Přejít na obsah

Dodatečná montáž vnitřního osvětlení nad zadními sedadly

jivaj

Doporučené příspěvky

mel sem pocit, ze sme tady nekde davat fotky, ale nemuzu je najit. neni to slozite. Koupil sem plnohodnotnou lampicku (ta co je vpredu, tedy i s ctecima lampickama a ne jen tu obyc co se do zadu montuje bezne) k tomu kovovej ramecek, kterej jak se ukazalo neni potreba protoze stejne nedrzi. Konektor k lampicce a male konektory. V tapeci podle sablony vyriznul diru. Draty naletoval z predni lampicky, pridelal konektory cvaknul do konektoru, ten do te zadni lampicky a tu pak prilepil mamutem na pevno, protoze ten kovovej ramecek ja na prd. Diky tlustemu tapecu tam proste poradne nedrzi. Takze ji nemuzu vyndat ( mno asi by sla utrhnout), ale to nevadi, neni tam nic ,co by se mohlo poskodit.

foto zde post-5601-1220345498_thumb.jpg koukam, ze mam ten tapec pekne zasranej a kolem te lampicky jeste neocisteno., hned na ot du. kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky a měl bych ještě jeden "hloupej" dotaz. Kde se dá lampička sehnat?

jj prene tak. jdi do nejakyho servisu (ceny budou vsude dost podobny) rekni, ze chces modul interieroveho osvetleni.

Zalezi jaky, podle toho bude stat. Ten zakladni ( ma jen jedno svetlo) je nejlevnejsi, kolik nevim,

pak je tem se ctecima lampickama a jde tam i ten s cervenyma diodama co je v superbu. Jen by bylo slozitejsi ho zapojit, protoze ty diody sou sprazene se svetlama.

K tomu potrebujes odpovidajici konektory a pouzdro na ty konektory. Kus dratu a ev ten ramecek. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
...pak prilepil mamutem na pevno, protoze ten kovovej ramecek ja na prd. Diky tlustemu tapecu tam proste poradne nedrzi. Takze ji nemuzu vyndat ( mno asi by sla utrhnout), ale to nevadi, neni tam nic ,co by se mohlo poskodit.

foto zde post-5601-1220345498_thumb.jpg koukam, ze mam ten tapec pekne zasranej a kolem te lampicky jeste neocisteno., hned na ot du. kol5

A jak je to řešeno u origo montáže z fabriky? Lampička vpředu je přišroubovaná dvěma šrouby do střechy, nejsou na to připravené otvory i vzadu? Při origo montáži je jiný strop s výřezem a zapuštěním lampičky? Rád bych si také dodělal lampičku, ale abych z toho měl radost, musí to být echtovní :)

Odkaz ke komentáři

ano presne tak. Origo tapec ma hranu slisovanou, takze tam ten kovovej ramecek drzi. Pokud vyriznes diru, tak jako ja, tak je ten material silnejsi a nejde poradne zmacknout hrany toho ramecku ( je hlinikovej). Takze sme to proste prilepil napevno. Do dnesniho dne naprosto zadny problem. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 roky později...

Mám podobnou otázku. Rád bych dodělal do F II dozadu stropní osvětlení. Jenže u F II je vzadu stropnice bez toho středového tunelu. Když jsem změřil pomocí špendlíku tloušťku stropnice, tak jsem naměřil asi tři centimetry. Tam se ta přední lampička nevejde ani náhodou. Co jsem se díval, tak existují dva druhy svítilen dozadu do F II. Nepatří do takto slabé stropnice ta menší? Neví někdo?

Jinak v mé OC II je to zadní světlo přišroubováno do plechového můstku, který je součástí stropnice a ne střechy. Tak nějak jsem si představoval, že bych to i udělal. Jenže se mi tam to světlo prostě na výšku nevejde.

Neporadí někdo?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...