Přejít na obsah

10 000kc za zapsani auta?


ziza

Doporučené příspěvky

Chtel bych usporadat demonstraci pred budovou vlady a to 3.11.2008

A to kvuli zakovu , ktery zavadi az 10000kc za zapsani auta do registru vozidel starsich 8let!!!!!

mlada fronta dnes:

Novela také zavádí poplatky od tří do deseti tisíc korun za zapsání ojetého auta do registru vozidel. Platit se bude při první registraci ojetiny v tuzemsku, případně při první přeregistraci. Pokud zákon podepíše prezident, mohl by začít platit už na začátku příštího roku.

prosim rozeslete tuto vyzvu vsem, kteri by se mohli zucastnit.... a potvrdte svou ucast na demonstraci

tel: 605520744

email: zizak@email.cz

Dekuji za podporeni demonstrace .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych ten zakone jeste zprisnil a dal aspon 20k za zapsani auta do registru starsiho 8 let a auta se starim od 12 víc bych dal jeste vetsi castku nez 20 000kc!! Proste kdo nema na slusne auto, tak at chodi pěšky, je to sice sobecké ale je to tak nejlepsi!! Ubyde mrtvych, kvuli kvalitnejsim a bezpecnejsim vozum, navic ten kdo nebude mit na auto tak si ho neporidi a snizi se tim provoz na silnicich, omezi se ty slavne bursikovske emise a bude to fajn!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to celé jen nějaké gesto bez hlubšího významu. Až bude fungovat STK tak jak má a nebude pouštět staré vraky na silnici, tak takovéhle "regulační" poplatky nebudou třeba. Nemyslím si, že by nehody způsobovala jen stará vozidla, když se tak rozhlédnete, tak kdejaký mladý cucák co mu ani nestačil oschnout inkoust na papírech sedne do papínkova BMW, Audi a je strašně namachrovanej, že mu to jede. Holt plná čára není zeď a dvojítá plná znaméná dbát zvýšené opartnosti při předjíždění. Najedu za rok relativně málo (15-20t km) ale tohle na silnici vídím pokaždé, debila za volantem co stašně spěchá a kašle na to kde předjíždí (mimochodem, stejně se většinou sejdeme na první křižovatece / v prvním městě)

:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nějak, a pokavaď bude i vrak provozu schopnej tak jak má, brzdy OK, motor, tlumiče(to co má STK zkouknout) no prostě tak jak by mělo být nevidím důvod proč by nemohl jezdit, zvlášt, když hold každej nemá na to koupit si nový nebo novější auto(třeba rodina která je ráda, že vyjdou s penězi pro sebe a své dětiú a věci typu nemáš choď pěšky tak to je síla. to není sobecký, to vůbec ne to je ubohý u mě. NEBO ŽE BY CO JE DOVOLENÝ PÁNOVI TO JE DOVOLENÝ KMÁNOVI :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, souhlasím s Century, horší názor už snad vymyslet nejde....pokud auto splňuje technickej stav, tak ať si po silnici jezdí. Pokud se má někde něco zpřísnit, tak dohled nad tím, co se sem vozí, tento dovoz nějak redukovat a hlavně přísná kontrola stavu těchto starších aut.

Případně udělat nějaký zvýhodnění pro osoby, kteří mají auto starý do určitýho věku a nepoužívají ho k podnikání, nebo jiné výdělečné činnosti. To by je třeba mohlo motivovat, aby si během těchto let našetřili na novější, i když nemají nějak extra velký příjmy. Ti, co mají příjmy velký by toto zvýhodnění nějak nevytrhlo, protože skze jejich prestiž by stejně nikdy tak dlouho s autem nejezdily...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Novela také upravuje výkup autovraků. Zavádí i poplatky za registraci ojetého auta do registru silničních vozidel. Poplatky se pohybují od tří do deseti tisíc korun podle toho, jakou emisní normu EURO vozidlo splňuje. Poplatek se platí při první registraci ojetého auta v tuzemsku, případně při první přeregistraci"

no podla mna to znamena, ze sa bude platit za dovazane auta a co si myslim ze je spravne, v cr a sk je dost starych aut, netreba dovazat dalsie. ak niekto chce, tak si moze kupit ojazdene auto doma. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslete si co chcete, ale ja bych ten poplatek opravdu ještě zpřísnil. Potkávam dost aut, která jsou vraky ale majitel za ne zaplatil minimálně 150 - 200k kč (typicky BMW M3, Mercedesy, Audiny) Takže kdyby místo 6valcoveho MB stareho 10 let si koupil radsi za 200k Fabii tak by udelal lepe, ale bohuzel to ti lidi neudelaj, protoze ve Fabii proste jezdit nebudou, kdyz si muzou koupit MB nebo BMW (ac uplne vraky!!!!!) A dokad se ty vraky budou k nam dovazet tak je lidi budou kupovat a kolik z nich si myslite ze si nejake penize da bokem aby si to auto mohly dat aspon do takoveho stavu aby proslo regulerni STK? NIKDO!!!

