Přejít na obsah

Nádrž


tommich

Doporučené příspěvky

taky možnost :)) ale neboj, on se určitě po vytažení pistole vrátí... ;)

tady to zaznělo v diskuzi,proč se natankuje do nádrže víc než 45l

Celková kapacita nádrže je zhruba 65l. Palivo se při vyšších teplotách rozpíná a musí tedy mít prostor aby nedošlo k přetlaku v nádrži. Množství paliva při tankování je nastaveno na cca 45l systémem odvětrání hrdla, kdy se zvýší protitlak na pistoli která vypne. Pokud při tankování odjistíte odvzdušňovací ventil umístěný v tankovacím hrdle , zrušíte systém odvětrání pro tankování přepnete jej na režim odvětrání pro uzavřenou nádrž. Toto je důvod proč do nádrže natankujete o cca 10l více. Pro ty kteří tento způsob používají ale jedno upozornění. Výpary paliva z nádrže jsou zachycovány v nádobce s aktivním uhlím. Za běhu motoru dochází k regeneraci uhlí pomocí ventilu odvětrání odsáváním absorbovaných výparů do sání motoru. Nádobka je u Fabie umístěna v pravém zadním podběhu a při tankování nad 45l (s odjištěným ventilem v hrdle paliva) se dostane benzín až do této nádobky. Úhlí se po kontaktu s tekutým palivem postupně rozpadne na prach, odvětrání přestane fungovat a prachem se zanese i ventil odvětrání. Ve výsledku Vás toto přetankování nádrže bude stát nějaký ten peníz aby jste napravili chyby v chodu motoru vykazované systéme řízení motoru.

Co ty na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je pravda, o tom vím...

Pokud bys to měl blbě přeplý, tak ti pistole nevypne při +-45l, ale klidně až přitěch 50-55. Pak to taky občas háže chybu "systému odvětrávání" při diagnostice...

dneska jsem psal do Škodovky a ještě mi neodpověděli, až napíšou dám vědět,jak to tedy je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

tady to mi odpověděli ze Škodovky co se týká ventilku v hrdle palivové nádrže

1.odpověď

sdělujeme, že palivová nádrž je opatřena odvzdušňovacím potrubím s ventilkem vyústěným u hrdla palivové nádrže, které zabraňuje vzniku podtlaku v nádrži při odebírání paliva. A naopak při zahřátí paliva (např. u stojícího vozidla na slunci) nedojde vlivem odvzdušňovacího zařízení k přetlaku v nádrži, čímž by mohlo dojít k jejímu poškození.

2.odpověď

Pokud tento ventil při tankování zmačknete, můžete natankovat až o 10 l paliva více. Jak je uvedeno v Návodu k obsluze, při prvním vycvaknutí tankovací pistole máte ukončit tankování, neboť při tzv. přetankování hrozí poškození nádobky s aktivním uhlím. Tato závada poté nemůže být uznána jako záruční.

3.odpověď

ventilek při tankování zmačknutý není. Jak jsem napsal, pokud byste po vycvaknutí tankovací pistole zmačknul ventilek, mohl byste natankovat dalších např. 10 l paliva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...