Přejít na obsah

Original dialkove


jt007

Doporučené příspěvky

Mam taky problem mam original dialkove ovladanie a nechce mi fungovat ked som kupil toto auto tak mi tvrdil ze su vybite baterky v dialkovom tie som vymenil ale bol odtrhnuty trimer v dialkovom ten som priletoval spet a dialkove za cas fungovalo len som musel tlacit tlacidla ako blbec a drzat ich asi pat sekund kym odomklo alebo zamklo a nie vzdy to slo potom mi jeden znami vravel ze treba prisposobit dialkove cez vag to som spravil a teras mi to uz vobec nefunguje a stale vyhadzuje chybu nespravne prisposobenie kluca neviem co teras stym ci zohnat nove dialkove ale chcem origil nie ziadnu nahradu porad te prosim neviem si stym poradit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahojte,

chcel by som sa opytat na aku vzdialenost viete odomknut, alebo zamknut auto? Ja mam O1 r.v. 2000 81KW, este so starim typom kluca (nevystrelovaci 2 gombiky, original DO) a auto mi ide odomnkut len na vzdialenost cca 5m. Ked som dalej tak to uz nejde. Vymenil som baterky v kluci, a stale to robi. Druhy kluc detto. Nejak sa mi to nepozdava zeby to len na 5m fungovalo. Byvam v cinzaku na 6 poschodi a neviem odomnkunt auto z balkona. Co s tym? Strau feliciu som odomkol ako nic, a mal som tam DO KEETEC za 1000sk. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A neda sa s tym nieco spravit? Zeby to fungovalo aspon na 15m?

S tím klíčem už moc ne. Jinak je normální, že dobrý klíč odemkne i na větší vzdálenost než 15 m.

 

Jestli mas v baraku ustredni topeni, tak priloz kovovou cast klice na nej a pujde odemknout i z 12 patra :-)

Jo, anebo k hlavě. To už jsem taky někde zaregistroval.

 

Ku*va, to jsou rady :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som skor myslel nieco take ako som mal na DO od felicie. Po rozobrati dialkoveho ovladaca, tam bol nieco take ako potenciometer, ktorim sa dala nastavit sila signalu. Mal som to nastavene na maximum. Sice to trochu viac vybijalo baterky, no auto som odomkom aj na cca 50m. Ked som mal slabsie baterky to som hned spoznal, lebo sa vzdialenost z ktorej som vedel odomknut autom zmensovala.

Ze ci nieco take nieje na octavii. Po rozobrati kluca som nic take nenasiel, no ze ci sa to nejako v RJ neda nastavit alebo tak....

 

PS: Ta rada s prilozenim kluca na ustredne kurenie pomaha  :kol-47:

PS2: Ta rada s prilozenim kluca k hlave nie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale odchází. Rozlaďuje se koncový vf stupeň. Docela běžně to dělaly "vajíčka", nevystřelováky. Ale udělá to klidně i vystřelovák.

Mně se ještě taky stalo, že se do klíče dostala vlhkost a zoxidoval plošný spoj. Hlavně pod tím integráčem co tam je bylo docela dost bordelu. Zatím jsem to vyčistil na sucho zubním kartáčkem a opět odemykám s přehledem na 25 metrů.

Druhým, zaručeně dobrým, o dalších cca 15 metrů dále (pak už byl plot a nebylo kam jít).

 

Takže 5 m je žalostně málo a kravina je, že 5 m je normální.

 

Samozřejmě taky může blbnout komfortka samotná. Součásti ni je přijímač, který obsahuje taky vf část a ta se může, stejně jak v klíči, taky rozladit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plně souhlasím. Jenže můj původní příspěvek určený pro misolce reagoval na jeho dotaz, co obnáší vyměnit ovladač. Předpokládal jsem logicky, že se ptá na možnost, kdyby špatně fungující ovladač byl nucen vyměnit za úplně nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No však.

Přizpůsobuje se úplně nový.

Každopádně bavíme se pořád o DO.

Immobilizér, pokud jej do tohoto taky zahrnuješ, mluvíš-li o "úplně novém ovládači", přizpůsobovat není třeba, přehodí se jen čip.

PS: Pro pořádek, immo nemá s komfortem nic společného. To zase reaguji na dotaz "... jehož ID není v registru komfortky?".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, to je v pořádku. Transpondér klíče neboli čip vůbec nezmiňuji. Tam je situace jasná. Stále se bavíme jen o elektronice dálkového ovládání. Mám ale spíš dojem, že se mi pletou pojmy spárovat a přizpůsobit. Takže jinak se zeptám. Když si koupím nové pouzdro s elektronikou DO a nacvaknu jej na původní díl klíče s vystřelovacím hrotem a transpondérem, potřebuji ke zprovoznění dálkového ovládání připojit na vůz diagnostiku nebo mi k tomu stačí ony osvědčené návody?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celou dobu nemluvím o ničem jiném.

Nové DO (nová elektronika) přizpůsobíš, spáruješ, říkej tomu jak chceš, naučíš i bez VAG nebo jiného diag. softu.

Sám jsem si to vyzkoušel, tak vím že to jde.

Neexistuje nic takového jako je/byl v registru ID komfortky.

Z komgortky lze i ovládače vymazat, učíš je pak úplně stejně jako ovládače, které komfortka nikdy "neviděla".

Lze to i obrátit: ovládače, které komfortka nikdy "neviděla" učíš úplně stejně jako ty, které už někdy byly dané komfortce naučené a z nějakého důvodu z komfortky vymazané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja som svoj problem ciastocne vyriesil tak ze som predlzil antenu z jej povednej dlzky (lambda/4) na dvojnasobok jej dlzky (lambda/2) podla vzorca:

lambda=300/ferkvencia v MHz (u mna 433MHz)

lambda=0,6928 metra

v aute na strane spolujazca v A stlpiku bola antena dlzky lambda/4= 0,173m. Odizloval som kabel aby antena mala dlzku lambda/2=0,346m.

Vysledok? Auto som vedel odomknut max z 5m, teraz je to cca 15m. Viem ze to nieje zadna slava, ale uz konecne viem okomknut auto z okna 6 poschodia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...