Takze jen at se plati poplatek, jedna z mala veci co ty tupe hlavy v parlamentu vymysleli dobreho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim souhlasím, že by udělali lépe, kdyby si koupili fabii, ale tak ona fabie je dnes taky již 8 let stará.. :) ale to je jedno. Hele bylo by to jako něco kdyby si měl zaplatit, třeba 20 000 za to, že si přihlásíš nový auto třeba za půl milionu a výše. Chceš jezdit tak zaplať. Taky kravina. Buď to je úplně zakázat a nebo to nechat bejt - ale to zakazování viz výše. Ale to, že někdo zaplatí a to auto bude stejně jezdit a tedy ohrožovat a vadit stejně s čím nesouhlasíte třeba tak to nic neřeší si myslím jen to, že by někomu zase tahali nehorázný prachy s kapes obyčejných lidí. Ať si nahoře jezdí v Octaviich max. ministr s superbu a bude peněz jak nasráno. viz. - http://www.ahaonline.cz/cz/z-domova/30342/...liardy-kc!/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tangerin: nic proti,ale podporovat nejake socky co za cely zivot nejsou schopni nasetrit na poradne auto?To ani nahodou...to, ze nekdo umi neznamena, ze nema narok na nejake ulevy...je jen aktivni a snazi se :) (neresim ted jak se nekteri snazi,to je druha vec)

A taky bych to zprisnil, ale hlavne STK a potom i penezni dopaltky, ale tak za 15let stare auto 10tisic. To ze to anglani nemaji nic neznamena, protoze u nich jsou lidi s jinou moralkou nez u nas a nebudeme se prece ridit jak nejaci vocasove podle zapadu, musime si to poresit po svem....to tak miluju nazory typu, americani to maji takhle, tak my taky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s-talker: to je dost krutý nemyslíš? znám dost lidí, kteří maj starší auto, protože jim prostě situace nedovoluje pořídit si nový! brácha má rodinu, přestavuje barák a jezdí Formanem, až doslouží tak chce aspoň feldu.. švagrová na mateřský nemá zrovna extra příjem, takže se má brácha co ohánět... tenhle zákon je fakt na ... :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pisu ze bych sprisnil STK a pak ty poplatky...tim chtel basnik rici, ze pokud by auto tak tak proslo, tak by se muselo priplatit za registraci, pokud by bylo uplne vporadku,bylo by to bez poplatku :) ber to tak, ze ty mas fajn auto a pak to do tebe napere baba s felicii co ma spatne brzdy a kdovi co jeste...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky s tebou Máro nesouhlasím. Ti, kdo mají v rodině osobu se zdravotním znevýhodněním mají už teď jistý výhody, o těch tady řeč není.

Ale v ČR je hooodně velká část populace, kde chodí do práce oba manželé, ale vzhledem k tomu, že není moc přiležitostí, co jít dělat, musí brát to, co v okolí je a zdaleka tyto příjmy nedosahují průměrných příjmů. Nevidím důvod, proč takovým rodinám, by třeba nemohlo být ročně vráceno malý procento v DPH za koupi novýho auta, nebo by stát nějak přispěl na pojištění vozidla, nebo já nevím...tohle tady nechci řešit, zaprvé to sem nepatří, za druhý vymyslet něco fakt rozumnýho by stálo chvíli času a hlavně, pokud nesedíš u koryta a nerozhoduješ, je tato snaha k ničemu. Tato situace se týká stejně většinou lidí za malejch měst a obcí, kde prostě příjmy nejsou, i když celej život makáš. Neříkám, na auto si za život vyděláš, ale nemůžou si dovolit kupovat třeba každejch 10 let nový auto. Stejně tak bych mohl říct, mají v Praze problémy s parkováním? Tak ať prodají auta, všechno, co si potřebujou koupit k životu, tam mají a to neumluvím o dost rozsáhlé dopravní struktuře. Zato opět např. na vesnici, spoje žádný, peníze minimální, bez auta seš doslova a dopísmene v pr...li. Třeba i tito lidé si chtěj koupit auto ze zahraničí, protože je vyjde levněj a proč by měli platit víc...i auto starší se dá pořídit v pěkným stavu. A to že zde máme svoje bazary, každek přece ví, co jsou zač za....pokud bič na vraky ze zahraničí, tak ANO, ale tudy cesta nevede.

