Martttin Vloženo 14. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2008 Tak zdravim vas vsetkych. Som tu ma fore novy dost sa mi to tu paci, klikam sem a tam uz asi 4 hodiny, ale k veci... Mam Fabiu 1.4 MPi Comfort r.v.2002. no a rad by som vediet, ci sa da do tejto fabie dorobit informacny system, myslim hlavne tie informacne kontrolky na pistrojovke, aby mi svietili ked maju, otvorene dvere atd. A tiez sa chcem spytat, ci je mozne nejakym sposobom dorobit funkcie ako ESP a ASR. Ja tam mam iba ABS. No proste zatial som tu nikde nenasiel konkretne linky alebo temy na takuto upravu ci uz odelene alebo spolu tak sa pytam. Za pomoc moc dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 K téme o kontrolkách tu je vyvesené téma o Maxidote, to je top level takže máš tam všetko čo môžeš chcieť. ESP sa tu riešilo s výsledkom že to neni rozumné dorábať resp prerábať nakoľko urobíš chybu a vybúraš sa. Napíš užívateľovi s nickom Majk, ten to myslím dorábal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Hej hej, tam je toho napisane az az ohladom toho maxidotu, ale ja som nemyslel to, neodvazil by som sa montovat maxidot od mojho auta, nakolko nie som az tak "elektronicky" zdatny, nevyznam sa vo vseliakych tych schemach co tam chalani popisali a tiez ze by som to nemal kde nakodovat. Preto som myslel na to, ze by som si spojazdnil len klasicke kotrolky ako su otvorene dvere a ten zvysok...ze by to bolo lahsie ako montovat tam maxidot. k tomu ESP do toho by osm sa tiez nepustal a co s ASR? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 jedina kontrolka co sa mi podarila inteligentne /po canbuse,bez tahania kablov/ spojazdnit bola kontrloka otvorenych dveri. kufor nic ale potesia aj dvere Budiky musia mat myslim palubne pc a napaja sa to na kontrolku KUFRA ! + daky tranzistor. No robil som to na budikoch z 11/03 .Len pre upresnenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 je jedno, jestli mas maxidot, nebo klasicou pristrojovku. Draty musis tahat furt stejne. Palubovka je pouze zpusob interpretace informaci. Problem je, ze pokud nemas tyto kontrolky aktivni z vyroby, tak ve vetsine pripadu dodelat nejdou, protoze nejsou zapojeny.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Ako ze nejdu dorobit? myslel som, ze tie diodky co svietia su na palubovke standardne, teda minimalne ked mam vybavu comfort tak tak je aj palubovka, co tie ledky ma, len nesvietia. Myslel som treba dotahat nejake kabliky a nejako to pozapajat do tej pristrojovky. Mam na mysli kontrolky vypalenia nejakej ziarovky, smerovky pripojeneho vozika, otvorenie dveri a kufra, hladina vody v otrekovacoh a zapnutie bezpecnostkych pasov. Este vacsi problem by bola asi kontrolka brzdoveho oblozenia... A este jedna otazka, az nezakladam novu temu, pred casom som menil regler na alrernatore, lebo nedobijalo baterku. Baterka sa normalne odpojila, no a ked po namontovani aleternatora som baterku znova pripojil, zacala mi svietit kotrolka airbagu. Neviete niekto co by s tym mohlo byt? A ktormu ASR nic? Ja som si tiez vsimol, ked sopm menil ten regler, tak predtym som siel domov a mal som totalne vymlatenu baterku, nesiel mi uz ani posilovac ani svetla, proste len motor bezal, no a vtedy ked som vypol klucik a znova zapol, objavila sa mi aj kotrolka ASR... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Nie všetky sú osadené na to pozor a tie čo nie sú pri výrobe osadené resp nie sú vo výbave daného vozidla sa ani softwarovo nespojazdňujú Kontrola žiaroviek je pekná káblovačka a nemáš tam na to RJ Smerovky prípojného vozíka by teoreticky šli nakoľko je to riešené len káblikom sa mi zdá otvorenie dverí a kufra ide po CANe takže budíky ten soft nemajú hladina vody tam myslím je, stačí dotiahnuť, nakódovať pásy tiež kábel a výmena úchytu pásu na sedačke vodiča Brzdové obloženie je zasa len káblik ale musíš myslím vymeniť brzdiče resp platničky s tým senzorom a pekne kabeláž do trubiek aby bola chránená... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 (editace) jak pise profor.. predstavujes si to moc jednoduse.. nejedna se jen o "zapojeni dratu" ale i o tzv. "nakodovani", k cemuz potrebujes patricny kabel, pocitac a soft. Navic nektere ridici jednotky musis kvuli nekterym dodelavkam zcela vymenit a nove prizpusobit. Jako nechci te od toho odrazovat, ale mel bys vedet do ceho jdes. Ve fabiich a vsech novych autech to uz davno neni o dvou dratcich + a -. Drtiva vetsina pristroju je rizena "pocitacove", po datove sbernici Co se airbagu tyce, pravdepodobne se do pameti zavad ulozila nejaka chyba. Pokud mas kabel/pc/soft, muzes si to vyresetovat sam, jinak servis, kde ti to udelaji, zrejme i zadarmo. Je to otazka minuty. Co se ASR