Eric Vloženo 19. Září 2008 Sdílet Vloženo 19. Září 2008 Už delší dobu pozoruji, že při prudkém sešlápnutí plynového pedálu motoru 1.8T a následném rychlém uvolnění se z motoru ozývá jakési ramplování, jako když se něco dotáčí a o něco to chytá. Stává se to, když se motor opravdu zatíží, třeba z nízkých otáček a pak se pedál uvolní. Motor jinak vtahu je však bez těchto zvuků. Nevím, jestli to s tím souvisí, ale podobný zvuk se na cca 1s ozve při startování a to ještě když je chladno. Obávám se, zda to není turbo. Nesetkal jste se někdo s tímto jevem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 19. Září 2008 Sdílet Vloženo 19. Září 2008 Tipuju turbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bak Vloženo 20. Září 2008 Sdílet Vloženo 20. Září 2008 co řetěz na vačkách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric Vloženo 21. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2008 (editace) Má to najeto 160 tis., rozvody ještě nědělané. Editováno: 22. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 21. Září 2008 Sdílet Vloženo 21. Září 2008 no tak sa nacuduj ze to hadze divne zvuky na tvojom mieste ten motor ani nestartujem ale odtiahnem to do servisu a vtmenim rozvody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny 1.8 turbo Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Má to najeto 160 tis., rozvody ještě nědělané. Být Tebou, tak bych nechal udělat rozvody, potom uvidíš. Myslím že tento náš motor má interval výměny 160 tis km, nebo po pěti letech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 160??? ja viem tak ze 90 niektorý tvrdia ze 120 ale 160 je moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mi-rek1,8T Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Interval výměny pro 1,8Turbo je 180 000Km viz tabulka :V_m_ny_ozuben_ch__emen__u_voz___koda.doc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bak Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) přesně je to ve 180tis.. nebo po 5letech ale já ho měnil u sebe v 90tis. a mám klid ale často odchází napínák řetězu na vačkách a potom je řetez slyšet Editováno: 26. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric Vloženo 26. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2008 (editace) Na rozvody to podle mě nevypadá, ten zvuk po sundání nohy z plynu se ozve pouze na krátkou chvíli tak na 1s, jako by se něco krátce dotáčelo. Motor je jinak absolutně tichý a klidný. Editováno: 26. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric Vloženo 29. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2008 Dnes jsem s tím byl v servisu a říkají, že odchází řízení, ten zvuk je od něho. Výměna by byla do 20t., do toho se mi ale moc nechce, ale jde o řízení, tudíž o bezpečnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
broad Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Tak to by mě moc zajímalo co přesně slyšíš. Podobnej zvuk co popisuješ mi to dělá také. Mám 1.8T 20V AGU. První diagnóza v serisu byla uvolněnej vzduchovej filtr (sportovní typ) - výměna za standard - beze změny. Závěr - ověřovali to u jiných aut stejného typu a údajně to je zvukový projev tohoto motoru. O rok později, v jiném servise, dignóza uvolněný střední díl výfukového potrubí, manžeta za kterou je přichycené potrubí byla skutečně prasklá - přivařeno autogenem, fixováno - výsledek bohužel opět beze změny. Nová dignóza o několik měsíců později. Jedná se o zvuky dotáčejících se částí turba při prudké deceleraci (noha z plynu). Dle vyjádření automobilky Škoda nelze nijak opravovat:-( Mě se to nejvíce projevuje při roztočení motoru na nižší rychlostní stupně (1, 2) a následném přeřezení na další stupeň. Zpravidla do kopce, kdy je motor v zátěži. Ale stačí i dát jen nohu z plynu a nechat tam tu rychlst zařazenou. Dá se to simulovat i na volnoběh, ale není to zdaleka tak slyšet. Jak se to chová tobě? Napiš jestli se potvrdilo to řízení, nějak se mi to ale nezdá. Už jsem se s tím skoro smířil, ale trochu mě to přeci jenom štve. Nevšimli jste si něčeho podobného ostatní? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric Vloženo 13. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2008 (editace) Chování, co popisuje broad, tak takto se mi to přesně chová. Opravu řízení, jak jsem psal, mi vyčíslili celkem na 20t., to jsem nechtěl, auto jsem nenechat opravit. Mě se pořád nezdá, že by ten zvuk měl něco společného s řízení, spíše to vypadá, jako když se něco dotáčí cca tak po dobu 1-2 sec a dělá to ten zvuk. Zkusím ještě jiný servis, pak napíši jak jsem dopadl. Editováno: 13. Říjen 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuVIrs Vloženo 13. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2008 a nejde ten zvuk jako by to vzduchového boxu?? řekl bych, že to je normální fouká to zpět přebytečný tlak tzv.odfuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric Vloženo 19. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Říjen 2008 (editace) Ne to není odfuk, ten zvuk jiný, vím co myslíš. Editováno: 19. Říjen 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alegro Vloženo 20. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2008 mě zase rachtal řetěz na vačkách. Musel bych to u tebe slyšet. Nicméně doporučuji udělat ty rozvody a rovnou i řetěz na vačkách a jeho napínák. Teď je motor tichoučkej.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.