Editováno: , autor: Tangerín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pisu ze bych sprisnil STK a pak ty poplatky...tim chtel basnik rici, ze pokud by auto tak tak proslo, tak by se muselo priplatit za registraci, pokud by bylo uplne vporadku,bylo by to bez poplatku :)

Zpřísnit STK ano, ale nějakej jinej návrh to ne, bylo by to pro vládu moc komplikovaný...pro ně je jednodušší schválit další poplatky, aby bylo v rozpočtu víc peněz na utrácení...

Editováno: , autor: Tangerín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je nekonecne tema....soused jezdi ve starem facku, ktere je sporo rozpadle,zrezivele a uplne na nic a pritom ma 40tacu mesicne....ma ho protoze mu pry "veri" a vyjde ho to levne, protoze je na benzin. To ze nekoho nekde smete a zabije,nebo neco udela ho asi nezajima. Technicka je dulezita a ta se musi resit prisneji. Ja nikdy nebyl na pridavky a dalsi veci, lidi si vydelaji penize a stat jim je z urcite casti vezme a da je flakacum a lidem, kteri nechteji delat. Ale jak rikas, to je uz o necem jinem a sem to nepatri....o tom, ze jdou penize na postizene sem nepsal, to je jina, ti za to nemuzou, to si trosku vztahujes na vas pripad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že jsi o tom nepsal, já se o tom zmínil, ale k tomuto tématu jsem to nevztahoval. Máš pravdu, nekonečný téma :) já jakožto sociální pracovník nato prostě mám jinej náhled, než ty...ano jsou lidi, kteří jsou flákači a nechtěj pracovat (koneckonců většina z nich stejně o auto nestojí, ti maj priority jako pivo, cigára...), ale jsou i lidi opační a stejně jim to na koupi novýho vozu každej např. 10 let nestačí a tak holt musej jezdit po nějaké ještě větší době už "vrakem". To že si soused vydělává 40k a nekoupí si auto je jen jeho problém, ale on nato auto aspoň má s těmato příjmama. Takovejch lidí znám hodně, ale né každej prostě chce slušný auto a toto je už zase o něčem jiným...pokud jim to auto někdo neodtáhne skrze špatnej stav, tak budou jezdit pořád...protože technickou si seženou za pár stovek bokem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jenom dobre, Cesi jsou mistri ve svejkovstvi a snad to ty magory provozujici S120L luxus pulman jet kvuli levnym nahradnim dilum primeje neotravovat ostatni smradem a technickym stavem tech aut. U nas se holt na ohleduplnost nehraje. A jestli chce nekdo tvrdit, ze kdo ma na povinny ruceni a benzin, nema na neco lepsiho nez sade, warbeca a zigula....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s-talker: to je dost krutý nemyslíš? znám dost lidí, kteří maj starší auto, protože jim prostě situace nedovoluje pořídit si nový! brácha má rodinu, přestavuje barák a jezdí Formanem, až doslouží tak chce aspoň feldu.. švagrová na mateřský nemá zrovna extra příjem, takže se má brácha co ohánět... tenhle zákon je fakt na ... :aggressive:

Měl byste se pane správče víc snažit... ostatním to očividně taky jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jsou i lidi opační a stejně jim to na koupi novýho vozu každej např. 10 let nestačí a tak holt musej jezdit po nějaké ještě větší době už "vrakem".

pokud jim to auto někdo neodtáhne skrze špatnej stav, tak budou jezdit pořád...protože technickou si seženou za pár stovek bokem...

A proc by mel mit narok na jezdeni autem clovek, ktery to neni schopnej financovat? Proc ma ohrozovat ostatni kvuli svoji sobeckosti? Proc se teda dotujou za sileny penize autobusy, kdyz by mel mit kazdej pravo jezdit autem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bych tak nějak celkově řek, že ten kdo si může něco novějšího dovolit tak by ostatním ty "vraky" zakazoval, aby mu na cestách nepřekáželi a nesmrděli. Na jednu stranu chápu, ale je to ten samej přístup jako Ti nahoře.. Jsou u koryt tak jim na ostatních nezáleží, oni můžou tak ať si to ostatní zařídí jak chtějí. Přesnej přístup teď tady je jako oni nahoře. Čili takovýmhle stylem, když to bude chodit mezi lidmi třeba i dole mezi námi, budeme se tu takhle hádat tak je nahoře to musí jen a jen těšit, protože tam budou zase o ten nějaký čásek více. :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...