Přejít na obsah

1.9 TDi vs 1.6i


rostis66

Doporučené příspěvky

Zdravim....

Chci se malinko optat... tak doufam že pochodím.

Chceme koupit Octávku v kombíku /rodina,prostor.../atd. a rozhodujeme se mezi 1.9 Tdi nebo 1.6i..... rok cca 01.

Musim ješte říct že s TDi nemám zkušenost tak se raději optám na výhody popřípadě nevýhody atd... spotřeba vs pojistka.

Ročně tak najezdíme cca 10tis.

Děkuji za postřehy a rady. A věřím že poradíte..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil bych si 1.8T a budeš spokojen. Jinak pro krátké trasy spíše benzín. TDI - dražší ručení, těžší, možná nákladnější servis (ale to je sporné). O spotřebě TDI je tu mnoho popsáno, nechá se jezdit kolem 5l bez větších obtíží. Pokud doporučit TDI, tak 81kw to je téměř nesmrtelný motor a velmi se povedl - jezdí na "suché z nosu".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! Taky si dovolím přispět trochou do mlýna. Strýc kupoval Octu kombi o prázdninách. Najezdí zhruba stejně tj.+- 10tis za rok. A má to pro mladou rodinu a spíš kratší popojíždění. Pravda jeho finanční představa ve mě vzbuzovala úsměv. Chtěl kombíka-dobrá. Chtěl 1,6 74Kw(aby měl lepší motor než já)-no dobrá. Jenže za cenu DO 130 000Kč!!! A teď co že jo... jeli jsme se podívat na pár kousků a kromě jiného se objevilo i TDi-príma stroj-akorát podle zvuku plechovky bylo bourané na pravý bok(oboje dveře nové). Za cenu 169 000Kč. Dlouho se v něm viděl, ale nakonec ho přesvědčila cena a moje otázka-jestli by mu moc vadilo kdyby jezdil s představou že má stoprocentně bourané auto. Takže nakonec jsme vybrali vínového kombíka s motorem 1,6 74Kw MR 2000 ve výbavě GLX a je spokojený :palec2: Zkoušeli jsme pět lidí a že by to byl lenoch se říct nedá. Takže 1,6 74Kw je na kombíka taková rozumná motorizace na klidnější rodinné ježdění. 1,8T je paráda-vo tom žádná. Ale než 1,8T, tak už bych šel raději do 1,9TDi. Ono i 66Kw stačí. A spotřeba bude dobrá. Jinak strýc jezdí s 1,674Kw v kombíku za 7,5l/100, ale jak říkám jezdí kratší trasy a...no... jak to říct...stále si na ni zvyká(z Felicie 1,3 40Kw ;) ) Spíš bych se díval po technickém stavu. Ono méně je někdy více. Můj názor je v tomto radikální, ale někteří mi asi dají za pravdu. Lepší raději skromější motor a auto ve slušném technickém stavu a hlavně bez velkých investic, než ulítaný vrak bez údržby a v důsledku toho věčná pokladnička, ale zase se silnějším benzínem nebo naftou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno já si myslím, že s 1.8T jezdíš za stejné jako 1.6, ale máš víc koníků k dispozici. Porovnávat 1.9/66kw není dost dobře možné a kupovat diesel na krátké pojíždění není to pravé ořechové. Ještě bych zohlednil ručení, kde 1.6/1.8T je v jiné sazbě než 1.9. A poruchy turba, no u dieselů které jsou provozovány lážo plážo se objevují zatuhlá regulace na turbu (ikdyž u 66kw s obtokem toto nehrozí).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde nám o to jak píšeš... klidné rodinné ježdění.

Jsem narazil na 01 1.6i za 145t... vypada hodně hezky.akorat jsem neměl možnost se podívat podrobněji na podvozek podběhy atd. Tak právě uvažujeme..

Tak to je slušná cena!!! Strýc nakonec koupil toho kombíka r.v. 99(s novou přístrojovkou!!) za 132 000Kč. Jo za ty peníze by ta 1,6 mohla být v dobrém stavu. Tak bych si ho vzal na zkušební jízdu a prohlídnul si ho někd na heveru a pak by se vidělo.

Pro ostatní: pánové zase neblázněte. Stokoňka je na kombíka jako rodinný kočár dobrá. Nepochybuju, že za 140 000Kč sežene kombíka v 1,8T, ale můj názor je že ho brzy bude čekat výměna turba. Co to za ty peníze může být...ulítaný služebák se kterým se po dálnici nikdo nemazlil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

no tak treba ja - kdyz jedu 3 km pro rohliky a treba jen tak se projet na kopec.

Kdyz to vidim u kamarada co ma A6 a v zime kdyz je studena a dlouho nejela tak se krouti at jedem s mojim autem.

Ono kdyz jedem s jeho vozitkem nekam za mesto, tak pak nechava u sveho vozitka nejakou minutu vychladnout Turbo a jine veci, ktere me jsou cize u me motorizaci, ale nic proti TDi, ale moc to setri - mozna je to taky tim ze ma odkrouceno 300 000 :prc:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak díky za rady,postřehy.... asi pujdeme do benalu.

Kratké trasy tj do práce cca 20Km.... město cca 10 Km... max nějaký ten výlet o wíkendu.... atd. Ale žádné šílené štreky.

Kombíka okunem na rampě povozíme se a uvidíme.....

Je nějaké vyloženě slabé místo.na které se je dobré zaměřit ?

Ještě jednou díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

no snad benal nebude zadna velka ojetina se stoc km, ale urcite si to over. Stocit to lze behem par vterin :)

No vse tu najdes - jak o motoru tak o karoserii. O tomhle motoru se tady moc zavad nepise.

Nekdy houpou otacky diky der. sani a snad jeste pripomenu spatne teplotni cidlo, ale to jsou prkotiny. Nevim co bych ti povedel.

Urcite to projed a pokud neco ucejtis ze nebude v poradku s prevodovkou tak ruce pryc. Ja tuhle motorizaci mam - slusne sni jezdim a v poho. Pokud to treba mel nejaky klucina kdo rad hrabe a blbnul s autem - muze bejt prevodovka nacnuta - vice si precti taky tady. Doporucuji vymenit napln v prevodovce. Jeste bacha na synchrony a pod.

Urcite kup s ABS a aspon 2 bagy. Dobry lov lol

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všichni,taky přispěji .Mam oct.r.v.2000/6 19 TDI 66KW AGR.Jsem 2.maj.auto koupeno jako 4.leté po líse od známého,který ho měl jako nové (kravata a hranatá bota-nikoho se samozřejme nechci dotknout).Při koupi měl vůz naj. 77.tis. nyní má 165.tis.S vozem nebyli žádné závažné problémy.Odešla váha vzduvhu ve 110tis.+výměna gum na stabiluizátoru,ve 123tis.ventil N75 na ovl.turba a v 150tis. jsem nechal měnit vstřiky u dieselpoweru za sprint 746. bez dalších úprav.Jsem s výměnou velmi spokojen auto jede velmi více dobře akorát si krapet zakouří,ale žádnej strach.Spotřeba se nějak nezměnila motá se kolem 5+-L.dle jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...