tyce. Opet to neni jen o svetylku. Musi se vymenit ridici jedotka ABS a zrejme to budou i prace na naprave nejaky + nakodovani. Editováno: 15. Říjen 2008, autor: mytrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Jasne, nove auta to je uz viac elektroniky ako zeleza:D toho som si vedomy a preto zbieram info ci stoji sa do niecoho pustit. Ja viem ze su to mozno hluposti to co by osm tam chcel aby fungovalo, ale no taky som:D keby sa nasiel niekto ochotny a vedel by poradit s cimkolvek k comu som sa pytal hore, uvitam akukolvek radu aj neradu... Zistil som ze mam nejaku tu jednotu, terza neviem presne ako sa to nazyva, ale ma to to cislo co zacina 6Q1 ... ... k comu je to dobre? myslim co sa z toho sa vyuzit ked mam taku jednotku? niekde tu na fore som cital ze napriklad to treba ked by som chcel dozadu elektricke okna, tak ci je to dobre este na nieco ine. dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Nic nevymýšlej a jak už tu bylo zmíněno dej MaxiDOT. Ten umí vše. Dveře a kufr ti půjde hned. A pak můžeš případně dotahovat drátky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 No ja by som ten maxidot dal hned ale ked tu citam celu tu sekciu o nom ja som z nej uplny vol:D ved tam same kodovanie a nastavovanie a neviem co vsetko:D a boli tam aj dake shcemy ci to to tam bolo...ale teda bolo by to jednoduchsie riesenie ako keby som chcel pozapajat normalne kotrolky?...keby na ten maxidot urobil niekto kto to uz robil taky uceleny navod pre uplnych laikov ako som i ja:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Ked si lajk tak to daj urobiť niekomu a ty to celé radšej "Z povzdáli sleduj" jak to povedal princ Drsoň Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 to co chces ty je ako zahlasit "nauc ma robit s pocitacom". vsetko sa urobit da. je to len otazka penazi. maxidot je brnkacka. kup si spravnu pristrojovku, kabel, soft a comp, skontroluj ci mas pin k starym budikom a pin k novym budikom a ides. ale ako vravi profor u teba by som skor formuloval otazku stylom. kto a za kolko mi urobi maxidot? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 15. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 (editace) heh chalani ja vam vravim ze sa do toho pustim:D zasa az taky antitalent nie som (teda no...sak chodim na elektrotechnicku vysku:D aj ked elektriku som mal len v prvaku:D) ale potom treba cakat aj uplne laicke otazky...ono rad by som to skusil ale zasa len tak vyhodit prachy do luftu ked daco po...napriklad som pokukoval aj po zmene podsvietenie mne by sa uplne pacilo biele, je tu aj suoer navod...a aky maxidot by som mal zhanat do mojej fabky 1.4 50 kW z roku 2002? a dalsia otazka, uz so mto tu niekde cital, len som nenasiel jendoznacnu odpoved a sice ci si mozem namontovat aj tempomat...viem viem nie je to 2 liter ale to mi nevadi... Editováno: 15. Říjen 2008, autor: Martttin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 15. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2008 Projdi si nejaky schemata v dilenske prirucce. Pokud se v nich aspon trochu vyznas (mysleno ve stylu z jakeho pinu konektoru na jaky pin ma drat jit) pak muzes zkouset dal.. Zacni s maxidotem. Ten si sezenes zde na bazaru. Prodavajici i vetsinou i umi poradit, jake budiky na svou motorizaci potrebujes. Dulezita podminka je, ze budiky MUSI byt nove. Takze v dnesi dobe sezenes nejspise jen MR2007 a novejsi, ale to nicemu nevadi.. Dalsim predpokladem je, ze mas notebook, nebo alespon pocitac, ktery muzes dotahnout k autu. Kabel si muzes poridit napriklad zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=43014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 16. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2008 Mytrix: práve nové budíky budú mať problém s palivomerom... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 16. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2008 Takze to nepojde alebo sa to da nejkyma sposobom spravit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 16. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2008 2profor: aha to jsem nevedel mam mr06, takze me to netrapilo.. to ovsem stejne nic nezmeni, sezenes jen nove budiky.. upravit to urcite lze, pokud jsi cetl tema o maxidotu, bude tam uvedeno i reseni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 17. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2008 Tak som hladal a uz som si nasiel aj kabel len som si stiahol akusi verziu VAG-COM 409.1 a to zasa chce nejku registraciu. To sa neda ten program od niekal normalne len stiahnut ved s tym nejdem kseftovat. Toto je doba zachvilu budeme platit aj za vydyvhny vzduch... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.