Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Hm, SC2 v těch větších průměrech (18") má jinou směs, než třeba 16"? Anebo jezdíte jak piráti, že to nevydrží ani 20 tkm? Já je totiž mám v 16" a je na nich najeto 36tkm a minimálně dalších 10tkm ještě vydrží.

vetsi prumer se dycky sjizdi rychlejs, a jde i o to, kde clovek jezdi ;)

hlavně když např ozík to má na rsu a ty tam přenášíš na to kolo sotva 60kw a ozík třeba 100kw tak prostě to je kurna rozdíl...

aha, větší kolo jde rychleji do kopru? Tak to budu mít problém. Já si na gumách vždy zakládám a jezdím zatáčky na 90-95% adheze a tím pádem se mi sjíždí rychleji. hmmm, tak to mrknu o víkendu na ty dvojky. Díky

osobne nevim jak jsou na tom ty petky a nebo se podivat ne po sportovnich, ale spis po cestovnich pneu

když to pak nebrzdí a nezatáčí :) z levných pneu jsem už vyrost. Ty mě nebavili ani na fobii :D

nemyslel jsem levne penu, ale cestovni - treba Premium Contact od Continentalu ;)

• 2 týdny později...

tak jsem to ještě jednou promyslel a dostal se k tomuto:

Octavia II RS v rozměru 225/40 R18 92Y.

Mé požadavky na gumu jsou:
- nízká hlučnost
- výborné jízdní vlastnosti (voda i sucho) 
- dobrá ochrana ráfku
- s ohledem na velikost gumy, tak dobrou odolnost proti pilce/odskákání
- a teď něco, co je v rozporu s jízdními vlastnostmi a to životnost (ale na tom netrvám)

Můžete mi prosím:
- nabídnout 3 alternativy a napsat srovnání mezi nimi - proč zrovna tu či onu
- přemýšlím o variantě sportcontact 5. Pneuservis mi zas tlačí do Dunlopek či Michelinu
- měl jsem i P7 cinturato, ale udělali mi pilku (na SUPu). Jinak většina lidí je s ní spokojena

Pokud někdo prodáváte, klidně mi hoďte SZ nabídku, nebráním se ničemu smile.gif

Díky za doporučení

Já jezdím na Dunlop sport maxx st a velka spokojenost jen zivotnost cca 20tis mi neprijde moc vysoka

Mám trochu strach, že u těch 18" těch 20-25tis bude standard :(

Kluci, beru SC 5. Jen se ještě zeptám. Vadí něčemu když vezmu MA (určeno pro Mercedes) či AO (určeno pro audi) ? Obecně je vůbec rozdíl mezi AO, MO a bez určení pro nějaký koncern?

• 2 týdny později...

Zdravím, mám dotaz , koupil jsem si na Octavii 2 letní hliníčky ve velikosti  18 palcový 8,5j , 5x112 a ET 45 a teď řeším co za pneu, nebo spíš jakej rozměr?? Díky za rady.?

Na tento rozměr disku klasiku 225/40 R18 92Y. Mám to úplně stejně a pohoda. Tento rozměr jsem měl i v TUV ke kolům.

• 5 týdnů později...

Zdravím, mám dotaz , koupil jsem si na Octavii 2 letní hliníčky ve velikosti  18 palcový 8,5j , 5x112 a ET 45 a teď řeším co za pneu, nebo spíš jakej rozměr?? Díky za rady.?

na 8,5 j urcite 235/40/18, ked mas zapsano aj 235, ak nie tak klasika 225 ale to budes mat riadne roztiahnutu pneu ja som mal 225/45/17 na disku 8j a uz som mal balonovite, a pri rozmere nizsiom ako 45 ako som mal ja a das 40 na disku este sirsom 8,5 - tak to bude dost ta pneumatika roztiahnuta, skodovka dava origo 18" disky vecsionou 7,5 j !

235 na disku 8,5j a et 45 by malo byt asi tak na hrane...

- tot moj nazor

Toto je 8.5J a 225/40 R18 guma. Naprosto parádní, mírně do A.

post-80346-0-97771500-1389686928_thumb.j

• 2 měsíce později...

Prosim te jake ET maji tvoje rafky nebo mas podlozky?

Ze ti to tak licuje s karoserii.

Ja mam Neptuny a ty jsou moc vevnitr, tak bych rad porovnal tve ET s tema Neptunama, at vim jak silne musim dat podlozky.

Ráfky jsou 8.5J široké a mají ET45, je to bez podložek. Ráfek je o rovných 19mm více ven než Neptune.

Diky, takze necham udelat 20mm podlozky.

PS.pruziny mam dosly OK. ale asi skoncim u tech Eibachu :-)

Neptuny maji 7.5J tzn, ze pneu je celkem kolmo u tebe jsou to spise rafky pro sirku 235mm ne?

No 225 je taky OK, ale je mírně do A. Bude asi lepší, když dáš jen 15mm podložky, s 20mm by mohl být už problém, právě kvůli tomu, že to je jen 7.5 ráfek.

Jak to? Muzes me to laikovi vysvetlit? 7.5 resp 8.5 je sirka rafku v palcich nebo jak?

Ano jedná se o šířku ráfku. Když dáš 225 gumu na 7.5 ráfek, guma bude jakoby širší než ráfek. Když dáš stejnou gumu na 8.5 tak se guma natáhne a bude do A a bude užší než guma na 7.5 ráfku. Díky tomu s 8.5 ráfkem nebude drhnout při propružení, ale na 7.5 ráfku by už mohla.

Upraveno od aXerrr

• 6 měsíců později...

Zdravím. Měl bych dotaz. Celé vlákno jsem pročetl ale nenašel jsem zmínku o 2 pneu nad kterými nyní uvažuji a chtěl bych znát váš názor. Jedná se o Hankook Ventus V12 EVO K110(nyní na nich jezdím a mám s nimi dobrou zkušenost) a BridgeStone Potenza Adrenalin RE002 (chtěl bych vyzkoušet). Mohl by mi někdo napsat nějaké porovnaní těchto dvou kousků nebo mi doporučit něco dalšího? Bylo by to na OII RS nafta o rozměrech 225/40R18 kola Zenith. 

Díky předem =).

Upraveno od Ramiik

• 4 týdny později...

Chci se zeptat, když dám 18ti palcové kola na Octavii 4x4 je třeba udělat odklony kol a sbíhavost??? kol119 A na kolik foukat? ( předek 2.2 a zadek 2.1)? kol117

Nic takového dělat nemusíš pokud ti auto nejezdí křivě :) ja foukám 18" na 3 bary ato mam pneu 225/40

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.