Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

felicia1,3 nedobija alternator, pri jazde vybilo baterku ale kontrolka dobijania nesvieti ani pri otoceni klucom ani pri nastartovani, tenky kablik z alternatora som vytiahol a prilozil na kostru a pri otoceni klucom kontrolka svieti takze kontrolka je ok.

Mozne priciny poruchy:1.Opotrebovane uhliky 2.Poskodeny diodovy mostik 3.Zhorene vynutie na rotore alebo statore. Atd.... ;) ;) ;)

• Autor

uz mam objednany alternator, tu v anglicku stoji 117 libier pre informaciu

....oprava..přehlídl jsem to o tý konrtolce..tak nic...

Upraveno od juke.box

• 4 týdny později...

Může to bejt jenom dobíjecí regulátor na altíku cca za 250Kč (měl jsem stejnej problém) nebo jenom prasklá kontrolka. Kontrolka (odpor tý žárovky) je prej potřebná k vybuzení alternátoru.

Upraveno od Šakal5

• 2 týdny později...

chalani pomoc

mam feliciu 1,3MPI rok vyroby 1998

moj problem je takyto: pri dani klučika do polohy 1 kontrolka alternatoru zasvieti to je ok ale ked nastartujem motor tak kontrolka svieti aj nadalej pri 800otackacxh slabusko a čim vyššie tak tým silnejsie sa rozžiaruje kontrolka dobijania

co to može byt? alebo čim to može byť?

ako to odstranim?

pre info ,kupil som novy regler, novy kondik so zenerovou diodou na odrušenie a premeral som všetke diody na mostiku a problem pretvava už neviem co to este može byt tak prosim poradte mi

velmi pekne dakujem

Jak jsem psal jinde, měl jsem stejný problém a u mě pomohl už jen nový alternátor. Mně se začala rozsvicet kontrolka airbagu - nový regulátor, chvíli pomohlo - pak diodový můstek - vše bez svícení kontrolky dobíjení. Poté se rozsvítila a bylo to.

ten alternator jsi kupoval v Halfords, že je tak drahý..? v Part-Co ho seženeš za polovinu... nebo třeba Motor Parts Direct...za 117 tam koupím dva..

Jak jsem psal jinde, měl jsem stejný problém a u mě pomohl už jen nový alternátor. Mně se začala rozsvicet kontrolka airbagu - nový regulátor, chvíli pomohlo - pak diodový můstek - vše bez svícení kontrolky dobíjení. Poté se rozsvítila a bylo to.

takže mam kupiť druhy alternator?

to svietenie kontrolky neopravim?

• 3 roky později...

Mám stejný problém. 1.3. 96.rok. Při otočení klíčku do polohy 1.kontrolka dobíjení nesvítí. Ani když nastartuju ale za jízdy se vybije baterka na totál. Altík je po repasu. Takže myslíte že regulátor by to napravil?

Nenapravil - vyměň si žárovičku kontrolky a bude to dobíjet - felda ještě má regulátor napájený přes tu kontrolku a pokud je žárovka v (_!_), nemá čím nabudit altík = nedobíjí.

Dobrý sváteční den.Vyskoušej žárovku v budikách skratováním na kostru.Jestliže se ti žárovka rosvítí je vadný regulátor,rotor nebo krátké uhlíky.Mnoho zdaru.

No tak pokud jsem to provedl správně, tedy tenký drát s konektorem (zelený) přiložil na kostru s dopomocí drátku (jelikož konektor je zakončen plastovou přechodkou,tak výsledek je takový že žárovka nesvítí. Ale teď nevim jak se dostat k oněm žárovkám. V knížce co mám o Feldách to neni. Tak pokud by měl někdo nějaké materiály a podklady,tak bych byl velmi vděčný.

Tak to bylo regulátorem dobíjení,byl odpálenej jeden uhlík.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.