profor Vloženo 15. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 No na slovensku je to tak a je to myslím ok cena, nový stoji tuším dva litre alebo tak nejak. ešte si zisti či predfacelift alebo facelift Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 15. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 predpokladam, ze aby fungoval, musia byt identicke ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 spínacia časť je identická ale regulátor sa robil s dvoma konektormi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wiglegummi Vloženo 15. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 (editace) Hele u nás v česku chcou taky na vrakáču 1000Kč za ten vypínač ale je tam už aj ta poloha na přední mlhovky, jestli to budeš robit zkus nějaký foto návod dost by mě to zajímalo a dej mi prosím vědět kam jsi ho uložil, díky moc Profor já mám před face a mám jeden konektor na regulaci a druhý na světla Editováno: 15. Srpen 2008, autor: wiglegummi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 Nemyslel som dva tak ako si písal. Myslel som dva typy na regulátoroch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 15. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 Hele u nás v česku chcou taky na vrakáču 1000Kč za ten vypínač ale je tam už aj ta poloha na přední mlhovky, jestli to budeš robit zkus nějaký foto návod dost by mě to zajímalo a dej mi prosím vědět kam jsi ho uložil, díky moc jasne, neni problem, ak budem robit nieco s tou regulaciou, nieco aj pofotim, ale v tychto "auto-elektro" zalezitostiach som uplny zaciatocnik ... buduci tyzden by som mal ist kupit ten vypinac a este asi oslovim niekoho v CR, aby mi objednal tie LEDky z GME a nech mi ich nasledne posle do SR. .... keby som bol v tom aspon z polovice tak zbehly ako s navigaciami Tomtom, bol by som velmi rad. Je to super, ze sa najdu na tomto fore ludia,co su ochotni pomoct ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wiglegummi Vloženo 16. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2008 Hele s těma ledkama bych ti mohl pomoct, chceš 3mm jenom a jaké barvy nebude to možná cena jak v gme ale já si je taky koupil a mám ten obchod kousek, není to gme myslím že cena byla něco okolo 15Kč za modré a bílé nevím teď přesně dneska zjistím a dám vědět jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 16. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2008 (editace) viete este niekto o moznosti podobnej GME.cz, kde by sa za "normalne" ceny (a nie za 58 Sk/ks, ako som nasiel v jednom obchode) dali kupit LEDky na Slovensku? z GME.cz mam odpoved, ze na Slovensko sa zacne dorucovat az od septembra (zari) 2008.....uplne obycajne 3mm ... samozrejme som ich nekupil, inak nasiel som aj obchod, kde su za 35, ako i za 12, ale tam mali iba 3 kusy. Neviem kde si pozeral také ceny na LED diody. Ani neviem odkial si, teda ake máš možnosti nákupu v tvojom okolí. Ja kupujem LEDky v GME Bratislava Revúcka ul. (kúsok ob autobusovej stanice). Ked píšeš že "uplne obycajne 3mm" diody, tak tam majú: 3mm blue 3500/20 - 8,09 sk 3mm red 3000/20 - 2,98 sk 3mm yelow 5000 - 3,57 sk 3mm pure green -11,07 sk Toto sú ceny za ktoré som kupoval tam priamo v obchode (opísal som to z pokl. bločku ) Takže žiadne "katastrofické" scenáre ako 58sk za 3mm LEDku Biela LEDka bude cenovo asi tak ako modrá, teda max 10sk. http://www.gme.sk/ ale momentálne je ta ich stránka nefunkčná - nezobrazuje katalog s cenníkom. Adresa MO: GM Electronic Slovakia, s.r.o. Revúcka 12, 821 08 Bratislava tel. MO: +421 (0)2 5557 1446 e-mail: Otváracia doba maloobchodu po - pia 8:00 - 18:00 sobota 9:30 - 12:30 Editováno: 16. Srpen 2008, autor: BEDUIN Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wiglegummi Vloženo 16. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2008 To: Beduin to jsou diody vysoce svítive nevím ty udaje ale jsem z Havířova a pochop že do GME obchodu bych musel do Ostravy takže když spočítam benal + ledky v gme tak mě to vychází levněji tady u nás, potřebuju jednou za čas 5 led diod teď jsem jich potřeboval nějak 10ks jinak je nepotřebuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 16. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2008 To: wiglegummi Jasne že ak potrebuješ 1 - 2 LEDky a niekde v tvojom okolí ich majú drahšie tak kúpiš tam. Neprevezieš 200 korun aby si ušetril 20 korun Aj ja som potreboval súrne jednu LEDku, a tak som kupil u nas. Tu istu čo kupujem v GME za 8sk som kupil za 21sk, teda o 150% drahšie Moja odpoved bola pre "bv12" ten sa pýtal na lacne LEDky na Slovensku. Pozeral GME.cz a tak je aj GME.sk v Bratislave, len neviem odkial je, ci to ma do Bratislavy daleko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wiglegummi Vloženo 17. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2008 Však jo já jsem mu to taky nabídl jenom u nás, ale kdybych měl cestu do ostravy tak se mu můžu stavit do gme, záleží na něm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciryl Vloženo 17. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2008 (editace) K té regulaci jasu, montáž je úplně jednoduchá, nepotřebuješ žádnou fotodokumentaci, prostě vyndáš modul spínač světel/sklápění světel a napíchneš tam druhý s regulací podsvícení. Dělal jsem to na naší fabii... Pokud nemáš přední mlhovky a sehnal bys spínač na přední mlhovky, není nic jednoduššího, než nacvaknout původní spínač světel do toho modulu. PS: dávej pozor, konektor regulace se v srpnu 2004 je jiný než v předešlých modelech. Edit: (Jen takový dodatek) Podsvícení budíků je regulováno jinak než podsvícení ostatních komponentů. Spínače aj. jsou regulovány od regulátoru u spínače světel tuším pomocí PWM regulace, dále je toto napájení přivedeno do ŘJ, která pošle data po CANu budíků, a v budících se podle toho nastaví jas. Editováno: 17. Srpen 2008, autor: Ciryl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 17. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2008 (editace) caute vsetci, trochu som sa odmlcal, bol som az doteraz vo Viedni. Dakujem vsetkym za plodnu diskusiu o LEDkach a ich dostupnosti. To BEDUIN: Byvam momentalne v BA (povodne z NR), chodim casto do NR a PE, obcas zajdem aj do TN. Tam vsade som hladal nejaky obchod s LEDkami. Tie za 58,- som videl v NR v areali trznice v jednom elektroobchode. Ked mi tam tu cenu povedali, skoro ma vystrelo, kedze som videl velkoobchodne ceny ... Nikde na nete som vsak nenasiel info o tom, ze GME je aj v BA (je pravda, ze gme.sk som neskusal zadat) ... cez tyzdem tam musim behnut. Editováno: 17. Srpen 2008, autor: bv12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2008 GM je pohoda, teda ako v čom, ale nie sú tie led až tak drahé tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 17. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2008 To: bv12 No vidíš, zhánaš po celom Slovensku a najlacnejšie máš pod nosom v Blave Ten GME je dobrý obchod, ja chodím služobne 2 - 3 x do mesiaca do BA, tak ked potrebujem, zastavim sa tam a nakúpim. Ta predajna je tak trochu zašitá, medzi barakmi (obchod dolu, hore byty) musiš trochu hladat V niektorích obchodoch to fakt s cenami prehánajú (58 sk za 3mm LED) no ked človek nemá prehlad kolko to stojí, kúpi aj za takú cenu Kam ideš dávat tie LEDky? Lebo záleží čo s nimi chceš podsvecovat. Nie na všetko sa hodia. Ked pod nejaký spínač, tak OK ale na vatšiu plochu nie. Ta 3mm 3500/20 na uhol svietivosti 20°. Také som dával pod tlačítka a spínače (el. okna, zrkadla, ovladač kúrenia a tak) Ale ako podsvietenie klučiek neboli dobre. Tam som musel použit LEDku s vatšim uhlom svietivosti 400/60° a rozptylnú. Ved ked chceš, pozri tu, ako som prerábal podsvietenie, sice u Octavie, ale v podstate je to podobné: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=33761 Tak caau. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 18. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2008 cau, tie LED chcem presne na podsvietenie ovladaca svetla a ovladaca kurenia. ked tam uz budem, zoberiem asi aj rovno tie rozptylove na podsvietenie kluciek. Pozeral som uz viacere vlakna na tomto fore, takze teoreticky vsetko ovladam .... som zvedavy, ako zvladnem prax Pojdem tam do GME dnes cez obed pozriet, mam to par minut od prace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 18. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2008 na kurenie potrebuješ smd ak sa nechceš babrať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 18. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2008 tak dnes som GME nestihol, ale zato som zohnal ten novy vypinac svetla ... a vybavil som aj dobru cenu ... za 500,- Sk. Este kupit tie LEDky a pustim sa do toho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 19. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 tak, este vcera vecer som stihol behnut do GME v Bratislave. Nejake LED som kupil, ale sklamali ma, kedze SMD 1206 cervene LED a ani modre 3 mm s velkym rozptylom nemali a dotycny predavac bol prijemny asi ako otlak na palci, takze som sa ani nic nedozvedel o moznosti objednavky - stale nieco splietal, ze tovar pride, ked sa niekomu v Prahe v centralnom sklade uraci a nieco do Bratislavy posle ... Taketo komplikacie s nakupom LED som necakal .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 19. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 K té regulaci jasu, montáž je úplně jednoduchá, nepotřebuješ žádnou fotodokumentaci, prostě vyndáš modul spínač světel/sklápění světel a napíchneš tam druhý s regulací podsvícení. Dělal jsem to na naší fabii... Pokud nemáš přední mlhovky a sehnal bys spínač na přední mlhovky, není nic jednoduššího, než nacvaknout původní spínač světel do toho modulu. PS: dávej pozor, konektor regulace se v srpnu 2004 je jiný než v předešlých modelech.Edit: (Jen takový dodatek) Podsvícení budíků je regulováno jinak než podsvícení ostatních komponentů. Spínače aj. jsou regulovány od regulátoru u spínače světel tuším pomocí PWM regulace, dále je toto napájení přivedeno do ŘJ, která pošle data po CANu budíků, a v budících se podle toho nastaví jas. Naozaj stacilo nacvaknut novy konektor na kabliky a funguje to ... btw. podsvietenie je regulovane nielen na budikoch ale aj na ostatnych ovladacoch (svetla, el. otvaranie okien, atd.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 19. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 Ten ovladač reguluje všecko co jede po canu (u mě tedy i autorádio symphony) toho jsem si ani nevšiml dokud jsem si to nepřečetl tady.. PS: taky hodlám změnit podsvit ovšem mám to jednodužší v tom, že GME v Brně je slušně zásobené ) bv12: napiš meila do prahy s poptávkou na diody a oni je do toho gme v SK pošlou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 19. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 GM je ešte tuším v senici alebo skalici??? na záhorí ano občas tie LED nemajú, ja som posledne bral všetky červené čo mali takže asi kôli mne si nedostal. Dostal som asi 43 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 19. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 (editace) profor, dakujem za info na zahorie vsak kvoli tomu nepojdem ... dnes som im este raz volal a do nejakych dvoch tyzdnov by ich vraj mali dostat ... ale vobec v sortimente nemaju vysoko difuzne a nizkosvietive ledky, skusim sa popozerat inde. Editováno: 19. Srpen 2008, autor: bv12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bv12 Vloženo 28. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 caute, takze osvetlenie som vymenil - teraz je to modrocervene, ale mam dve otazky, resp. pripomienky. 1. Dioda, ktora je pod tachometrom oid cislom 20-40 km/h svieti stale rovnako pri roznych intenzitach podsvietenia a teda pri nizsej intenzite svieti znacne silnejsie ako vsetky ostatne. 2. hore spominana dioda spolu s tou, ktora je pod cervenym polom otackomera pri nastavenej slabsej intenzite resp. ked zapnem svetla a nemam nastartovane zvyknu spolocne preblykovat (obidve naraz sa vypnu a zapnu, atd). Ma niekto napad, ako sa to da odstranit? Je mozne, ze je to nejak zle naletovane? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Reso Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 skus preletovat ledky maju asi nedobry kontakt ak bude to stale pokracovat... daj ine ledky inac posli foto tvojej prace ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.