíchnout piny :(

Koupil jsem vypichováky od Kubence, ale nešlo mi to s nimi. Přitom předevčírem jsem "opravil rádio" (přehodil piny 4 a 7) bez problémů. Asi bude problém v rukách :(

post-7679-1218136096_thumb.jpg

Je to tak, že ten tlustší drát je na ISO a ten slabší na mini-ISO?

Jaké piny jsou v konektoru spínače světel a v malých pojistkách? Oboje ISO?

EDIT: Ještě ukázka, jestli to vypichuju správně :)

post-7679-1218136695_thumb.jpg

Editováno: , autor: wog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všimnul jsem si, že tam něco je. Ale mačkal jsem to - na nadzvednutí mi chyběla třetí ruka :)

Takže vypichovákem a ještě nadzvednout tu záklapku? Nadzvednout ze směru, odkud je tam vypichovák?

EDIT: Ale nešel mi vypíchnout ani pin z pojistkového boxu (malá pojistka 20) a tam asi záklapka není... :feve:

Editováno: , autor: wog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bohužel - nejsem schopnej to vypíchnout. :(

Záklopku na konektoru světel jsem odcvaknul a podepřel jehlou, zapíchnul jsem vypichovák a ten mi urval kousek, za který se pak zaklapává ta záklopka. Přesto se mi pin nepovedlo vytáhnout. Vypichovák je už taky trochu zkroucenej. Asi na to jdu moc silou a ten vnitřek svorkovnice bude už vyrejpanej... :aggressive:

Holt mám od celoživotního chození s berlema biceps skoro 50 cm a tak mám trochu problém s jemnou prací. Vymyslel jsem jak to udělám ve stylu "když nejde šroub do díry, musí se šroubovat větší silou" :)

Objednám si svorkovnici spínače světel (1J0 972 999) ve Škodovce, starou rozklepu kladivem a pak už nebude problém piny přehodit :p

Ještě to jednou zkusím o víkendu za pomoci Honzy72 a pak už asi fakt to kladivo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už svítím, díky všem za podporu :)

Honza72 to originál Škoda vypichovákem nakonec dostal ven, ale nebyla to procházka růžovým sadem. Musel si pomoct kleštičkama. Už jsem to holt rozrýpal tím neorigo vercajkem. Zkusil jsem si origo a nedá se to srovnat.

Chci si pořídit něco lepšího. Buďto vypichováky od Stualarmu (ale to je fakt pálka) a nebo jsem našel tuto sadu vypichováků. Ty jdou dodat i dva (ISO a mini ISO) za 820,- Kč. Nemá s nimi někdo zkušenost?

Jinak denní svícení funguje tak, že pokud dám klíček do polohy 2, zapnou se obrysovky a světla vzadu včetně SPZ. Po nastartování se rozsvítí kontrolka světel na budíkách a k obrysovkám i potkávačky. Mají svítit obě?

Zrovna tak svítí obrysovky i potkávačky zároveň po přepnutí přepínače světel do pozice, kdy mají svítit potkávačky. Asi to tak bylo i předtím, ale nikdy jsem to podrobně nestudoval :)

Edit: Takhle mám ulámané zámky pinů na svorkovnici :( Myslíte, že bych měl preventivně svorkovnici vyměnit?

post-7679-1218318078_thumb.jpg

Editováno: , autor: wog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci si pořídit něco lepšího. Buďto vypichováky od Stualarmu (ale to je fakt pálka) a nebo jsem našel tuto sadu vypichováků. Ty jdou dodat i dva (ISO a mini ISO) za 820,- Kč. Nemá s nimi někdo zkušenost?

Přemýšlel jsem nad tou druhou sadou, ale nakonec jsem koupil ty od Stualarmu a jsem spokojen, zatím jsem nepotkat pin, který by s nimi nešel ven jako po másle! :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...
  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...