Přejít na obsah

O1 manualni klima


lisky

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtel jsem se zeptat, co by mohlo zpusobit ze mi prestala fungovat klima. je to manualni A/C klima, v octavii TDi 66kw rok 97

Pustim ventilatory v aute, puistim A/C a nedeje se nic. nesepne venkovni ventilator, ani klima kompresor. do nedavna vse fungovalo. kdyz v motoru ručně sepnu relatko klimy, kompresor sepne normalne.

Je tam nejake cidlo tlaku chladici kapaliny? auto mam 3 roky a jeste sem ji nenechaval plnit, tak me napadlo ze uz je tam malo toho chladiciho media a proto klima nesepne. Je to možné? Díky za každý možný TIP... Lísky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jasne, bude to chladivom, ak kopresor spustis na kratko a aj tak nechladi, pravdepodobne ti klesol vysoky tlak a tym padom aj nizky, chce to vyvakuovat a napustit na novo, ale nech ti zistia tesnost chl. systemu, aby ti to zase nevyfucalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 3-ročnú II-ovú OCTAVIU 1.6 MPI. Pred pár dňami mi prestala chladiť manuálna klíma. Navštívil som preto doporučený servis, kde hľadali postupne závadu:

1. možnosť bola nedostatok chladiva. Preto sústavu vyvákuovali a naplnili novým chladivom, s tým, že prídem o týždeň aby zistili či nemám nejaký únik. Za tým účelom je vraj do chladiva pridávaná nejaká značkujúca látka.

Klíma však stále nechladila

2. Potom zistili, že chyba môže v tlakovom spínači, ktorý možno nepracuje korektne - to sa však nepotvrdilo.

3. Po prekontrolovaní na testovacej mašine zistili, že elektricky je všetko v poriadku - kompresor točí ale nechladí, z čoho vraj vyplýva, že je asi vadný. Definitívne sa to však dá potvrdiť len vyňatím kompresora z vozu a jeho preskúšaním.

Návrh servisu : výmena kompresora (cena nového asi 17 tis. Sk + práca).

Celé sa mi to však akosi nezdá. Nemá s tým niekto podobné skúsenosti? Dá sa ešte niečo iné zmysluplné skúsiť?

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zkus taky na tvrdo napojit kompresor. Jestli sepne a jestli je tam chladivo, melo by to chladit. Nevidim duvod proc by kompresor nechladil kdyz ma chladivo a toci se. Vadny kompresor vetsinou nejde kvuli el. Magn. Spojce, tim padem se ani netoci..

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nebo taky kompresor točí, ale "nepracuje" tj. je bez výkonu

no, měl by jet někam kde tomu rozumí a ne jen do škodaservisu kde umí jen plnit

takže když napojím manometry na sací a výtlačnou stranu a spustím klimu, musí mi být jasný rozdíl mezi nedostatkem chladiva a kompresorem bez výkonu: jestliže je kompresor bez výkonu, pak je sací tlak vyšší než obvykle a výtlač. tlak nižší (jsou vyrovnanější protože komp. nepracuje) když je málo chladiva a komp. vpořádku pak je sac. tlak nízký......když máš vercajk a znalosti pak je to prkotina :palec2:

aby to nebylo tak jednoduchý- u oktávek občas zlobí vstřikovací ventil (vstup chladiva do výparníku).......

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím..mám ten stejný problém...klima šla slaběji..až nechladila vůbec...

Dneska jsem si ji nechal doplnit,vyčistit...ale klima nejde zapnout.svítí jen tlačítko AC..ventilatory se netočí,kompresor necvakne..

Propojil jsem kompresor na přímo-cvakne a je to znát i na chodu motoru..,ventilátory taky a obě trubky na kompresoru jsou horký a klima nechladí...:-(

Napadá Vás prosím,čím by to mohlo být??Do teď jsem s klimou neměl problémy...Mám manuál..Díky za radu..Jirka..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

nazdarek majstri.ja mam pre vas nieco podobne.pred dvoma dnami som dal maplnit klimu na cca750g. chcel som ju zapnut no nic.tlacidlo svieti,aj ventilatori slapu,no efetk ziadny.odmeral som napatie na konektore na kompresore a odmeral som 5,4v co je cudne. tie volty su tam aj pri zapnutom aj vypnutom tlacitku ac.ako je to mozne??? pomoc prosim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...