LiborS. Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 chtěl sem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s lehkým topným olejem. netvrdím že ho budu lejt do osobáku ale známej má autodopravu a sehnal sm mu lto za 20kš litr tak se mi to zdá výhodný. má li něksdo skušenost s ježděním na to docela by mě to zajímalo. někdo tvrdí že je to obarvená obyč motorová nafta , nškdo že je to svinstvo a hrozně auto hulí. chci zjistit pravdu tak poradte dekuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 klidně ho dám i do OII,když bude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 stryc na to jezdi v PDcku a v poho taky rikal ze je to pouze obarvena obyc nafta akorat ze ju ma za 15,ja osobne radsi benzinku i kdyz v dnesni dobe nikdy nevis to by sis ju musel delat sam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Obyč nafta na červeno, když to necháš nějakou dobu odstát tak barvivo klesne na dno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dufado Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Obyč nafta na červeno, když to necháš nějakou dobu odstát tak barvivo klesne na dno. Ale bacha! Nejezdit s tím do ciziny, je to o průser. Hlavně SK a Rakousko s Německem. Napařejí ti pak daňový únik... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martino Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 no to hej v poslednom case som u nas na slovensku zaznamenal zopar kontrol kde sa zameriavali cisto na tuto vec. a tie pokuty ak ti najdu cervenu naftu su nehorazne vysoke. blbe je hlavne to ze stopa po tejto nafte ti v nadrzi ostane dlho potom ako ju prestanes tankovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiborS. Vloženo 16. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2008 (editace) a myslíte že by tedy kontrolovaly i české auto na slovensku? v čechách je podle mě skoro nesehnatelná pro běžného smrtelníka když na to nemá zrovna kamna. jinak pd sem se docetl ze je nejodolnejsi a co obych rotacka 81kw v octavii? nebude se nijak zkracovat zivotnost? Editováno: 16. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mi-rek1,8T Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Tak něco o lehkém topném oleji : přesný prodejní název v ČR je TOLEX - T opný O lej L ehký EX tra Podle daňového sazebníku nením v žádném případě určen k pohonu motorů - jasná definice - může se spalovat pouze ve speciálních kamnech nebo kotlích a zde je pak možnost odpočtu SpD ! Z kvalitativního hlediska je to opravdu nafta, je zde stejný bod vzplanutí, filtrovatelnost a TVP, ale obsahuje vyšší % síry, než nafta prodávaná na stojanech čerpacích stanic, dále je zde přisada speciálního červeného barviva DRP 250 - pozor jed ! Toto barvivo nemá vliv na kvalitu, dost lidí na to jezdí se svými " ropáky " - ovšem dopouští se jasného daňového úniku - v případě prokázání hrozí vysoké sankce. Kontroly jsou skutečně prováděny policií a celní správou - častěji v zahraničí než u nás ( Slovensko a Rakousko běžně ). Někdo výše napsal že dlouhým stáním barvivo klesne - je to kravina ! A pozor - červené barvivo obsahuje speciální složku takzvaného značkovače - ten je zjistitejný jednoduchým pokusem (do 1 minuty) po odebrání vzorku z autocisterny, vagonu, kanystru, nádrže auta a pod. i po mnoha dalších propláchnutí - natankování - běžného paliva tj. myšleno nafty bez barviva !!! Tak si to přeberte po svém, v této branži dělám jen 10 let, a jezdím stále na benzín ! Mirek1,8T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Don Magneton Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 (editace) Souhlasím, že je to daňový únik. Ale když si koupím O1 do které minulý majitel dával LTO aniž by mi to řekl a budu normálně tankovat a pak mě zastaví s normální naftou, jak mi dokážou, že právě já jsem LTO do auta dal? Asi nijak...... Editováno: 20. Březen 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gustaff Vloženo 28. Březen 2012 Sdílet Vloženo 28. Březen 2012 Čo ten štát všetko nespraví aby nás drobných dôkladne neozbíjal a neokradol... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.