Venca1477 Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 (editace) Vím, že jedno stejné téma uz mischicka zamkl s odkazem na jiné diskuze, já jsem ale prohlédl vše a nikde jsem nic konkrétního nenašel. Zkusím to tedy znovu :-) Podle mého TP lze použít řetězy pouze s koly: 6,5J 195/65 R15 6J 205/55 R16 u ostatních uvedených rozměrů je uvedeno: nelze se sněhovými řetězy O 15" kolech neuvažuji a bohužel je zrovna u ALU kol 6J 16" minimální výběr. Proto by mně zajímaly zkušenosti ostatních. Opravdu se nedají na 16" 6,5J v OII dát řetězy? Predpokládám, že důvodem je malý prostor mezi pouzdrem péra tlumiče a kolem, ale co to vyřešit menším ET? Např. 35 místo 50, které je v TP. To uz je o 15 cm víc místa za kolem a 0,5" rozdíl v šířce disku se tak smaže. Nebo uvažuju nesprávně? Mám i paket pro špatné cesty, takže v podběhu místa habakuk :-) Editováno: 30. Září 2008, autor: Venca1477 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 pokud máš "správný" rozměr kol dle TP, tak bys snad neměl mít problém ne? jsou řetězy jak na 15" tak na 16"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venca1477 Vloženo 30. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2008 (editace) O samotné řetězy nejde, to je mi jasné že se vyrábějí snad na každý rozměr. Jde o ty oficiálně uvedené rozměry od výrobce auta. Škoda asi musi mít nějaký důvod, když řetězy povolí na 205/55 R16 6J a nepovolí na 205/55 R16 6,5J. A tam je rozdíl jen nějakých 13 mm v šířce disku. Proto bych chtěl vědět, jestli někdo používá řetězy na 6,5J 16" kolo a jestli nemá problém, že mu to třeba někde drhne? Editováno: 13. Říjen 2008, autor: Venca1477 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 13 mm, ne cm :-) Podle mě to nedrhne, ale nejspíš tam musí být nějaký minimální volný prostor. Já mám 7JxR16, ale řetězy zatím nemám, takže nemůžu posoudit. Max. o víkendu přehazuju kola, tak to můžu zkusit prozkoumat kde jaká je vůle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venca1477 Vloženo 13. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2008 Jo jo, jasne ze mm, uz jsem to opravil... Diky za upozorneni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JuraT Vloženo 20. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2008 Je nás víc, kteří se bojíme koupit šířku 6,5J kvůli řetězům. Prosím majitele širších disků o sdělení kompatibility s řetězy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2008 tyto kola jsou jako jediné od Škodovky vhodné pro použití se sněhovými řetězy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 24. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2008 HMMMM tak ty nemam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 28. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2008 tyto kola jsou jako jediné od Škodovky vhodné pro použití se sněhovými řetězy... Nemáš pravdu, i na jiná kola od škody jdou - jsous chválené řetězy. Tohle "vhodné pro řetězy" je jen marketingové označneí, těžko říct, co se za ním skrývá, ale i některé 16" lze použít s řetězy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 já s sebou vozim v kufru řetězy na 17ky a jenom doufám, že je nikdy nebudu muset nasazovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 jaky ? link ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 já s sebou vozim v kufru řetězy na 17ky a jenom doufám, že je nikdy nebudu muset nasazovat Ty máš na zimu 17" Luku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 jj, 215ky olaf: to nevim, kupoval jsem je v METRu v Linzi, jsou to takový ty univerzální, nic extra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasM Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Na své OII mám zimní pneu 205/55 R16 na disku 6Jx16H2, což je podle TP jeden ze dvou vhodných rozměrů pro použití sněhových řetězů. Když kouknu na stránky Škody, najdu tam pro OII a daný rozměr jen tyto a celkem dosti drahé řetězy http://new.skoda-auto.com/CZE/service/acce...0000109%26p%3d2 obj. číslo CEP300003A V příslušenství pro Superba II jsem pro stejný rozměr pneu našel http://new.skoda-auto.com/CZE/service/acce...fc%3d0000000183 obj. číslo CEP800001 pravděpodobně netitanové za mnohem příznivější cenu. U těch titanových pro OII je uvedeno "speciální řetězy s nižším profilem a zvýšenou pevností z titanu" tak nevím, jestli se tam rozměry až tolik liší. Máte s tím někdo zkušenosti? Řetězy jsem za posledních 10let použil max 2x. Pořídil bych si je pro případ nouze i na Octu, ale nechce se mi kupovat titanové za skoro 4litry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 neřeš to a vem ty Supácký, rozměry jsou stejný... a jako je imo zbytečný dát jednou tolik.... kor když je ani moc nevyužiješ a máš je jenom pro jistotu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasM Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Neřeším to, právě před chvílí jsem ty Supácký objednat. Takže teď můžu očekávat zimu bez sněhu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 jsi mi ted zkazil zimu, jestli fakt nic nenapadne tak si te podam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pluido Vloženo 7. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2013 Nazdar. poraďte nejaké dobré reťaze na 15" kolesá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.